Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu » Edycja postu

Wzgórze chaosu

Iwonka 16:56, 16 lut 2026

Chyba kupię ziemię do wysiewów I cebulkowe na parapet
Ciekawe u kogo nie ma wcale śniegu?
Patrycja_KG_Lu 17:19, 16 lut 2026

U Marcina śniegu nie ma, trochę mu zazdroszczę.
Marcin89 18:05, 16 lut 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Aktualizacja - już jest. Tak do 10 cm póki co.
mrokasia 10:46, 17 lut 2026

No i co? Przyszłam tu pozazdrościć powiewu wiosny a tu znowu biało... I to widzę tak konkretnie.
Ale i tak fajnie, ze udało Ci się coś porobić. U mnie wciąż ogród pod zmrożonym lub zlodowaciałym śniegiem. W sumie jedyne co mogłabym porobić to przyciąć miskanty ale dopadł mnie jakiś okropny kaszel i siedzę w domu na antybiotyku...
Kordina 11:33, 18 lut 2026

Podobnie jak Kasia chciałam się zdziwić i pozazdrościć, a tu jednak zima przywaliła
Ja nadal w gawrze, w nocy -18°C w dzień trochę mniej, śniegu też przywaliło... ech tęskno mi za...
sylwia_slomc... 16:07, 19 lut 2026

Zasypało Was podobnie jak nas. Kiedy ogrody do wiosny przygotujemy to nie wiem...
Gosialuk 18:07, 20 lut 2026

U mnie śniegu ciut mniej, ale jednak biało. Liczę na plusowe temperatury w przyszłym tygodniu. Na razie pocieszyłam się hiacyntami w doniczce i ziemią do wysiewów.
nicol21 21:57, 20 lut 2026

haha.... mogłaś zobaczyć stan roślin pod śniegiem i znów w pierzynce. Teraz już nie poleży za długo. Roślny pod śniegiem dobrze sie trzymały.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Iwonka 10:47, 22 lut 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Patrycja nie było i jest a teraz po kilku dniach kto wie

Marcin89 napisał(a)
Aktualizacja - już jest. Tak do 10 cm póki co.
10 cm to przyzwoita ilość, mam nadzieję, że na tym się zatrzymało

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zasypało Was podobnie jak nas. Kiedy ogrody do wiosny przygotujemy to nie wiem...
Idzie ku lepszemu Sylwia, mam nadzieję, że eM już w formie

mrokasia napisał(a)
No i co? Przyszłam tu pozazdrościć powiewu wiosny a tu znowu biało... I to widzę tak konkretnie.
Ale i tak fajnie, ze udało Ci się coś porobić. U mnie wciąż ogród pod zmrożonym lub zlodowaciałym śniegiem. W sumie jedyne co mogłabym porobić to przyciąć miskanty ale dopadł mnie jakiś okropny kaszel i siedzę w domu na antybiotyku...
Latało grypsko mocno, ja kolejny rok się uchowałam. Mamy chłodno w domu, może to hartuje
Mam nadzieję, że lekarstwo pomogło?
Trzeba zbierać siły na wiosenne porządki, prognozy coraz bardziej optymistyczne.

Kordina napisał(a)
Podobnie jak Kasia chciałam się zdziwić i pozazdrościć, a tu jednak zima przywaliła
Ja nadal w gawrze, w nocy -18°C w dzień trochę mniej, śniegu też przywaliło... ech tęskno mi za...
Zima przewrotna i uparta w tym roku, ale zaraz marzec co zawsze brzmi optymistycznie

Gosialuk napisał(a)
U mnie śniegu ciut mniej, ale jednak biało. Liczę na plusowe temperatury w przyszłym tygodniu. Na razie pocieszyłam się hiacyntami w doniczce i ziemią do wysiewów.
Idzie na plus Gosia, pomalutku do przodu.
U mnie też ziemia zakupiona i nawet doniczkowe powoli rozsadzam.
Drobnymi kroczkami małymi przyjemnościami... przedwiośnie się zaczyna

nicol21 napisał(a)
haha.... mogłaś zobaczyć stan roślin pod śniegiem i znów w pierzynce. Teraz już nie poleży za długo. Rośliny pod śniegiem dobrze się trzymały.
Śnieg idealnie zabezpieczył towarzystwo przed mrozami. A od wczoraj odwilż się zaczęła. Super
Iwonka 11:31, 22 lut 2026

Jeszcze kilka znalezionych kadrów z Siostruni ogrodu
Cudownie zobaczyć tak energetyczne kolory pod koniec lutego