Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 07:27, 26 kwi 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

No nareszcie Kwiecia co niemiara, a judaszowiec przy tarasie robi furorę. Co to za roślinka na fotce???

To miniaturowy narcyz 'White Petticoat'. Śliczne są choć niewielkie. Ponoć powtarzają bez problemu kwitnienie i z jednej łodygi wyrasta kilka pąków. Lubię też te botaniczne 'Little Beauty'.
Anitka 07:30, 26 kwi 2025

Monia81 napisał(a)
To chyba narcyz łuskowaty, ale Anitka niech potwierdzi

Superowo, że fotki są i jesteś zaciemiernikowałaś się na maxa, cudownie, soczyście, bujnie

Tak. Zgadza się. Kupiłam w zeszłym roku na próbę. I nie żałuję. Choć nie jest do końca biały tylko taki zgaszony cytrynowy kolor.
Ciemierniki robią mega robotę na dużych płaszczyznach, szczególnie te wielkie. I są długowieczne. Mam jakieś zakwitające już w grudniu ale wole te co zaczynają jednak wiosną. Bo te wcześniejsze często śnieg uszkadza w zimie. I takie co maja kwiaty bardziej skierowane do góry i je widać. Choć mam też kilka pełnych ale, żeby je podziwiać trzeba się schylić.
LIDKA 07:54, 26 kwi 2025

Anitko,
Oglądam Często powtórki Maji w ogrodzie -odcinki z różnych lat.
Oglądam piękne ogrody na insta.

I powiem z całą stanowczością że żaden ogród sie nie umywa do Twojego. Naprawdę.
Masz absolutnie piękny ogród !!!
❤️❤️❤️

Masz cudnie skomponowane rabaty, rośliny atrakcyjne, kwiecia tyle że trudno uwierzyć że to kwiecień dopiero. A te doniczki, rozchodniki w kostce, kamienne detale nadają jedynego w swoim rodzaju klimatu.

Nie chowaj ogrodu przed nami proszę bo to normalnie grzech ukrywać takie arcydzieło sztuki ogrodowej.
Basieksp 08:03, 26 kwi 2025

Przyszłam się przywitać trudno cokolwiek skomentować, ja narazie cały czas się zachwycam. Piękny ogród, rośliny, kompozycje Też urzekły mnie rozchodniki Ale muszę jeszcze tu trochę pospacerować, bo nie da się tego wszystkiego, tak od razu obejrzeć, trochę tu pobędę. Pozdrawiam
Ulina 16:54, 26 kwi 2025

Anitko, ciemierniki masz imponujące i dobrze rosną u Ciebie. Siewki od Ciebie i Sylwi sprzed 2 lat już fajnie u mnie kwitną. Zajmą z czasem większość rabaty, ciągle muszę pracować nad warunkami dla nich. Jeszcze udało mi się przezimować trzykrotkę fioletową i już jest w donicy na lato.

Klony masz przecudne

Jaką masz odmianę kaliny przy tarasie?
MartaCho 21:30, 26 kwi 2025

Anitko,
czy Ty pracujesz na HO? Bo mi by było szkoda opuszczać takie okoliczności przyrody co rano!
Dziewczęta już powiedziały wszystko- gdzie nie spojrzeć to pięknie! Cudowne wyczucie i proporcji i połączeń i zestawień! A jeszcze to wszystko ubrane w piękne rabaty czy donice. Ochy i achy głębokie zostawiam!
Kordina 13:26, 27 kwi 2025

Tylko zachwyt odbiera mi mowę, jak zwykle zresztą
Dorota321 16:17, 27 kwi 2025

Anitka napisał(a)

Jak tu teraz pięknie, ta jasna zieleń jest zjawiskowa.
Anitka 21:10, 27 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Anitko,
Oglądam Często powtórki Maji w ogrodzie -odcinki z różnych lat.
Oglądam piękne ogrody na insta.

I powiem z całą stanowczością że żaden ogród sie nie umywa do Twojego. Naprawdę.
Masz absolutnie piękny ogród !!!
❤️❤️❤️

Masz cudnie skomponowane rabaty, rośliny atrakcyjne, kwiecia tyle że trudno uwierzyć że to kwiecień dopiero. A te doniczki, rozchodniki w kostce, kamienne detale nadają jedynego w swoim rodzaju klimatu.

Nie chowaj ogrodu przed nami proszę bo to normalnie grzech ukrywać takie arcydzieło sztuki ogrodowej.

Bardzo dziękuje ale myślę, że jest bardzo wiele pięknych i zdecydowanie piękniejszych niż mój ogrodów w różnych stylach i klimatach. Ważne, żeby były one dla nas ważne, dające satysfakcję nawet gdy nie wszystko jest idealne i jeśli nawet musimy na część rzeczy oczy przymykać.
Anitka 21:12, 27 kwi 2025

Basieksp napisał(a)
Przyszłam się przywitać trudno cokolwiek skomentować, ja narazie cały czas się zachwycam. Piękny ogród, rośliny, kompozycje Też urzekły mnie rozchodniki Ale muszę jeszcze tu trochę pospacerować, bo nie da się tego wszystkiego, tak od razu obejrzeć, trochę tu pobędę. Pozdrawiam

Dziękuje i zapraszam ponownie.