Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Gruszka_na_w... 21:39, 19 sty 2025

O matko! Przecieram oczy ze zdumienia. Masz tego śniegu nad wyraz sporo. Trochę czasu zejdzie zanim zniknie.
Piwonie prześliczne. Też je bardzo lubię, ale u mnie nie wszystkie odmiany zachowują ładne liści do jesieni. Tylko część się przebarwia.
Betaluxa miałam w tym roku w donicach. Owocował długo i w miarę dobrze, ale smak i konsystencja owoców bardzo mi się kojarzyły z tymi marketowymi pomidorami. Miały dosyć twardą skórkę i mało soczysty miąższ.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:33, 19 sty 2025

Monia, piwoniowe widoki masz fajowe

Na pocieszenie - ja też się przez zaspy śnieżne przebijam, a do tego jestem na etapie odgruzowywania działki
Porobiłabym coś w ogrodzie, może do czerwca śnieg stopnieje

Margo2 12:54, 24 sty 2025

A ja jutro planuję wypad do ogrodu. Dzisiaj jest przepięknie, aż mnie skręca, że nie moge wyjść.

Monia81 napisał(a)

Gosia buziak wiesz, że jak będziesz tu u nas gdzieś na Śląsku to zapraszam gaurze spasowało bardzo to miejsce, tarasowa dla niej jest idealna, sieje się jak głupia z zakupami na razie koniec i mogę spokojnie powiedzieć, że raczej w tym roku z nimi nie poszaleję, potrzebuję tylko zakupić zamiennika bza na tarasowej i w sumie to tyle, no chyba, że coś mnie jeszcze skusi

Monia oczywiście, że skorzystam z zaproszenia jeśli tylko będę w pobliżu.
Ja bym się tak nie zarzekała z tymi zakupami. Zawsze coś w oko wpadnie
eda 14:42, 04 lut 2025

Fajne foty wspomnieniowe Monia zatapia się człowiek w tej zieleni i kolorach a piwonie to zapachy i wielkie kwiaty ciekawe czy sobie nie popsuałam przez wykopywanie derenia zobaczymy macham.
sylwia_slomc... 18:54, 04 lut 2025

Monia ale miałaś biało
Monia81 18:50, 07 lut 2025

AgaBoso napisał(a)

Piękne zestawienie
Czy na tej rabacie masz jeszcze jakieś rośliny kwitnące po piwoniach?

Aga na tej rabacie są jeszcze jeżówki, astry, żórawki, w tym roku jeszcze coś wepchnę może zawilce

Bożenko to zgrany duet bardzo
Monia81 18:54, 07 lut 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
O matko! Przecieram oczy ze zdumienia. Masz tego śniegu nad wyraz sporo. Trochę czasu zejdzie zanim zniknie.
Piwonie prześliczne. Też je bardzo lubię, ale u mnie nie wszystkie odmiany zachowują ładne liści do jesieni. Tylko część się przebarwia.
Betaluxa miałam w tym roku w donicach. Owocował długo i w miarę dobrze, ale smak i konsystencja owoców bardzo mi się kojarzyły z tymi marketowymi pomidorami. Miały dosyć twardą skórkę i mało soczysty miąższ.

Było tego śniegu sporo i długo schodził, bo lekkie przymrozki były i nie chciał się roztapiać, dlatego z porządkami musiałam czekać i w sumie jeszcze nie ruszyłam z porządkami, ale dużo bylin mam już powycinanych jesienią to i mniej zostało do ścinania, najgorsze trawy o widzisz, to zobaczę jak u mnie ten Betalux się postara
Monia81 18:57, 07 lut 2025

Magara napisał(a)
Monia, piwoniowe widoki masz fajowe

Na pocieszenie - ja też się przez zaspy śnieżne przebijam, a do tego jestem na etapie odgruzowywania działki
Porobiłabym coś w ogrodzie, może do czerwca śnieg stopnieje

Magarku widziałam u Ciebie, współczuję bardzo tych połamanych drzew... u mnie ten śnieg też nie chciał topnieć. Jeszcze porządków nie zaczęłam, może jutro coś ogarnę bo widzę, że zaczynają wychodzić cebulowe, no chyba, że będzie zimno to nie wychodzę.

Monia81 18:59, 07 lut 2025

Margo2 napisał(a)
A ja jutro planuję wypad do ogrodu. Dzisiaj jest przepięknie, aż mnie skręca, że nie moge wyjść.

Monia oczywiście, że skorzystam z zaproszenia jeśli tylko będę w pobliżu.
Ja bym się tak nie zarzekała z tymi zakupami. Zawsze coś w oko wpadnie

No na razie trzymam się mocno z tymi zakupami, ale nie zarzekam się
Monia81 18:59, 07 lut 2025

eda napisał(a)
Fajne foty wspomnieniowe Monia zatapia się człowiek w tej zieleni i kolorach a piwonie to zapachy i wielkie kwiaty ciekawe czy sobie nie popsuałam przez wykopywanie derenia zobaczymy macham.

Edytko jak fajnie, że jesteś zaraz idę do Ciebie popatrzeć co tam u Ciebie