Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

inka74 21:18, 29 mar 2017

Tu mam zebrane różne pomysły na ognisko. Może coś się spodoba
http://pin.it/NBc49fE

7 metrów - ciężko taką rabatę obrobić. Nasadzenia trzeba przemyśleć dobrze w takim wypadku i rośliny mało obsługowe do środka bo będziesz inaczej ciężko będzie je pielęgnować.
Monia81 21:26, 29 mar 2017

Dzięki, że dałaś mi tyle propozycji, chociaż przyznam się, że najbardziej wpadła mi w oko ta z wiszącymi ławeczkami, takie cudeńko
Zdaję sobie sprawę, że ta rabata to będzie wyzwanie dla mnie i to bardzo duże, bo sama jej szerokość jest duża. Iwonko, ale trafiłam do grona super ludzi, więc razem na pewno coś wymyślimy
Aurelllia 21:27, 29 mar 2017

Monia ja spóżniona jak zwykle, już nawet nie doradzam, bo tyle inspiracji Ci dali, że tylko się brać za robotę i działać ojej śliczne będzie koniecznie fotki z postępów wklejaj
Monia81 21:29, 29 mar 2017

Aurelko ja to zawsze się ze wszystkimi opiniami liczę, wychodzę z założenia, że burza mózgów to najlepsze rozwiązanko
Aurelllia 21:30, 29 mar 2017

Wow ta pergola z wiszącymi ławeczkami jest niesamowita Jak mąż chce pomagać i działać to trzeba robić, bo u mnie to wręcz odwrotnie Chłopaka jak już mocno namówię to działa, a tata do ogrodu się w ogóle nie pali :/
inka74 21:40, 29 mar 2017

Monia - tu koło trochę większe przy huśtawce. Jak będę miała rano chwilę zmierzę ile zajmuje ławka-huśtawka i jak w miarę wygodnie do paleniska sięgać. Mam akurat wystawione jedno i drugie.
Monia81 21:45, 29 mar 2017

Aurelllia napisał(a)
Wow ta pergola z wiszącymi ławeczkami jest niesamowita Jak mąż chce pomagać i działać to trzeba robić, bo u mnie to wręcz odwrotnie Chłopaka jak już mocno namówię to działa, a tata do ogrodu się w ogóle nie pali :/

Aurelio ja akurat mam z moim dobrze, bo chce mi wszystko zrobić na co mam ochotę, czasami tylko mi niektóre rzeczy wybija z głowy, ale po czasie dochodzę do wniosku, że ma nieraz rację, także z jego zdaniem bardzo się liczę. A ta pergola skradła nam serca od pierwszego wejrzenia Także jest bardzo duża szansa, że powstanie
Monia81 21:46, 29 mar 2017

inka74 napisał(a)
Monia - tu koło trochę większe przy huśtawce. Jak będę miała rano chwilę zmierzę ile zajmuje ławka-huśtawka i jak w miarę wygodnie do paleniska sięgać. Mam akurat wystawione jedno i drugie.

Iwonko bardzo dziękuję przyda mi się ta informacja ja jutro będę chciała to po pracy jak przyjdę poprawić i pomierzyć, żeby wiedzieć dokładnie wymiary
inka74 21:52, 29 mar 2017

Mi to jeszcze się bardzo podobało. Jest bardziej otwarte i przez to praktyczne. Komu potrzebne jest 6 huśtawek. Ale 2-3. Czemu nie. Kotwy i podmurówka mocniejsza potrzebne w tej półotwartej wersji.

http://pin.it/tZaIgPW

No jest tego trochę. Ja je całą zimę wyszukiwałam i nadal nie mogę się zdecydować jak u mnie ma wyglądać miejsce na ognisko.
zoja 21:54, 29 mar 2017

Monika widzę, że już masz rozwiązany 'problem'
Powiem tak, najpierw podobała mi się propozycja Anuli - z mniej zamkniętym kołem i łagodniejszą linią zawijasa, ale po tej inspiracji z wiszącymi ławeczkami, którą chce zrealizować Twój eM to ja jestem za tym!!! będę kibicować
tym bardziej, że to świetnie pasuje do Twojej koncepcji zakątka z ogniskiem