Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Agam

Ogródek Agam

agam 09:32, 03 maj 2014

sofijka napisał(a)
Wow, pod wrażeniem jestem.

Dziękuję za miłe słowo
Jakie tu żurawki u Ciebie rosną?

Żurawki to "Sparkling Burgundy" bardzo ładnie rosną tworząc duże kępy. Po zimie zero suchych, brzydkich liści.
Widzę, że masz wszystko podsypane korą. Jak się sprawdza to rozwiązanie? Chwasty nie rosną?

Korę mam wszędzie, tzn. prawie. Potrzeba jej duże ilości i dokupuję tak po trochu. Chwasty nie przechodzą, chyba że skrzyp i jakieś drobne chwaściki które łatwo wyrwać. Ale przed przysypaniem, zawsze staram się wyczyścić rabatę do zera.
Rh w tym zestawieniu też super.

Właśnie zastanawiam się nad zmianami w tym miejscu

agam 09:38, 03 maj 2014

sofijka napisał(a)
I tu jeszcze będę pytać. Czy ten ginko to może Mariken? Możesz pokazać w jakim otoczeniu rośnie?

Ha, to zwykły miłorząb, rośnie pomiędzy rh a "Sparkling Burgundy" . Będzie cięty na wzór Danusinych "zwykłych-niezwykłych"

A tu z Dausinego ogrodu

Pięknie !

agam 09:46, 03 maj 2014

A to co za roślinki?

Borówka amerykańska Przesadziłam na bardziej słoneczne miejsce bo marnie owocuje.
agam 09:47, 03 maj 2014

sofijka napisał(a)
A to jakieś trawki? Są urocze z tymi bordowymi czubkami.
[/img]

Red Baron bardzo rozrośnięty, końcówki już robią się czerwone, niedługo cały taki będzie.
agam 09:48, 03 maj 2014

jadwiszka napisał(a)

to pewnie cała masa Red Baron

Tylko jeden, ale bardzo rozrośnięty
Witam w moim ogródku
agam 09:48, 03 maj 2014

leon60 napisał(a)
Śliczne fotki

Dzięki
agam 09:53, 03 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
Może sobie kiedyś grujecznika strzelę, coraz bardziej się do niego przekonuję . Pięknie u Ciebie wygląda. I cała reszta też, no i co Ty chcesz od swoich FC?

Grujecznika sobie strzel, jest śliczny. Na jesień jeszcze piękniejszy podobno nie widziałam na żywo bo mróz we wrześniu zważył jego liście. Ale ogólnie warto.

FC jakoś powoli rosną i moja rabatka z limkami + FC wygląda łyso. Na dodatek czosnki wyglądają paskudnie. Eh znowu zmiany?
Zresztą Gabisia gdzieś pisała że Amazon o wiele szybciej startują. No nic poczekam jeszcze. Może muszą się zaaklimatyzować.
agam 10:12, 03 maj 2014

Zielona napisał(a)
Aguś. Nie było mnie tydzień...długa przymusowa przerwa... Ale powoli nadrabiam zaległości. Widzę, że jednak wisienki są trzy i posadzone tak, że wszystkie pięknie się prezentują. Gratuluję. Co do FC - nie strasz mnie Jakiś czas temu zastanawiałam się, czy FC czy AM. Kilka osób stawiało jednak na FC. Takie kupiłam i takie mam. I liczę, że będą ładne. Kiedy sadziłaś swoje? Jakie były? Może po prostu potrzebują czasu....?

Mam nadzieję że wszystko OK u Ciebie, ale skoro wróciłaś to na pewno.
Wisienki posadziłam, ta wersja wydaje się być najlepsza.

FC, nie straszę... Trzeba dać jej czasu, trzeba być cierpliwym Sadziłam na początku kwietnia
Gabisia stawiała na AM. Podobno wcześniej startują.

agam 10:15, 03 maj 2014

bleebla napisał(a)
Pozdrawiam weekendowo podziwiając ogródek
Zaczął się maj... będzie coraz piękniej

Już jest pięknie U nas tylko deszczu brakuje, sucho jak na pustyni. Na dzisiaj zapowiadali deszcz, nawóz rozsypany a deszczu nie ma Mus podlewanie włączyć.

Byłam dzisiaj u Ciebie podziwiając Twój ogródek.

Pozdrawiam
agam 10:26, 03 maj 2014

Poświęciłam się i poszłam przed chwilką zrobić zdjęcie FC.
I chyba muszę odszczekać wszystko co o niej mówiłam.

12 kwietnia

3 maja