Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 17:58, 15 lut 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Niesamowity ogród zbudowaliście przez te lata, kawał dobrej roboty Monia

Sylwuś dziękuję udało się i z tego się cieszymy, choć nie było łatwo na początku, ale z każdym kolejnym rokiem coraz lepiej, wiesz sama jak to jest przy większych areałach

Urszulla napisał(a)

Monia, świetnie pokazana metamorfoza ogród tak niesamowicie zmienny nie tylko w porach roku, ale w doborze kwiatów,kolorów, faktur, brak nudy, ciągle coś zaskakuje. Czuję niedosyt odkąd w nim byłam

Mam jeszcze ochotę na te niskie marcinki, ładnie zwarte. A szałwia od Ciebie śliczna, zimozielona i bardzo udana. Muszę poletko zrobić u siebie.

Ula lubię takie porównania, bo na nich najwięcej widać, po latach czasami nie pamięta się jak to było przed, więc czasami warto sobie przypomnieć wiesz, że zapraszamy
Marcinki ci ukopię i przygotuję, rozrastają się szybko

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wycisnęliście maksimum zalet z długiej i wąskiej działki. Cudownie się spaceruje wzdłuż tej wijącej się między rabatami ścieżki. Bogactwo roślin i ich uroda zachwyca.
Wciąż pamiętam dylematy związane z wytyczaniem przebiegu utwardzonej ścieżki przed tarasem i kształtu łezkowej rabaty.
Na początku byłam sceptyczna wobec pomysłu na obsadzenie bylinami rabaty między tarasem a drewnianym domkiem. Dobrze, że zaufałaś projektowi Ewy/ Andy, bo wyszła w tym miejscu perełka.
A najbardziej mi się podoba to, że tworzyliście ten ogród we dwoje, konsekwentnie, z namysłem. Wypada tylko gratulować. Powstał piękny ogród pokazowy.

Haniu buziaki wielkie za Twoje słowa dylematy były i to nie małe, wiadomo, że zawsze jakiś opór człowiek ma, jak ma dokonywać zmian i ta niepewność, czy wyjdzie to dobrze, ale Ewa miała super wizję tej rabaty i za to jej serdecznie dziękuję
Monia81 18:04, 15 lut 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Monia, jest pięknie o każdej porze roku Kawał roboty! A efekt wow.

Asia dzięki, zapraszamy na żywo zobaczyć obiecuję sobie, że w tym sezonie do Ciebie zawitam, mam cię po drodze, więc czas najwyższy

eda napisał(a)
Ale trafiłam super seans zmian i rozkwitu ogrodu Monia pięknie wam się udało jest co podziwiać Gratulacje naprawdę tyle lat zleciało?
Fajnie rozpoczęłaś sezon cięciem suchego i wspomnieniami

Edytko zleciały te lata bardzo szybko, mam wrażenie, że jakoś ten czas przyspieszył, czuję się czasami jakbym w jakimś pendolino jechała. Wspomnienia dobra sprawa, fajnie w takiej pigułce zobaczyć te zmiany

TAR napisał(a)
Monia, jest moc

Tak jest moc buziak

Magara napisał(a)
Monia, super porównania
Ogród jest PRZEPIĘKNY

Magarku dziękuję z roku na rok jak rośliny i drzewa będą się rozrastać to zawsze będzie inny, bo czegoś jest więcej, coś się mocniej rozrosło, więc rabaty też będą inne i ta zmienność to mi się bardzo podoba
Rojodziejowa 18:08, 15 lut 2025

Spakuję kiedyś MartęCho i wpadniemy!
MartaCho 18:11, 15 lut 2025

Tak, koniecznie! Bardzo proszę! Będę czekać!
Monia81 18:11, 15 lut 2025

LIDKA napisał(a)
Chciałoby sie powiedzieć że stworzyliście mały prywatny raj. Tylko że on wcale nie mały.
Piękny ten Wasz raj. O każdej porze roku.

Lidziu dziękuję, też tak się czujemy, gdy siedzimy na tarasie, że to taki na tej ziemi nasz mały raj

Gosialuk napisał(a)
Niesamowity progres na przestrzeni tych kilku lat. Jak ja się cieszę, że byłam u Was i widziałam to wszystko.
U mnie porządki jeszcze w lesie. Dopiero w marcu myślę zaczynać wycinanie.

Gosia cieszę się, że mogłyście zobaczyć ten nasz kawałek u mnie porządki przystopnęły, bo pogoda na nie niestety nie najlepsza, ale spokojnie zdążymy

nicol21 napisał(a)
No troszkę się pozmieniało tak ciut, ciut

Witaj u mnie no tak troszkę uległo zmianie zajrzę do Ciebie, bo chyba jeszcze nie byłam, daj mi tylko troszkę czasu

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Bardzo dużo pracy włożyliście by osiągnąć to co na aktualnych zdjęciach. Gratuluję!

Patrycja dziękuję

April napisał(a)
Monia, no ja chylę czoła ile taka drobna kobietka jak Ty dała radę zrobić w ogrodzie. To jest wykonany ogrom pracy. I to jeszcze jak efektownej

Jola dziękuję bardzo duże wsparcie jednak miałam i mam nadal w eMusiu, myślę, że dużo dłużej by mi jednak zeszło z tym ogrodem buziaki

Ewa777 napisał(a)
Efekty Waszej pracy widać na tych zdjęciach porównawczych. Stworzyliście wspaniały ogród

Ewuś dziękuję

Raz jeszcze dziękuję za wszystkie komentarze, zawsze takie opinie cieszą i wywołują uśmiech na twarzy jak ktoś potrafi docenić naszą pracę buziaki wielkie
Monia81 18:13, 15 lut 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Spakuję kiedyś MartęCho i wpadniemy!

MartaCho napisał(a)
Tak, koniecznie! Bardzo proszę! Będę czekać!

No i super zapraszamy
ElzbietaFranka 23:32, 15 lut 2025

Monika byłam jedna z pierwszych wpisujących się na twój wątek.
Kogo jak kogo ale twój wątek pamiętam jak modzilas i wsadzalas te rośliny w tzw szmatę (2017)
A teraz tak pięknie u ciebie.
Też chodzę po zmarznietym ogrodzie już by się chciało pogrzebać, ale nie da rady.
Na razie jest mróz i napadało trochę śniegu.
Pozdrawiam
Wafel 00:13, 16 lut 2025

Wow, co za ogrodowa historia... ❤️
Makao 06:47, 16 lut 2025

Czas leci, rośliny rosną i zmienia się ogród nie do poznania. Nawet nie wiadomo kiedy i jest pięknie. Masz Ty gąszcza u siebie. Jak ogród pokazowy
Iwonka 08:12, 16 lut 2025

Monia z przyjemnością obejrzałam wszystkie porównania. Aż trudno uwierzyć, że w tak krótkim czasie tyle się zmieniło. Mnóstwo pracy z wyszukaniem zdjęć do porównań ale przede wszystkim pracy fizycznej przy rabatach. Piękne są...
Czy mogę się uśmiechnąć w tym roku do kilku sadzonek tej szałwii?

Wreszcie mam pomysł gdzie ją posadzić.
Będzie okazja do odwiedzin