Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Kindzia 09:30, 24 paź 2017

Uważaj Lusiu na Ewcię, ona bardzo jeżówkami zaraża, z tego powodu salonową przerabiałam z różowej na czerwono-żółtą Zresztą bardzo jestem zadowolona z tej zmiany
tulucy 13:07, 24 paź 2017

Tja...

Załapałam się na wyprzedaż czosnków, kupiłam bułgarskie i jeszcze dwie inne odmiany, błękitny i nie pomnę teraz.
Do tego iryski reticulata, mini narcyzy i miniaturkę tulipanów...
Teraz muszę pokombinować, kiedy to posadzić.

Jeżówki to jest moja miłość i tak... Zarażać mnie nie trzeba...

Moja kalina wyszła jakoś bez problemu. Perukowce też. Drzewka po paru latach same ładnie wychodzą. Ale tego nie mogę zostawić, bo zacznie odbijać...
Kasia_CS 13:10, 24 paź 2017

to jeszcze się pochwal gdzie wyprzedaż? Bo ja co jakiś czas robię nalot na L lub B czy nie rzucili jeszcze jakichs na koniec sezonu
tulucy 17:08, 24 paź 2017

To jest internetowy sklep, nasiona-sklep. Coś kiedyś u nich kupowałam i przysłali mi newsletter.

Miałam dziś gości w ogródku. I bardzo mi głupio, że w biegu i z biegu nawet na herbatę ich nie zaprosiłam... Kasiu Gosiu, mam nadzieję, że wybaczycie... Może następnym razem nie będę lecieć dalej...
tulucy 17:09, 24 paź 2017

Odwrotnie, sklep nasiona
Anitka 18:16, 24 paź 2017

Podziwiam za ogrom pracy. To karczowanie jest okropne. W tym roku też parę starych jałowców wykopywałam, to znaczy bardziej bym powiedziałam rąbałam siekierą. U moich znajomych jak padają im jakieś drzewa to przyjeżdża firma, wycina pień tuż przy ziemi i korzeni nie wykopuje, bo mówią ,że rabata już obsadzona i nie da się. Tłumacze im, że będą odbijać, a oni na to, że Pan im powiedział, że nie. Mus ich na ogrodowisko wysłać do poczytania, ze da się i trzeba
Kasya 18:18, 24 paź 2017

tulucy napisał(a)
To jest internetowy sklep, nasiona-sklep. Coś kiedyś u nich kupowałam i przysłali mi newsletter.

Miałam dziś gości w ogródku. I bardzo mi głupio, że w biegu i z biegu nawet na herbatę ich nie zaprosiłam... Kasiu Gosiu, mam nadzieję, że wybaczycie... Może następnym razem nie będę lecieć dalej...

Łucja, milo bylo cie poznac i zobaczyc twoj ogrodek
jestem w szoku ile ty masz roz i jeszcze taki ogromny warzywniak
Szkoda ze teraz pazdziernik a nie czerwiec....musze jeszcze kiedys zobaczyc twoje roze w pelni kwitnienia
My tez w biegu, nie bylo czasu na herbatke
Gruszka_na_w... 19:45, 24 paź 2017

Czytałam gdzieś, że pozostawione karpy likwiduje się polewaniem rozcieńczonym mocznikiem. Robi się nawierty i w dziurki wlewa roztwór. Skoro taki roztwór przyspiesza kompostowanie zrębek, to pewnie coś jest na rzeczy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 19:52, 24 paź 2017

Haniu Te duże pewnie tak... Ale wiercić dziurki w pienieczkach jaśminowca... o nie...

Kasiu... A jeszcze dookoła mnie tyle pokus
Kindzia 09:14, 25 paź 2017

Niezmordowana jesteś Mnie ochota na ogród już przeszła w tym sezonie, stara jestem, czy co...