Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

Lena 10:44, 15 lis 2012

Tak,tak - o coś takiego chodzi. Teraz muszę uciekać i dopiero wieczorkiem będę - ale jak najbardziej debatujcie nad naszymi wizjami
Dziękuję
Pszczelarnia 12:03, 15 lis 2012

Leno,
ależ ciekawie u Ciebie. Ania karmiła kury ziołami - i o to chodzi (krowy alpejskie w Austrii i Szwajcarii też jedzą z łąk o fantastycznym składzie mieszankowym, naturalnymi dlatego jakość serów i mleka jest znakomita - byłam, widziałam wszystko).
Ja nie mam kur ale mam p. Agnieszkę, która ma wszystko. Uwielbiam do niej zaglądać. Zawsze stoi przy kuchni, pogodna i krzątająca się koło gospodarstwa kobiecego.

A co do rabatki bonzajowej, kwadrat, obwódka i coś do środka.

Martek 12:34, 15 lis 2012

Moja wyobraźnia ruszyła dopiero jak Magnolia czarnym po białym lub zielonym jak kto woli ...
Rób,twórz,zawsze ładnie to robisz i z wyczuciem
justi 17:53, 15 lis 2012

Dobry pomysł z wykrojeniem tej rabaty!Lenko, elegancko u Ciebie, więc rabata też pewnie będzie w dobrym stylu.
anula_wn 18:16, 15 lis 2012

ooo, fajnie to Magnolio pokazałaś
tylko ja bym nie robiła obwódki kamiennej, a coś delikatnego, a w środek kamyki !
gusiarz 18:40, 15 lis 2012

Lenko - witaj. Pomysł z kawką przedni - ale pamiętaj, że to ja pierwsza zapraszałam. A 20-go będzie Ci pasowało? Zapraszam

Co do rabat. Miałam pisać, że może by drzewko gdzieś nawet przesadzić, byleby nie rosło tak samotnie, ale Aga z Magnolią sprytnie podpowiedziały by połączyć rabaty. Taka eLka fajnie obejnie drzewko. Uwaga jednak by nasadzeniami go nie przytłoczyć. A może jakieś zielone kępki pod spód rozrzucone w żwirku - jak radzi Anula? Tylko nie wiem czy to ten styl? Albo karmnik?? Tak plotę tylko.... bo mało się znam
Lena 08:58, 16 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Leno,
ależ ciekawie u Ciebie. Ania karmiła kury ziołami - i o to chodzi (krowy alpejskie w Austrii i Szwajcarii też jedzą z łąk o fantastycznym składzie mieszankowym, naturalnymi dlatego jakość serów i mleka jest znakomita - byłam, widziałam wszystko).
Ja nie mam kur ale mam p. Agnieszkę, która ma wszystko. Uwielbiam do niej zaglądać. Zawsze stoi przy kuchni, pogodna i krzątająca się koło gospodarstwa kobiecego.

A co do rabatki bonzajowej, kwadrat, obwódka i coś do środka.

Ewo Wszelkie po0mysły biorę pod uwage
Szwajcarskie krowy widziałam Jedzenie mają tam znakomite,jogurty wyśmienite - w PL w życiu podobnych nie jadłam
Miałam przyjemność mieszkać w tej krainie jezior,gór i lasów ...CUDO!!!

Lena 09:14, 16 lis 2012

Marto,Justi,dziękuje za wiarę we mnie Mam jeszcze sporo czasu do wiosny więc i czas do namysłu jest.Coś mi świta,wciąż coś zmieniam w głowie - efekty zatem mogą być różne

Anulka dziękuję za propozycję
Nie myślałam aby robić tam obwódkę z tego dużego granitu,myślałam po paseczku z małej kostki

Kamyka do środka nie chcę ,bo przed tym "murkiem" jest spore podwórko wysypane kamieniem i za dużo by go było.
Myślę żeby zrobić obwudkę z bukszpana tylko po zewnętrznej stronie tej nowej rabaty-od strony trawnika-a od podwórka posadzić rozrzucone kule bukszpanowe.Zaczęłabym od lewego rogu i coraz gęściej w stronę bonsai.
Kurcze zawile prawię ,ale nie umiem tego narysować na fotce..muszę poszperać co i jak

Agnieszko
Bardzo dziękuję - jak tylko mi Kornelia wyzdrowieje to się umówimy.W poniedziałek mamy wizytę u lekarza więc nie wiem co powie.Jak pójdzie do szkoły 20 to chętnie.Napiszę!!!

Pomysł fajny,tylko tego bonsai nie chce ruszac bo on tam fajnei wygląda na zywo,poza tym ma sporo lat.Dlatego chcę go włączyć w nową rabatę i powoli wiem co i jak
Ale gdyby dziewczyny nie poddały pomysłu to pewnie nie myślałabym o takiej modernizacji

Dziękuje wszystkim i udanego dnia życzę

Apopo powietrza w Krakowie - wczoraj byłam w samym centrum - uwierzcie mi nie było czym oddychac - masakra
Jak dobrze żyć na wsi - mimo odległości!!
Lena 08:09, 18 lis 2012

Mała propozycja w czysto amatorskiej postaci

Szara obwudka to bukszpan.
Kule szare-bukszpan
Zielone plamy po lewej to tojeść rrozesłana a po prawej żurawki.
I wylewające się trawy - tylko jakie?
Do dyskusji

Lena 09:26, 18 lis 2012

Jeszcze kwitną