Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 09:10, 21 lip 2026

Monia81 09:12, 21 lip 2026

Monia81 09:14, 21 lip 2026

Monia81 09:16, 21 lip 2026

Łąka

Monia81 09:21, 21 lip 2026

MartaCho napisał(a)

Kuczaki wszyscy ograniczają miskanty, a ja mam jeszcze jeden taki jeden fragment, gdzie miałam dać pięć czy sześć variegatusów i nie wiem , nie wiem teraz co zrobić- rozsądek mówi- nie sadź, bo będziesz zaraz wysadzać ale to może jeszcze za trochę, bo mężaty twierdzi, że będzie wiosną ogarniał. Potem w sumie są bezproblemowe cały sezon... Co na miejsce miskantów planujesz?

Martuś w miejsce miskantów więcej krzewów kwitnących wsadzę, tak myślę, z nimi mniej roboty nie wyrzucę wszystkich miskantów bo mój mężaty je lubi i obiecał, że będzie z nimi pomagał, bo prawda taka, że z wykopywaniem i dzieleniem to ja sama sobie nie poradzę, raz stanęłam na łopacie i tak zostałam

Edit: Variegatusy mam na jarząbkowej, daj im trochę miejsca, bo potrafią się ładnie rozbujać
TAR 09:49, 21 lip 2026

jak pieknie
MartaCho 10:12, 21 lip 2026

Monia81 napisał(a)

Martuś w miejsce miskantów więcej krzewów kwitnących wsadzę, tak myślę, z nimi mniej roboty nie wyrzucę wszystkich miskantów bo mój mężaty je lubi i obiecał, że będzie z nimi pomagał, bo prawda taka, że z wykopywaniem i dzieleniem to ja sama sobie nie poradzę, raz stanęłam na łopacie i tak zostałam

Edit: Variegatusy mam na jarząbkowej, daj im trochę miejsca, bo potrafią się ładnie rozbujać

Dzięki za odpowiedź!

Pięknie u Ciebie, fajnie bardzo takie duże plamy kolorów wyglądają!
antracyt 10:29, 21 lip 2026

Pełnia lata chociaż pogoda jesienna
Część owocowo-warzywna bardzo mi się u Ciebie podoba, no i oczywiście daliowe otoczenie szklarni
Żółte szalenstwo super w masie wygląda!
Od wiosny chodzi za mną pomysł, żeby słoneczniczki z wiejskiej zabrać i w jednym pasie pod płot za hamakową dać. Twoje zdjęcia tylko mnie utwierdziły w tym pomyśle... teraz pozostało najtrudniejsze - czas znaleźć na realizację
Judith 10:31, 21 lip 2026

Sielskie widoki . Miejsce, gdzie chce się wypoczywać, a nie tylko podziwiać .
mrokasia 10:55, 21 lip 2026

Monia, Ty masz bajeczny ten ogród! Bardzo się cieszę, ze udało mi się go zobaczyć i to jeszcze w takim towarzystwie . Super zaaranżowałaś ten swój długi i wąski kawałek świata.