Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

asica 17:21, 25 lip 2013

Borbetka napisał(a)
Asiu, jeśli chcesz widzieć warzywnik, a jest na co popatrzeć, to zlikwiduj tę rabatę. Ona będzie równie piękna pod płotem i ożywi żywopłot. Ja bym obwódkę zrobiła, którą możesz prowadzić albo niższą albo wyższą. Może z jakąś trawką? Tylko musiałabyś przetestować z jaką, bo ja się bardzo zawiodłam na Carexie Evergold. Lubi u mnie gnić od korzenia i tak naprawdę dopiero teraz nabrała tempa wzrostu. Myślę, że tutaj mamy wielu specjalistów od trawek. Tak bym widziała, jakiś zielony żywopłocik i na tym tle żółta trawka na przykład. A ta ławka z hortensjami, to jak w Anglii. Mam nawet taką jedną inspirację .

Ławeczka z hortensjami jest inspiracji Danusi na GARDENARIUM
Pięknie będzie za rok jak podrośnie hortensjia posadzona z tyłu za ławką. Mam też naszykowane ok 30 sadzonek hortensji na szpaler pod płotem.

Z carexami też mam złe doświadczenia. W tym roku z 3 trawek tylko jedna ładnie odbiła, dwie wiosną odchorowały wyglądały jak zapleśniałe. W poprzednich latach też traciłam, więcej nie kupię.
asica 18:32, 27 lip 2013

Czy ktoś coś robi w ogrodzie? Bo w moim się nie da siedzieć a co dopiero robić ale niech lato trwa aż do wiosny
Borbetka 22:19, 27 lip 2013

Asiu, zrobiłam co nieco, ale jeszcze nigdy się tak nie spociłam . Kleiłam się jak guma do żucia. Nic przyjemnego. Najlepiej mieć basen, wskoczyć i w bikini coś porobić, a potem znowu wskoczyć do wody. Inaczej się nie da. Nawet teraz wieczorem jest gorąco.
kachat 11:41, 02 sie 2013

Na upały polecam spryskiwanie się wodą z węża - u mnie nawet opcja "Shower" jest Jak się człowiek odpowiednio namoczy, to dłużej na słońcu wytrzyma Choć mnie takie oblewanie starczało najwyżej na 20 minut, potem już znowu sucha na wiór się robiłam Ale wtedy znowu pod prysznic, i można dalej w ogródku dłubać
rabapa29 17:05, 02 sie 2013

Bardzo, bardzo dziękuje za pomoc Upały nie do zniesienia, ale wczesnymi wieczorami zacznę coś zmieniać w moim ogrodzie i niech lato trwa do wiosny Pozdrawiam
asica 17:50, 02 sie 2013

W środku lata odrobina jesieni za sprawą spadających liści akacji, którą za Kargulami powtarzam: sam zasadził, sam ściął i sam karę zapłacił. Nie chcą mi dać zgody na wycięcie dwóch śmieciowatych akacji, więc co dzień rano obrazek ten sam: trawnik zasypany żółtymi listkami akacji

asica 17:56, 02 sie 2013

No sami zobaczcie, jak jesień ...

Ale na bylinówce latow w pełnej krasie

Borbetka 20:13, 02 sie 2013

Asiu, jak Ty ładnie o te kanty dbasz. Podoba mi się to szczególnie .
Mila 20:31, 02 sie 2013

asica napisał(a)
Coś mi czasu ostatnio brak, i rozsypała mi się karta w aparacie; nowych zdjęć brak.

Niesamowite hortensje, przepiękne.
Mila 20:45, 02 sie 2013

asica napisał(a)

Asiu, marzy mi sie taki trawnik jak spod Photoshopa )
Duże wrażenie robi warzywniak, zaraz biorę sie za czytanie watka o jego powstawaniu