Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 18:44, 16 lut 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Monika byłam jedna z pierwszych wpisujących się na twój wątek.
Kogo jak kogo ale twój wątek pamiętam jak modzilas i wsadzalas te rośliny w tzw szmatę (2017)
A teraz tak pięknie u ciebie.
Też chodzę po zmarznietym ogrodzie już by się chciało pogrzebać, ale nie da rady.
Na razie jest mróz i napadało trochę śniegu.
Pozdrawiam

Tak Elu, szmata była i została wywalona, pamiętam jak pod nią było mnóstwo korzeni... modziłam strasznie na początku bo niby podobały mi się ogrody takie pod linijkę, ale w końcu trafiłam na to co lubię mrozi kolejny dzień, u mnie tylko przypudrowało białym... buziaki Elu za te wszystkie wpisy
Monia81 18:48, 16 lut 2025

Wafel napisał(a)
Wow, co za ogrodowa historia... ❤️

Asiu, każdy ma taką swoją ogrodową historię, tworzymy ją z każdym nowym sezonem
Monia81 18:50, 16 lut 2025

Makao napisał(a)
Czas leci, rośliny rosną i zmienia się ogród nie do poznania. Nawet nie wiadomo kiedy i jest pięknie. Masz Ty gąszcza u siebie. Jak ogród pokazowy

Dokładnie Aniu tak jest gąszcz coraz większy, ale to dobrze, bo plewienia mniej, do ogrodu pokazowego jeszcze daleko, ale cieszy to co jest bardzo
Monia81 18:52, 16 lut 2025

Iwonka napisał(a)
Monia z przyjemnością obejrzałam wszystkie porównania. Aż trudno uwierzyć, że w tak krótkim czasie tyle się zmieniło. Mnóstwo pracy z wyszukaniem zdjęć do porównań ale przede wszystkim pracy fizycznej przy rabatach. Piękne są...
Czy mogę się uśmiechnąć w tym roku do kilku sadzonek tej szałwii?

Wreszcie mam pomysł gdzie ją posadzić.
Będzie okazja do odwiedzin

Iwonka pewnie, że tak ciekawe kochana co wymyśliłaś
Monia81 18:59, 16 lut 2025

Wczoraj wysiałam pomidory

26 odmian, pisałam wcześniej, że Noire de crime nie będę wysiewać, ale miałam jeszcze nasionka i w sumie spróbuję, posadzę go w gruncie tym razem nie w szklarni, no chyba, że nie zejdzie to go nie będzie
Oprócz pomidorów wysiałam bakłażana Black Beauty, bazylię, sałaty: rzymską, Flamenco, Dubacek, Lollo Bionda, Crimson i mizunę, zobaczymy co z tego wyjdzie
Patrycja_KG_Lu 19:17, 16 lut 2025

Sporo odmian u Ciebie w zeszłym roku miałam tyle i było w czym wybierać czy na kanapkę czy przekąskę.
nicol21 23:24, 16 lut 2025

Zazdroszczę wysiewów pomidorów i szklarni! Tak bym już chciała!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Rojodziejowa 23:29, 16 lut 2025

Monia! Że Ty taka wyrywna z sianiem to się nie spodziewałam!
Alija 23:33, 16 lut 2025

Podziwiam wysiewy, próbowałam kiedyś, ale to nie moja bajka.
Monia81 07:14, 17 lut 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Sporo odmian u Ciebie w zeszłym roku miałam tyle i było w czym wybierać czy na kanapkę czy przekąskę.

Ja tak zawsze po około 18-20 odmian miałam, żeby było właśnie w czym wybierać Dzięki Hani w zeszłym roku posadziłam San Marzano, idealne do suszenia i przetwórstwa, w tym roku mam odmian więcej takich do przerabiania, zobaczymy jak będzie