Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Chaos kontrolowany

Chaos kontrolowany

AnkaK 22:40, 09 mar 2018

Co poczyniłaś ogrodowo, bo pisałaś, że biegałaś po ogródku. Od czego zacząć? Może skończę najpierw pielić po jesieni, bo mi jeszcze 2 rabaty i skrzynie na warzywa zostały.
Margerytka40 09:37, 10 mar 2018

AnkaK napisał(a)
Co poczyniłaś ogrodowo, bo pisałaś, że biegałaś po ogródku. Od czego zacząć? Może skończę najpierw pielić po jesieni, bo mi jeszcze 2 rabaty i skrzynie na warzywa zostały.

U mnie o pieleniu nie ma mowy ,na rabatach mokro i wejść się nie da. Gdzie mogłam wycięłam trawy i byliny po zimie a ogólnie to sprzątam bajzel pozimowy bo przy moich dwóch psach to masakra. Poroznosiły patyki ,śmieci jakieś nie wiem skąd. Przyrzekłam sobie ,że to ostatnie psy jakie mam. Koniec,finito.
Bogdzia 21:16, 13 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)

U mnie o pieleniu nie ma mowy ,na rabatach mokro i wejść się nie da. Gdzie mogłam wycięłam trawy i byliny po zimie a ogólnie to sprzątam bajzel pozimowy bo przy moich dwóch psach to masakra. Poroznosiły patyki ,śmieci jakieś nie wiem skąd. Przyrzekłam sobie ,że to ostatnie psy jakie mam. Koniec,finito.

U mnie psów nie ma ale bałagan jest, na razie niewiele sie udało zrobic, kiedys może sie to ogarnie.
Aniu pozdrówka.
Margerytka40 20:51, 16 mar 2018

Jak tam ,nie zasypało Was?
AnkaK 23:14, 16 mar 2018

Bogdzia napisał(a)

U mnie psów nie ma ale bałagan jest, na razie niewiele sie udało zrobic, kiedys może sie to ogarnie.
Aniu pozdrówka.

U mnie również psów nie ma, a bałagan i owszem. Przy wiosennym sprzątaniu zawsze znajduję tony śmieci, patyki i kamienie - skąd one nie wiem. Znam za to sprawców poupychanych w bukszpanach autek i papierków po cukierkach ☺ pozdrawiam również Bogdziu.
AnkaK 23:17, 16 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)
Jak tam ,nie zasypało Was?

I to jak! W niektórych miejscach, gdzie zawiewa, tak po kolano prawie. Będą jutro bałwanki coś czuję. Malowniczo się zrobiło, mam wrażenie, że Boże Narodzenie idzie, a nie Wielkanoc ☺ Z Łódź wracałam 2 godziny. Makabra.
Margerytka40 07:16, 17 mar 2018

AnkaK napisał(a)

I to jak! W niektórych miejscach, gdzie zawiewa, tak po kolano prawie. Będą jutro bałwanki coś czuję. Malowniczo się zrobiło, mam wrażenie, że Boże Narodzenie idzie, a nie Wielkanoc ☺ Z Łódź wracałam 2 godziny. Makabra.

Krajobrazy są bajeczne i nawet zimą tą prawdziwą tyle śniegu chyba nie było. Ja dziś muszę jechać do Ł i mam nadzieję,że już trochę służby drogowe uprzątną,o ile nie dosypie . Szkoda,że nie było Cię u Bogdzi. Wspominałyśmy Cię ,ale od następnego sptkania już się nie wykręcisz
AnkaK 20:52, 29 mar 2018

Przyszły dziś zamówione trawiszcza z Albamar. Wymieniam nazwę celowo, nie w celach reklamy, ale moim zdaniem powinniśmy chwalić uczciwych sprzedawców.
W paczkach 50 szt. seslerii jesiennej, 18 miskantów Gracillimus, 14 Morning Light i tak mi się jakoś 5 ciemierników zaplątało.
Paczki spakowane fest. Seslerie i ciemierniki fajne. Żałuję troszkę zakupu miskantów, gdyż w moim lokalnym ogrodniczym 3 razy większe sadzonki po 2 zł drożej, ale jakościowo są ok.
AnkaK 20:55, 29 mar 2018

Kurierzy się chyba dziś zmówili - przyjechały też śliwy i przesyłka ze sklepu ekologicznego, a tam dużo hydrożelu, biohumusy, skrzyp i żywokost.
Można więc sadzić. Ciemierniki już wsadzone.
Magleska 20:58, 29 mar 2018

wow .....ile zakupów fajnie
jutro będziesz sadzić ? .....

nie znam tego sklepu ,ale z chęcią zajrzę ,bo widzę ,że ładne sadzonki