Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Kasia_CS 01:36, 28 lip 2019

tulucy napisał(a)
Mam ćmę. Wczoraj sprawdzałam i nic nie było. Dziś jest na części obwódek i na największym krzaku w warzywniku. Sąsiedzi też już mają.

Ja dziś też wypatrzylam-po 3tyg od poprzedniego oprysku znów się pojawiła niestety na razie nie wieksze niż 1cm gąsienice zebrałam-łącznie kilka sztuk z 4 czy 5 buksow, więc chyba w miarę wcześnie wypatrzylam. Oprysk jutro, bo dziś wieczorem dobrze popadało.
Gosiek33 06:48, 28 lip 2019

Toszka napisał(a)
Gosiu, te wszystkie filmy pokazywaliśmy już w zeszłym roku na wątku ćmowym.

Linkować można, pewnie jakieś http się zjadło

Edit nie wiem o jakim środku piszecie, ale polski Lepinox daje się 15g na 6-8litrów. Piszę o tym kilogramowym opakowaniu.

Nie mam bukszpanów to i o ćmie nie czytałam zbyt dokładnie, dopiero wczoraj zobaczyłam ten materiał (fakt z 2018 r) i poraził mnie widok tej szarańczy - czytanie, że jedynym wrogiem jest szerszeń azjatycki wcale humoru nie poprawia

poprawiłam link bo może część osób nie zna tego materiału
Toszka 09:36, 28 lip 2019

tulucy napisał(a)
Tylko nie wiem, czy to zadziała, pryskałam przed południem, a wieczorem burza jedna po drugiej. Jeszcze teraz pada.

Oczywiście, że padało, bo niecały dzień wcześniej pryskałam Lepinoxem. Za każdym razem tak mam...cóż, peszek Muszę oprysk powtórzyć, ech.
tulucy 10:24, 28 lip 2019

Tylko kiedy powtarzać, jak ciągle burze zapowiadają
mrokasia 10:39, 28 lip 2019

Toszka napisał(a)

Oczywiście, że padało, bo niecały dzień wcześniej pryskałam Lepinoxem. Za każdym razem tak mam...cóż, peszek Muszę oprysk powtórzyć, ech.

To następnym razem weź uprzedź, że będziesz pryskać .
jolanka 10:58, 28 lip 2019

mrokasia napisał(a)

To następnym razem weź uprzedź, że będziesz pryskać .

Niektóre okna myją a niektóre z opryskiwaczem ganiają, tylko kurna dlaczego ja z konewka?
Masz rację, mało koleżeńskie te nasz koleżanki, nie uprzedzają
April 13:51, 29 lip 2019

Tak czytam, jak cię Kwartecik przećwiczył w ogrodzie i się dziwię. U mnie ciasta nie było a chwastów nie wypominała. Może się załamała na początku i już nic nie miała siły krytykować. Jak u ciebie chwasty pojedyncze to można pokazać palcem ale jeżeli rabata to jednie uprawa chwastów to może przyjęła że taki "naturalizm" u mnie
A ćmy współczuję. U mnie nie stwierdziłam, może za słabe okulary. Ale one takie żarłoczne że chyba by było widać.
Ja dziś już po urlopie, ćwiczę cierpliwość w pracy, coby nikomu krzywdy nie zrobić, choć ochotę mam ogromną...
tulucy 17:59, 29 lip 2019

Leje...........
tulucy 18:02, 29 lip 2019

Fakt, że chwastów bardzo u mnie nie widać, ale wszelkie suchelce przekwitnięte do wycięcia widać aż za dobrze

Wczoraj oglądałam te moje buksy i nie zauważyłam postępów gąsienic, więc chyba oprysk zadziałał. Jak się skończą deszcze, zrobię drugi oprysk i mam nadzieję, że do jesieni styknie.
Gosiek33 19:20, 29 lip 2019

Miało lać i u mnie, a tu parę kropel tylko