Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod Górą

Ogród pod Górą

sylwia_slomc... 22:46, 02 paź 2018

Klonem się zachwycam
pawel_snopek 17:35, 03 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie też ścięło, ale jeszcze w ziemi siedzą bo padało, może w weekend wykopiemy.
Martagony są przepiękneCzy ja Ci miałam jeszcze coś jesienią wysłać?

Też się nad tym zastanawiałem ostatnio ale nic mi do głowy nie przychodzi. Jak mi się przypomni to dam znać nac. Klon jest super dekoracyjny jesienią . Warto posadzić klon czerwonego jako taki mocny akcent jesienny w ogrodzie.
pawel_snopek 17:40, 08 paź 2018

Troszkę jesiennego koloru u brata w ogrodzie
pawel_snopek 17:47, 08 paź 2018

Gosialuk 21:13, 08 paź 2018

Jesień w całej krasie. A u ciebie?
pawel_snopek 21:15, 08 paź 2018

U mnie niestety nie ma co pokazywać jedyne co jest ciekawe to wielka Góra ziemi wybrana z fundamentów
Gosialuk 22:00, 08 paź 2018

A obsadzenia na skarpie? Ostatnio zauważyłam, że krwawnica też się przebarwia jesiennie.
Tak myślę sobie czasem, że ja swoją skarpę też chętnie bym obsadziła. Tylko niskimi krzaczkami, żeby nie przesłaniały widoku na dolną mokrą łąkę. Myślałam o tawułach japońskich, pięciornikach, tawulcu pogiętym, irdze może jakichś okrywowych różach. Pomiędzy nimi jakieś parzydła i trawy. To na razie tylko marzenia. Ale wiosną spróbuję porozmnażać trochę tych krzaczków i założyć przedszkole.
pawel_snopek 20:18, 09 paź 2018

Krzewy na skarpie wyglądają zawsze dobrze a przy okazji tworzą naturalną blokadę do obsuwania się ziemi. Wszystkie krzewy które wymieniłeś spokojnie możesz posadzić na skarpie , osobiście bym dodał jeszcze coś co przyciągnie owady i ptaki typu snieguliczki, berberysy koreańskie, mahonie, może jakieś aronie o czerwonych owocach. Co do traw to polecam proso ruzgowate ono u mnie jest oblegane przez ptaki które wyjadą nasiona .
sylwia_slomc... 20:29, 09 paź 2018

Gosialuk napisał(a)
A obsadzenia na skarpie? Ostatnio zauważyłam, że krwawnica też się przebarwia jesiennie.
Tak myślę sobie czasem, że ja swoją skarpę też chętnie bym obsadziła. Tylko niskimi krzaczkami, żeby nie przesłaniały widoku na dolną mokrą łąkę. Myślałam o tawułach japońskich, pięciornikach, tawulcu pogiętym, irdze może jakichś okrywowych różach. Pomiędzy nimi jakieś parzydła i trawy. To na razie tylko marzenia. Ale wiosną spróbuję porozmnażać trochę tych krzaczków i założyć przedszkole.

Gosiu siewki tawuły japońskiej mam w ogrodzie, nie będę usuwać to jak przyjedziesz weźmiesz sobieTylko musisz przypomnieć, bo wiesz, że u mnie skleroza
Gosialuk 20:44, 09 paź 2018

Pawle pomyślę. Proso u mnie mało coś przyrasta, chyba trochę za dużo wilgoci.
Sylwia dziękuję, chętnie skorzystam. Na razie jak pisałam zakładam przedszkole.