Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 06:24, 29 paź 2017

Papier może być takiego koloru, ale gładki
Albo czysto biały i błękitna kratka
Różnie
tulucy 07:29, 29 paź 2017

Leje...
Masakrycznie leje...
Jutro będę rzeźbić w błocie.

Cebule zostawiam na przyszły weekend, ma być ładna pogoda dość.
Jutro tylko róże.
inka74 07:43, 29 paź 2017

Ja wczoraj w deszczu sadziłam pierwszą partię róż. I 150 tulipanów. Dziś mimo deszczu pewnie druga partia bo ile mogą w wodzie stać. I na wtorek zostawiam sobie cmentarz i cebulki. U mnie tylko wtorek pokazuje bez deszczu. Masakra jakaś.
JoannA 07:47, 29 paź 2017

Pogoda masakryczna i jeszcze przymrozki do -4 zapowiadają
Nie wiem Łucjo jak w taką pogodę chcesz pracować w ogrodzie. Nabawisz się jakiegoś choróbstwa i będzie problem.
Zadołuj te róże i poczekaj na lepszy moment. Urlop wzięłaś to dobrze bo masz dzień na zrelaksowanie, jakieś drobne robótki w domu, a ogród nie ucieknie.
Też mam róze do posadzenia, masę cebul i jakieś inne pierdółki, ale czuję że będą jeszcze przebłyski pogody i narazie odkładam wszelkie prace w ogrodzie.
Dzisiaj sprzątnę tylko buraczki i selery ze skrzyń bo te takich przymrozków nie wytrzymają.
JoannA 07:52, 29 paź 2017

inka74 napisał(a)
Ja wczoraj w deszczu sadziłam pierwszą partię róż. I 150 tulipanów. Dziś mimo deszczu pewnie druga partia bo ile mogą w wodzie stać. I na wtorek zostawiam sobie cmentarz i cebulki. U mnie tylko wtorek pokazuje bez deszczu. Masakra jakaś.

Iwonka
Szalona jesteś z tym sadzeniem w taką pogodę. Wczoraj nie było aż tak bardzo źle, ale dzisiaj to sobie odpuść kochana.
Wczoraj zebrałam tylko liście z katalpy i platana i miałam dość.
U mnie opady pokazują do południa jutro, ale za to bardzo niskie temperatury.
tulucy 07:55, 29 paź 2017

U mnie w prognozie na jutro jest 6 stopni i bez deszczu. Wtorek chłodniejszy i nadal suchy, środa i czwartek deszcz, od piątku lepiej sucho i do 8 stopni...
https://www.yr.no/place/Poland/Masovia/Ożarów_Mazowiecki

W deszczu na pewno nie będę nic robić, tylko selery zbiórkę jeszcze. Jakby padało...

Iwona no ja moich jeszcze nie namoczyłam.
Tak sobie myślę, że jednak jutro rano to zrobię. Potem wszystkie dołki i dopiero sadzenie. Ja generalnie moczę dość krótko, bo u mnie mokro bardzo... A i korzenie nigdy do tej pory nie były bardzo przesuszone.
Cebule... czekają...
tulucy 07:57, 29 paź 2017

A w ogóle to jakieś przyszły w doniczkach chyba. Muszę zajrzeć do pudła.
tulucy 07:59, 29 paź 2017

Z tego wszystkiego to nie widzę siebie na cmentarzu w taką pogodę. My to jeszcze, ale dzieci? A nie mam ich z kim zostawić, bo wszyscy na cmentarze jadą. Pewnie w sobotę dopiero pojedziemy. We środę tylko tu na miejscu do dziadków mojego m. Może jeszcze on sam do rodziców swoich.
Anda 08:43, 29 paź 2017

ryska napisał(a)
...a papier w tych notesach najlepiej podżółknięty z czarnymi linijkami i pisanie w nich koniecznie czarnym piórem kulkowym?
My tak mamy ( ja i moje 2 córki).

Oooo właśnie Mój mąż też tak ma
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:46, 29 paź 2017

Jej, u Was już zimnica kompletna. Wczoraj w pracy też zimno u mnie było, ale jednak jeszcze 11 stopni. Czapkę na głowę już założyłam

Tylko się nie przezięb i uważaj na buty, żeby ich nie wsyslo. Też mam glinę. Nie lubię po deszczach w niej grzebać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies