Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

asica 19:09, 25 cze 2013

Lawendy m.

atena35 22:17, 25 cze 2013

Asiu, tak częstujesz niezbyt hojnie tymi zdjęciami
asica 07:04, 26 cze 2013

A to dlatego Tosiu, że marny ze mnie fotograf, napstrykam tych zdjęć, a pięć na krzyż nadaje się do pokazania. Światło nie takie, ręce się zatrzęsły. O, dziś mam urlop a tu leje od rana i znów nici ze zdjęć i prac w ogrodzie
Ale jeszcze parę mam w zanadrzu :

atena35 07:45, 26 cze 2013

Ten warzywnik widziała cała moja rodzina i znajomi.
Nie mogę się na niego napatrzeć
leon60 07:48, 26 cze 2013

asica napisał(a)

Witaj ! Pięknie u Ciebie a zmiany niesamowite bardzo podoba mi się zakątek z ławeczką jest taki romantyczny.
Pozdrawiam
Ola
asica 08:06, 26 cze 2013

margi napisał(a)
Kurcze Ty to masz już wszystko zagospodarowane ja w tym sezonie jak zrobię tę rabatkę wzdłuż domu no i może jeszcze jedną której jeszcze nie pokazałam to daję odbój ,pięknie u Ciebie

Gosia, ja poprawiam ogród od 2008r . Wzdłóż garażu było miejsce "gospodarcze" do drobnych prac, zrzucenia kory , wycietych gałęzi; itp. To miejsce robiłam w zeszłym roku, latem, bo dopiero wtedy do mnie dotarło, ze wszyscy do nas przychodzą od tamtej strony (zamiast głównym wejściem). I wchodzą prosto na ten bałagan.
W ciągu tygodnia zdarliśmy darń, zdartą darnią naprawialiśmy ubytki w trawniku, sadziłam co udało się wykraść z innych części ogrodu. Dopiero potem co nieco dokupiłam.
Nikomu się nie przyznałam. A najlepsza nagrodą były słowa "Aśka, zatkało mnie" - od osoby która nigdy wcześniej nie zwracała uwagi na ogród.Teraz wita taki widok:

ale już mnie nosi, żeby coś pozmieniać
U Ciebie też chyba powoli zatyka gości ? A co rodzice na zmiany? Podobaja im się?

Tosia, rozpuszczasz mnie swymi zachwytami nad warzywniakiem, ale to prawda zrobił niesamowite wrażenie. I jest bardzo tani i prostu w założeniu i łatwy w utrzymaniu .

Olu ja też u Ciebie byłam już pierwszego dnia. I też bardzo mi się u Ciebie podoba.
Ławeczka z hortensjami podejrzana u na gardenarium.pl u Danusi, w "ogrodzie w stylu angielskim" (zresztą 90% zmian w ogrodzie zaszło dzięki ogrodowisku)
Jak wycięłam żywopłot i zostało same ogrodzenie, mama poleciała pożalić się siostrze. A ja ani pisnęłam o swoich planach. Jak po tygodniu zobaczyła ławeczkę w hortensjach, to myślałam że się rozpłynie z radości. Teraz wciąż ją okupuje
atena35 08:31, 26 cze 2013

Asiu, jak byłam dzieckiem mieliśmy działkę, wiadomo w tamtych czasach - warzywa.
Szczerze nienawidziłam pielenia, szczególnie środkowej, szerokiej ścieżki, która musiała być czarna

Że też moja mama nie wpadła, na to żeby dosiać tam trawy i mieć pięknie jak Ty.
Jej pierwszej pokazałam Twoją ścieżkę oniemiała
leon60 08:58, 26 cze 2013

asica napisał(a)

Olu ja też u Ciebie byłam już pierwszego dnia. I też bardzo mi się u Ciebie podoba.
Ławeczka z hortensjami podejrzana u na gardenarium.pl u Danusi, w "ogrodzie w stylu angielskim" (zresztą 90% zmian w ogrodzie zaszło dzięki ogrodowisku)
Jak wycięłam żywopłot i zostało same ogrodzenie, mama poleciała pożalić się siostrze. A ja ani pisnęłam o swoich planach. Jak po tygodniu zobaczyła ławeczkę w hortensjach, to myślałam że się rozpłynie z radości. Teraz wciąż ją okupuje

Realizacjami Danusi zachwycam się od jakiegoś czasu - mistrzostwo!
U siebie też planuję zmiany na tyłach ogrodu ale to w następnej kolejności, ławeczkę, hortensje, róże itd. Obecnie rosną tylko thuje w korze i warzywnik, w którym grasują nornice i turkucie...
asica 09:16, 26 cze 2013

Ja nie musiałam nienawidzić pielenia. Moja mama dziabała sobie tam sama i nikogo nie ganiała do tego. Ona ma taką wąziutką dziabaczkę, starą jak świat, którą tylko pyka w chwaściki, nawet się nie schyla. Sama zaczęłam jej ostatnio używać i faktycznie całkiem nieźle mi to wychodzi (tą dziabaczką).

Ola, u mnie kolor w ogrodzie pojawił się chwilkę wcześniej przed ogrodowiskiem. Zachwyciliśmy się malusim, bardzo romantycznym ogrodem znajomych: pełnym róż, powojników , hortensji i liliowców.
Zachwycające są tam głównie róże: odmiany licencjonowane. Teraz moje wydają mi się takie psiomkowate, obiecałam sobie co roku wymieniać na conajmniej jedną odmianę licencjonowaną
leon60 09:34, 26 cze 2013

asica napisał(a)
Zachwyciliśmy się malusim, bardzo romantycznym ogrodem znajomych: pełnym róż, powojników , hortensji i liliowców.
Zachwycające są tam głównie róże: odmiany licencjonowane. Teraz moje wydają mi się takie psiomkowate, obiecałam sobie co roku wymieniać na conajmniej jedną odmianę licencjonowaną

U znajomych to ja się nie zainspiruję nie ma szans... nikt jakoś szczególnie nie dba o ogród... nawet kwiatów nie chce się posadzić w donicach... dobrze, ze jest Ogrodowisko i cudowne ogrodniczki