Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 22:49, 25 kwi 2025

Anitka 22:53, 25 kwi 2025

Bardzo dobrą decyzja okazało się posadzenie tej kaliny pod oknem salonu. Przy otwartym oknie zapach czuć na całym piętrze.

Anitka 22:56, 25 kwi 2025

sylwia_slomc... 23:10, 25 kwi 2025

Anitka napisał(a)

No nareszcie Kwiecia co niemiara, a judaszowiec przy tarasie robi furorę. Co to za roślinka na fotce???
Monia81 06:35, 26 kwi 2025

To chyba narcyz łuskowaty, ale Anitka niech potwierdzi

Superowo, że fotki są i jesteś zaciemiernikowałaś się na maxa, cudownie, soczyście, bujnie
Anitka 07:09, 26 kwi 2025

ewsyg napisał(a)
Anitko fajnie, że będziesz pokazywać swój piękny ogród. Podobają mi się kompozycje w donicach.

Postaram się coś więcej pokazywać. Ale to pewnie będzie zależeć co akurat w życiu zaprzątać będzie moje działania. Jakoś tak wole chłonąc na żywo świat ale wiem ,że nie zawsze tak się da.
Część wiosennych w donicach już powolutku przekwita. Po wycięciu przekwitniętych kwiatów robotę teraz robią liście. W korycie są też stałe nasadzania, które już też ruszyły z wegetacją i niebawem wypełnią przestrzeń.
Anitka 07:12, 26 kwi 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jak dobrze, że obiecałaś sobie pojawiać się na forum częściej. Zawsze z wielką przyjemnością czytałam wszystkie posty o tym, co aktualnie dzieje się w ogrodzie na wichrowym wzgórzu. Ciemierniki rzeczywiście rosną jak szalone, a doniczkowe kompozycje są idealnie skomponowane.
Pozdrawiam serdecznie

Haniu niestety trzeba nieraz ograniczyć pewne rzeczy też ze wzglądów pkartyczno-zdrowotnych. Gorszy wzrok, cieśń nadgarstka i łokieć tenisisty trochę się odzywają jak za długo siedzę przy monitorze. I od pewnego czasu zasypiam jak dziecko wieczorami. Ale obiecują chociaż jak ćma bukszpanowa wpadać 4 razy w sezonie
Anitka 07:14, 26 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Anitko, komponujesz te kolory i faktury przepięknie! Będziemy Cię zatem częściej przywoływać, gdybyś nam znów przez dłuższy czas skąpiła tych cudnych obrazków

Asia przywołujcie. Na pewno pomoże
Anitka 07:17, 26 kwi 2025

Joku napisał(a)
Bajecznie! Uwielbiam twój ogród, niesamowite kompozycje w oryginalnych donicach, doniczkach, doniczusiach.

Jolu dziękuję. Ograniczyłam ilość doniczek do min. Ale na wiosnę trochę zwiększyłam chwilowo. Bo na rabatach jeszcze mało się działo. A człek taki trochę wyposzczony po zimie i chce mu się kwiatków.
Anitka 07:22, 26 kwi 2025

Iwonka napisał(a)
Mój ukochany u Ciebie zielony front, niesamowita bujność i odcienie zieleni.
Piękna zadbana rabata.
A kompozycje w donicach i korytach jak zawsze mistrzowskie.
Dobrze, że jesteś

Lubię coraz bardziej ten front. I nie żałuję, że jest większości zielony. Troche koloru wprowadzają kwitnące sezonowo rośliny ale tu też głównie kolor biały, limonkowy, niebieski i fioletowy. Biały judaszowiec ładnie przezimował i nawet choć malutki ma sporo kwiatów już. Udało mi się w zeszłym roku upolować kilka odmian kwitnących na biało narcyzów. Jeszcze rozmnoże przez podział przebiśniegi by było ich tam więcej. Nie zrobiłam fotki a fajną robotę robią wczesną wiosną. I poluje na białe kamasję. Chcę posadzić pomiędzy hosty.
Wyjątek stanowią borowe ciemierniki teraz. Ale fajnie podbiją kolor derenia kousa o biało-zielonych liściach.