witam wszystkich, popracowałam trochę na mapie, spróbuję zacząć od początku:
Założenia:
1.przestrzeń i prostota
2.ogród kwitnący, nienowoczesny, kolory „bezpieczne”: róż, biel, niebieski
3.ogród łatwy w obsłudze, z którym poradzi sobie jedna kobietka , mój czas dla ogrodu to w sezonie max 5-7h/tydzień + 2h/tydzień na koszenie łąki
4.podział dwóch działek przy zachowaniu przejazdu szer. 4m (gdyby kiedyś miał cięższy sprzęt wjechać)
Atutem naszego „pola” jest właśnie obszar, takie poczucie swobody, wolności, natury. Dlatego nie chciałabym dzielić działki na „pokoje”. Jedyny podział to oddzielenie dwóch działek, by było więcej prywatności. No i utworzony jest już warzywnik i sad.
Mój ogród musi być prosty. Podziwiam Wasze przepiękne ogrody, ale moim ograniczeniem jest póki co czas i pieniądze. Dlatego wolałabym na razie mniej roślin, ale nad nimi panować.
Ogród kwitnący. Bardziej romantycznie niż nowocześnie. Tak kobieco, bo w tym ogrodzie rządzą i pracują kobiety, czyli moja 5-letnia córcia i ja. No i dlatego ogród musi być na miarę naszych (czyli póki co moich) kobiecych możliwości
Nie wiem, czy to wszystko jest możliwe. Priorytetem jest na razie ogólna koncepcja i drzewa, bo to mój plan na 2018r.