Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Agam

Ogródek Agam

elzbieta_g 20:41, 25 mar 2014

po deszczu rosnie wszystko, trawa również mój żywoplot też już przycięty zazdraszczam Wszystkim posiadaczom magnoli...ech mus kupic
agam 21:06, 25 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)
po deszczu rosnie wszystko, trawa również mój żywoplot też już przycięty zazdraszczam Wszystkim posiadaczom magnoli...ech mus kupic

Lecę obadać jak cięcie Ci poszło. Magnolie śliczne są, trochę mnie martwi że źle znoszą cięcie. Teraz będzie dobry moment na zakupy, będziesz widziała co kupujesz .
Tusiala 08:25, 26 mar 2014

Oj Aga bo po tyłku dostaniesz Jak możesz narzekać na swoje smaragdy? Przecież są piękne tylko, że młode. Nabiorą masy z czasem. Ja to mam każdą inną smaragdową choć w jednym terminie wsadzałam. Śliczny żywopłot i już
Krokusiki, tulipanki bajka
Przed hortensje koniecznie carexy
Susan piękna. Uwielbiam te krzaczorki.

Widać, widać! Nie marudź
agam 08:39, 26 mar 2014

Marta tuje na zdjęciu nie wyglądają źle, ale jak z bliska na nie popatrzeć to widać jakie chude i prześwitujące. Mam porównanie z innymi które rosną rzadziej i były ciut cięte. Te eM za gęsto posadził. Ale doprowadzę je do porządku

Chyba zdecyduję się na "Frosted Curls" przed limkami. Żurawki nie za bardzo rosły w tym miejscu.
atena35 08:55, 26 mar 2014

agam napisał(a)
Krokusy:

"Golden Yellow" już przekwitają, ale one mają dużo słońca i wyszły z ziemi najwcześniej. Z przyciętymi wrzosami i turzycami.

"Pickwick" czekają na słoneczko.

"Joanna d'Arc" chyba rozkwitną dopiero w kwietniu

Wiosna jest cudowna

Tusiala 08:56, 26 mar 2014

Z pewnością doprowadzisz skoro Ci się nie "widzą"
agam 08:36, 27 mar 2014

Tosia masz zupełną rację

Tusiala na pewno je doprowadzę

Wczoraj słoneczko do nas doszło i odwaliłam z eM kawał roboty. Dokończyliśmy wertykulację, eM wysypał 5 worów ziemi, dosiał trawę i posypał saletrą. Oczywiście wszystkiego brakło i dzisiaj mamy zamiar dokupić i skończyć. Teraz przydałby się deszcz, ale nie zapowiadają .

Kupiłam cztery wypasione turzyce "Ice Dance", podzieliłam na kilkanaście części i wsadziłam w miejsce gdzie rosną tulipany "Angelique". Trochę się nagimnastykowałam żeby nie uszkodzić tulipanów, ale się udało .

Przesadziłam dwie "Anabelki" o kilkadziesiąt cm (eM stukał się w czoło), przy okazji lawendę na bardziej słoneczne miejsce i wyrównałam żywopłocik z tui "Danica".

Pozdrawiam zaglądających
elzbieta_g 08:41, 27 mar 2014

poczytuje , że pracowity dzień miałaś, a deszczu to faktycznie na razie nie zapowiadają turzyce kupowałaś w szkółce?, mają już w miarę ładne
Tusiala 08:44, 27 mar 2014

Domyślam się, że byliście tak zapracowani, że o aparacie nie pomyślałaś
agam 08:47, 27 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)
poczytuje , że pracowity dzień miałaś, a deszczu to faktycznie na razie nie zapowiadają turzyce kupowałaś w szkółce?, mają już w miarę ładne

Kupowałam w szkółce w Widełce pomiędzy Rzeszowem a Kolbuszową. Carexy mają bardzo ładne, wielkie sadzonki "Ice Dance" po 15zł. Miskanty jeszcze nie ruszyły, więc nie sprzedają. Czaję się na ambrowca bo mają, ale pani powiedziała żeby za dwa tygodnie pytać jak wszystko wypakują.