Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Gosiek33 09:46, 22 lip 2019

Jak prace naprawcze ogrodzenia? Ruszyły?
tulucy 09:53, 22 lip 2019

Gosiu, ekipa przyjdzie w sierpniu. W sumie i tak dobrze, bo dość szybko.

A chodnik dalej nie poprawiony. Ale to już gminny ból głowy.
tulucy 09:57, 22 lip 2019

Anitko, ja pryskałam gnojówką taką "wybrakowaną", bo zrobiłam ją z resztek po naparze. Mam wrażenie, że skoczka mam mniej. I że opuchlaków nie widzę tyle. Ale czy to dlatego??? Może to moje życzeniowe wizję

Nie mam pojęcia, jak to działa na larwy. Resztki na pewno wyrzucę na kompost. Dżdżownice to nie owady... Może się nie obrażą.
tulucy 08:07, 23 lip 2019

Dzieciaki odstawione do dziadków. Trochę może podziałam, chociaż plany w sumie nieogrodowe na prawie cały tydzień już są

BTW Wczoraj ćmę bukszpanową zauważyli na swoich buksach moja mama i jej sąsiedzi - Warszawa Wawer, osiedle na pograniczu Miedzeszyn - Falenica. Pierwszy raz ją mają.
tulucy 21:34, 23 lip 2019

taaaaa - "zmobilizowana" przez Kwarteta wzięłam się do roboty... w efekcie mam wypielone dwie skrzynie warzywne, wycięte - w końcu do końca - piwonie. I z grubsza ogarniętą z chwastów jedną rabatę wzdłuż tunelu.

mrokasia 21:39, 23 lip 2019

tulucy napisał(a)
taaaaa - "zmobilizowana" przez Kwarteta wzięłam się do roboty... w efekcie mam wypielone dwie skrzynie warzywne, wycięte - w końcu do końca - piwonie. I z grubsza ogarniętą z chwastów jedną rabatę wzdłuż tunelu.

Matko, Kwartet ma taķą siłę rażenia?
tulucy 21:48, 23 lip 2019

No żebyś ją słyszała... prawie każde zielsko mi wytknęła że nie wspomnę o tym, ile razy mi wypomniała, że z urlopu to ja już dawno wróciłam aż się boję przyznać, że do sklepu jutro jadę szwedzkiego powłóczyć się albo że do teatru idziemy skoro w ogrodzie taki sajgon

ps. ale to pewnie dlatego, że ciasta nie miałam
Gruszka_na_w... 21:54, 23 lip 2019

tulucy napisał(a)
No żebyś ją słyszała... prawie każde zielsko mi wytknęła że nie wspomnę o tym, ile razy mi wypomniała, że z urlopu to ja już dawno wróciłam aż się boję przyznać, że do sklepu jutro jadę szwedzkiego powłóczyć się albo że do teatru idziemy skoro w ogrodzie taki sajgon

ps. ale to pewnie dlatego, że ciasta nie miałam

No tak, ciasto w gębie ogranicza mówienie.
Jak tam konfiturki?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 21:55, 23 lip 2019

Dobre, ale z braku czasu jeszcze w garnku, jutro je przełożę do słoiczków. Na razie podjadam z białym serkiem...
Gosiek33 06:20, 24 lip 2019

Bez ciasta to aż tak...