Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

omelka1 20:02, 09 maj 2015

Witam.Podglądam twój ogród i zachwycam się nim od dawna.Piwonia piękna ,moja jeszcze w pąkach.
ewelaa74 11:57, 12 maj 2015

Ogród fajny, ale ten WARZYWNIAK!!! Rewelacja
Proszę pokaż aktualne zdjęcia z warzywniaka. Ciekawi mnie co w tym roku posiałaś.
asica 16:21, 12 maj 2015

Weekend upłynął pod znakiem prac majsterkowo-ogrodowych. Mojej domowej nastolatce też zamarzyła się oaza zieleni. Ma to szczęście, że z jej pokoju wychodzi się na spory taras nad garażem. Taras był dość zaniedbany, drewniane ogrodzenie wydawało się, że się zawali. Zakasaliśmy rękawy i poczyściliśmy barierki, wymieniliśmy przegniłe sztachety i listwy. I zrobiło się całkiem przyjemnie. Zrobiliśmy też donice, które schowały kiepski widok pod schodkami.
No i jest taka mała samotnia dla nastoletnich dam :-
. W donicach lawendy i stipy, z nadzieją, że nie da się ich ususzyć na amen
asica 16:22, 12 maj 2015

margi napisał(a)
Witaj Asiu sporo pracy wykonałaś i masz super efekty,ja właśnie wróciłam z 3 tyg leniuchowania.

Szczęściara z Ciebie, tyle laby...
asica 16:24, 12 maj 2015

paniprzyroda napisał(a)
Piwonia drzewiasta ma cudny kolor, doskonale powtórzony tulipanami. Oczywiście zaglądam do Ciebie w ślad za warzywnikiem Pozdrawiam.

Powtórka kolorów wskazana, choć oczywiście tu zupełnie przypadkowa i niezamierzona, jak wiele nasadzeń w moim ogrodzie.Choć ostatnio staram się i na to zwracać uwagę
asica 16:26, 12 maj 2015

ewelaa74 napisał(a)
Ogród fajny, ale ten WARZYWNIAK!!! Rewelacja
Proszę pokaż aktualne zdjęcia z warzywniaka. Ciekawi mnie co w tym roku posiałaś.

Warzywniaczek jeszcze szary i smutny,prócz szczypioru reszto dopiero kiełkuje. Ale już w weekend sadzimy pomidory Jak zaświeci słońce zrobię świeże zdjęcia.
Pszczelarnia 17:00, 12 maj 2015

Ja w sprawie tego wiąza .... niedobre miejsce. Lepsze byłoby drzewko ozdobne jak jabłonka rajska albo głóg, jakaś śliwa ozdobna smukła. A może jabłonki kolumnowe w rabacie? Może miłorząb, co wolno rośnie a listki ma jak nie drzewo?
Raczej coś wyciągającego do góry niż w pokroju płaczącym nad rabatą bylinową.
asica 17:38, 12 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ja w sprawie tego wiąza .... niedobre miejsce. Lepsze byłoby drzewko ozdobne jak jabłonka rajska albo głóg, jakaś śliwa ozdobna smukła. A może jabłonki kolumnowe w rabacie? Może miłorząb, co wolno rośnie a listki ma jak nie drzewo?
Raczej coś wyciągającego do góry niż w pokroju płaczącym nad rabatą bylinową.

Hmm już sie nad tym wiązem zastanawialiśmy. Widziałam duży egzemplarz. Mocno sie wylewał. Tylko teraz strach przesadzić żeby nie zmarniał. M. deklaruje mocne cięcie. Może jeszcze pomyślimy.
malkul 17:41, 12 maj 2015

asica napisał(a)

jak to dokładnei odmiana?
asica 18:50, 12 maj 2015

Niestety w nazwie tylko "fioletowy". Zresztą jedyny który się zgadza. Dwa inne kolory przyszły inne niż zamawiane.
http://archiwum.allegro.pl/oferta/tulipany-tulipan-fioletowy-30-szt-super-cena-i4485531525.html