Też podobny Aniu - chociaż mam wrażenie że jest bardziej wyrazisty, ten mój taki ma raczej jaśniejszy, bledszy kolor - chociaż różowy (przez środek) Piękne te wszystkie powojniki są faktycznie. A moja Nina dzisiaj to wyglądała na pożartą przez jakieś osobniki... czy ślimaki by się wspinały a potem zwiewały...? Czy ślimaki jedzą kwiaty powojnika? (bo liście na razie jakoś całe - przynajmniej dzisiaj po południu) Przy czym pożerana jest Nina a ten drugi nie...
za bardzo jeszcze nie, kupiony w tym roku u p. Szmit, ma grube mocne łodygi, zdjęcie bardziej informacyjne, jutro zrobię lepsze po całości dokladam zdjęcie dzisiejsze, u mnie rośnie w doniczce na tarasie
Bardzo wdzięczny ten Omoshiro - taki zwiewnie delikatny, A Niobe ma piękny kolorek. Dzięki Ania za zdjęcie - właśnie podobają mi się i liście i te mocne pędy Bellsa
To jeszcze jedno pytanie Anno - jak długo rosną te kwitnące. Mają rzeczywiście bardzo grube pędy, chyba już ich wcale nie tniesz. Ciekawi mnie czy te starsze egzemplarze właśnie kwitną szybciej, te roczne to sobie zielenieją tylko narazie. Gdzie im tam do kwitnienia