Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

asica 12:52, 30 wrz 2015

Ewik napisał(a)
Powtarzam się zapewne ale cóż więcej powiedzieć jak tak cudnie jest

DLatego ja taka małomówna, bo ile razy można "pięknie" ze wszystkimi możliwymi synonimami . Ale czasem powtarzam
asica 13:00, 30 wrz 2015

Ja mam między trawami kilka bukszpanów, żurawki i cebulowe.
Teraz żurawek nie widać, ale wiosną uzupełniają rabatę.
No i tak stopniowo inspirowana tutaj w przeróżnych wątkach dosadziłam letnie byliny: jeżówki i zawilce japońskie.
Z tyły za miskantami pod samym oknem mam posadzone hortensje Phantom. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie je widać i z okna i z ogrodu , bo teraz tylko niestety z okna.
Wczesna wiosna:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/773-pokaze-nasz-ogrod?page=187
i ciut później:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/773-pokaze-nasz-ogrod?page=189
Powinno byc więcej tulipanów, ale czekałam czy odbiją cebule przesadzone jesienią z innej rabaty.
A tu już z czosnkami:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/773-pokaze-nasz-ogrod?page=200
omelka1 13:18, 30 wrz 2015

Niestety nie będę oryginalna i przyłączę się do huru zachwytów nad twoim ogrodem.Ponieważ podglądam Twój ogród od dawna pocieszające dla mnie jest to że jak się mocno postaram to może i u mnie za dwa lata będzie podobnie.
asica 13:31, 30 wrz 2015

omelka1 napisał(a)
Niestety nie będę oryginalna i przyłączę się do huru zachwytów nad twoim ogrodem.Ponieważ podglądam Twój ogród od dawna pocieszające dla mnie jest to że jak się mocno postaram to może i u mnie za dwa lata będzie podobnie.

Pocieszę Cię , że przychodzi czas w ogrodzie, kiedy szukasz miejsca, z którym "dałoby się coś porobić".
Pszczelarnia 13:51, 30 wrz 2015

asica napisał(a)
Kawa zaparzona:

A ta książka na wierzchu to?
Chyba nie znam.

Te france - uważaj, żeby się pniem nie zajęły. Jesienne ogrody lubię najbardziej.

Asia, może głupie pytanie ale zdarzyło Ci się nie otworzyć szklarni w upał przez jeden, dwa dni? Padają rośliny wtedy?
asica 13:56, 30 wrz 2015

Pszczelarnia napisał(a)

A ta książka na wierzchu to?
Chyba nie znam.

Te france - uważaj, żeby się pniem nie zajęły. Jesienne ogrody lubię najbardziej.

Asia, może głupie pytanie ale zdarzyło Ci się nie otworzyć szklarni w upał przez jeden, dwa dni? Padają rośliny wtedy?

O też sobie książkę wyciągnęłam, żeby się teraz czerwienić "Jedna para, jeden rok, 52 uwiedzenia".
Ewa zdarzało się, rośliny zwiędną, ale pod wieczór wstaną. Byle nie za często im ten szok serwować
lilia 17:43, 30 wrz 2015

Pięknie w ogrodzie z trawami. Jestem pod wrażeniem Dodają niesamowitego uroku!
U mnie też już rosną trawy. Mam nadzieję, że w przyszlym roku będą zauważalne.
Borbetka 07:52, 01 paź 2015

Zgadzam się z powyższym. Trawy i jeszcze raz trawy. U mnie znalazły 100% zastosowania wśród iglaków. Szkoda tylko, że nie ma rozplenicy z kłosami już w maju .
asica 14:14, 03 paź 2015

Nowy nabytek zawilec japoński WHIRLWIND
asica 14:19, 03 paź 2015

Świecznica Brunette