Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Agam

Ogródek Agam

leon60 09:48, 28 mar 2014

Buksiki bardzo ładne, za takie pieniądze chyba nie ma co narzekać
sadzę, ze to te z namiarów od Małej Mi
agam 10:33, 28 mar 2014

leon60 napisał(a)
Buksiki bardzo ładne, za takie pieniądze chyba nie ma co narzekać
sadzę, ze to te z namiarów od Małej Mi

Już się pogubiłam od kogo namiary dostałam, ale to chyba te same .
Narzekać nie będę, na większe i bardziej wypasione mnie nie stać , a przede mną mnóstwo zakupów traw i bylinek.
Hogata 12:19, 28 mar 2014

agam napisał(a)

Kupowałam w szkółce w Widełce pomiędzy Rzeszowem a Kolbuszową. Carexy mają bardzo ładne, wielkie sadzonki "Ice Dance" po 15zł. Miskanty jeszcze nie ruszyły, więc nie sprzedają. Czaję się na ambrowca bo mają, ale pani powiedziała żeby za dwa tygodnie pytać jak wszystko wypakują.

Byłam w tej szkółce i kupiła wiśnie Umbry trochę daleko, ale ceny mają fajne.

Też szukam ambrowca, jak zakupisz to zamieść fotkę. Może się skuszę i podjadę jak nic bliżej nie znajdę
agam 13:48, 28 mar 2014

Agata witaj. Mówili że mają wszystkie rodzaje, szczepione, kolumnowe itd. To jedyna znana mi szkółka w której mają ambrowce.
W Krzemienicy mieli na jesieni, ale bardzo małe za 18zł, teraz nawet nie wiem czy mają.

Ile dawałaś za wiśnie i jak wysoko szczepione. U mnie są po 42zł, kopane, szczepione na wys. około 180cm.
lenka 21:26, 28 mar 2014

agam napisał(a)

Lenka dałam Ci na pw.

Dzięki serdeczne
Hogata 21:55, 28 mar 2014

agam napisał(a)
Agata witaj. Mówili że mają wszystkie rodzaje, szczepione, kolumnowe itd. To jedyna znana mi szkółka w której mają ambrowce.
W Krzemienicy mieli na jesieni, ale bardzo małe za 18zł, teraz nawet nie wiem czy mają.

Ile dawałaś za wiśnie i jak wysoko szczepione. U mnie są po 42zł, kopane, szczepione na wys. około 180cm.

Ja właśnie myślę o ambrowcu kolumnowym, albo zwykły to go będę korygować cięciem.
Koniecznie daj mi znać, jakie mają... wielkość i cena też mnie interesuje

Do Krzemienicy jeździsz?? Czy przez internet zamawiasz??

Moje wiśnie płaciłam 60 zł też kopane, szczepione na 2m pewnie. Pieńki mają grube, nie musiałam już im palików dawać. Miałam kupić tańsze, ale sprzedali, no i dobrze bo miały cieńszy pieniek i bym musiała paliki kupować do nich. Także zakupu jestem bardzo, bardzo zadowolona.
Mimo że szkółka trochę daleko to i tak mi się opłaciło jechać.

agam 23:20, 28 mar 2014

Agata w Krzemienicy kupuje jak jestem w Łańcucie. W internecie tylko patrzę co mają, zakupy osobiście lub przez eMa. Wiśnie wypasione kupiłaś, te co widziałam u mnie marniejsze.
Co do ambrowca to nie wiem jeszcze czy brać normalnego czy kolumnowego.
Hogata 08:00, 29 mar 2014

Ja też się zastanawiam jaki ambrowiec, ale jak są kolumnowe u nas to wezmę chyba kolumnowego. Przynajmniej nie będzie problemu po latach. Zwłaszcza że chcę blisko ogrodzenia posadzić.

PS. Teraz to ja więcej u ciebie piszę, niż u siebie. Chyba wolę w czyiś wątkach pisać, niż na swoim
agam 08:31, 29 mar 2014

Hogata napisał(a)

PS. Teraz to ja więcej u ciebie piszę, niż u siebie. Chyba wolę w czyiś wątkach pisać, niż na swoim

Mam to samo, więcej się wizytuję niż goszczę u siebie.
Jestem w Łańcucie, więc Krzemienicę dzisiaj odwiedzę .
agam 08:37, 29 mar 2014

Wczoraj posadziłam moje obwódkowe bukszpany. Działałam po ciemku, więc efekt dopiero rano podziwiałam dokładnie o 5.40. Obudziałm się przerażona że zapomniałam o podlewaniu. Rodzina zacznie mnie leczyć niedługo.... Dzisiaj musze je przystrzyc. Stykać to się nie stykają ani jednym listeczkiem, sadziłam około 17-18cm od siebie.