Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 19:59, 08 lut 2025

lato

Monia81 20:01, 08 lut 2025

jesień

Monia81 20:06, 08 lut 2025

zima

i może żeby nie zanudzać to jeszcze coś z przodu domu

taki niby skrawek przy płocie a jest pocieszny dzięki mieszanemu żywopłotowi

rok 2020 - takie to małe sadzoneczki były

rok 2024, tyle, że nie mam zbyt dużo fotek, bo jakoś z aparatem mało chodzę na przód domu, muszę to zmienić mam lato i jesień, zimą i wczesną wiosną cieszą czerwienie łodyg dereni

Monia81 20:09, 08 lut 2025

rok 2020

2024 wiosną

latem

jesienią

Monia81 20:16, 08 lut 2025

I tymi fociami zakończę na pewno to jeszcze nie koniec zmian, jest jeszcze 3 miejsca do zagospodarowania i na tym skończę w tym ogrodzie, bo jak to mój mężaty mówi już jest za dużo a przed nami zagospodarowanie nowej działki, więc w tym roku będę rozmnażać co nieco z tego co mam, ale ogród ten drugi troszkę będzie się różnić od tego, na pewno będzie mniej bylinowy, ale coś kwitnąć będzie na pewno

rok 2020

a rok 2024

Monia81 20:17, 08 lut 2025

olciamanolcia napisał(a)

A te szałwię na ostatnim foto to co to?

Justyś to na ostatnim zdjęciu to ożanka, kolorek ma cudny, długo kwitnie, ale cholera się rozsiewa mega, no coś za coś, to tak jak z werbeną
Monia81 20:22, 08 lut 2025

Kordina napisał(a)
Uwielbiam ten Twój ogród, jeden z pierwszych jakie oglądałam na O przed ujawnieniem się
Myślę, że należy do pierwszej dziesiątki na Ogrodowisku
Aż nieprawdopodobny poziom do jakiego doprowadziliście ten swój kawałek ogrodu.

Bożenko dziękuję bardzo za wszystkie słowa, miód na moje serducho, ciężkie były początki, bo trochę obawiałam się tych zmian, ale jak już się zdecydowaliśmy to już później szło dalej i dalej buziaki wielkie jest wiele przepięknych ogrodów tutaj na forum, każdy inny i to jest fajne, ogrody tak trochę odzwierciedlają to co nam w duszy gra
sylwia_slomc... 20:35, 08 lut 2025

Niesamowity ogród zbudowaliście przez te lata, kawał dobrej roboty Monia
Urszulla 20:50, 08 lut 2025

Monia81 napisał(a)

jesień

Monia, świetnie pokazana metamorfoza ogród tak niesamowicie zmienny nie tylko w porach roku, ale w doborze kwiatów,kolorów, faktur, brak nudy, ciągle coś zaskakuje. Czuję niedosyt odkąd w nim byłam

Mam jeszcze ochotę na te niskie marcinki, ładnie zwarte. A szałwia od Ciebie śliczna, zimozielona i bardzo udana. Muszę poletko zrobić u siebie.
Gruszka_na_w... 20:56, 08 lut 2025

Wycisnęliście maksimum zalet z długiej i wąskiej działki. Cudownie się spaceruje wzdłuż tej wijącej się między rabatami ścieżki. Bogactwo roślin i ich uroda zachwyca.
Wciąż pamiętam dylematy związane z wytyczaniem przebiegu utwardzonej ścieżki przed tarasem i kształtu łezkowej rabaty.
Na początku byłam sceptyczna wobec pomysłu na obsadzenie bylinami rabaty między tarasem a drewnianym domkiem. Dobrze, że zaufałaś projektowi Ewy/ Andy, bo wyszła w tym miejscu perełka.
A najbardziej mi się podoba to, że tworzyliście ten ogród we dwoje, konsekwentnie, z namysłem. Wypada tylko gratulować. Powstał piękny ogród pokazowy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies