Mam kilkanaście sztuk wolnych, dzięki za pomysła, nie wpadłabym na to , a może wyglądać całkiem, całkiem i rabatka się wypełni bo łysawa.
A co myślisz o drzewku na pniu między kulkami, może być? Co lepsze bukszpanowa kulka czy "Mariken", a może jeszcze coś innego?
Rozchodnik to tak na próbę położony obok hortek, nawet nie wkopany. Czekał w taczce na zlitowanie od kwietnia. Muszę przyznać że wytrzymała z niego bestia . Tak patrzę na zdjęcie i podoba mi się, pod nogi pójdzie jeszcze "Southern Comfort".
Ja też tujki będę dosadzać z tyłu, bo świerki jakoś marnie mi rosną, wywalę je póki małe i mi nie szkoda. Tujom u mnie dobrze .
Tuje w październiku 2012 po przesadzeniu.
I dzisiaj. Widać różnicę .
Jak zobaczyłam tą rabatkę z góry, to odrazu pomyślałam, że dałabym tak kulkę na pniu, ale sama siebie skwitowałam, że mam chyba jakieś skrzywienie. A Ty jednak sama się nad tym zastanawiasz...
Widzę tylko po drugiej stronie tarasu jakąś formę płaczącą na pniu. Wzięłabym ją pod uwagę planując tutaj coś na pniu. Poprzymierzała jak będzie wyglądać. Wyżej, niżej, a może na równi. I wtedy wyższy równy to Mariken, a niższy np cis lub bukszpan.
To po drugiej stronie to modrzew, co roku choruje, już myślę o jego eksmisji . No i wtedy mogłabym dać na jego miejsce miłorzęba pendulę lub marikena wysoko szczepionego a na rabatkę z buksami niższego bukszpana na pniu.
Aga, dziękuję za zdjęcia rabatki. Sama sie zastanawiałam nad trzmieliną na obwódkę. Fajnie to wygląda. Trochę już ukorzeniłam. W takim razie muszę dorobić sadzonek. Pięknie u ciebie.
Trawki w bukszpanach ma Ana-art.