Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

mira 09:08, 22 lis 2012

hej
wpadłam zobacyzć czy jakiś czosnek nie kwitnie a tu widzę łan lawendy no i fotki z cudnym zielonym
to lubiej najbardziej - a wisz że teraz tak tory przerabiają że chyba podkłady sa najbardziej dostępne niż kiedykolwiek - bardzo mi się to podoba w ogrodzie

pozdrawiam
anula_wn 09:18, 23 lis 2012

Lenko, witaj
lawenda Magnolii mnie powaliła ! cudnie to wygląda !!!
Danusia pisze o połączeniu lawendy z trzmieliną (ja tak mam na Danusinej rabacie) i wygląda faktycznie zjawiskowo !
betysia 09:23, 23 lis 2012

Lenus...Bonjour...ale bylo cudniascie....!
oj cos czuje,ze u ciebie lawenda bedzie gonic lawende a za nimi...bukszpany, cale pole bukszpanow!!!!!
ty wiesz,ze sciskam....
Lena 13:11, 23 lis 2012

Magnolia lawendy masz piękne Moje po tylu latach same sie sieją i na rabacie z podkładów mam mnóstwo małych sadzonek.
Świetnie mi podpowiadasz,za co bardzo dziękuje.Jednak mój plan odnośnie tej strony jest prosty - w założeniu ma mi ułatwić życie
Mam tam problem z powojnikiem polnym z którym nie mam juz siły walczyć. Nie chę kolejnych rabat do pielenia i utrzymywania.
Jeśli chodzi o tą podwyższoną rabatę-uwaga- bardzo bym chciała wysadzić z niej wszystkie rośliny w zamian za ..żywopłot z cisa!!!
Marzę o "zamknięciu" terenu wokół domu,który jest na najwyższym poziomie naszej działki, żywopłotem właśnie - stworzy on intymny klimat o który mi chodzi. Teraz mi go brakuje.

Chcę taki jak gdyby "ogród w ogrodzie" .

Magnolio,czy można zobaczyć Twój piekny ogród?Patrząc na lawendę taki musi być

Danusiu Rady cenne - ale plan mam j.w. napisałam .
Chcę ograniczyć pracę w utrzymaniu ogrodu ,ale ogrodnik zmiennym jest ,więc wszystko jeszcze może się zdarzyć
Dziękuję

Lena 13:57, 23 lis 2012

Mira dobra jesteś haha poczekajmy do wiosny - będzie to rok czosnków na "ogrodowisku" !!!

Zieleń o tej porze roku fajnie się wspomina i ogląda
Pozdrawiam

Anula prawda że cudna lawenda - tylko Magnolia mogłaby więcej pokazać

Betyś oj tak będzie jak prawisz

Wczorajszy dzień - tajemniczy,niespodziewany - dziękuję bardzo
Pozdrawiam
Martek 14:02, 23 lis 2012

magnolia 14:42, 23 lis 2012

Rozumiem Lenko.
To jest fajny pomysł z żywopłotem, dzielenie ogrodu na 'pokoje ogrodowe' jest świetnym zabiegiem.na
Masz rację, posadź tak żeby nie było pracy w nadmiarze.

Fajnie że podoba Wam się moja lawenda. Mam nadzieję że po zimie tez będzie ładna.
Więcej zdjęć ogrodu pokażę kiedyś, obiecuję, ale narazie i ogród i ja musimy do tego dojrzeć- niektóre jego fragmenty wyglądaja wciąż bardziej na plac budowy- bloczki, betoniara, piach, żwir- mało jest miejsc gdzie nie wchodzą mi takie 'drobiazgi' w kadr.
I trudno mi to znieść, jakoś nie mogę się przełamać żeby pokazywać taki stan ogrodu.
Ale pracujemy z M. wytrwale nad tym, żeby to zmienić.

vita 14:54, 23 lis 2012

Lena napisał(a)

Lena...ogródek jakbym znała, pergolę widoczną w głębi też!
To jesteśmy w domu! Tylko nick masz inny i dlatego fotek z 'Leną' nie kojarzyłam.
A niech mnie! Witaj
Milka 15:05, 23 lis 2012

Pokażę Ci jak wyrosły- zdjęcie z listopada :

To jest niesamowite i ta ilość!!
Ciekawa jestem Lena, co teraz wymyślisz
gusiarz 16:02, 23 lis 2012

Magnolio - koniecznie pokaż swój ogród. Wiem - przemawia perfekcjonizm, ale my też nie mamy idealnych ogrodów. A Twój już może być inspiracją. Piękne pole lawendowe - pomimo, że po kwitnieniu!!

Lenko - witaj. Widzę, że zmiany palnujesz. Ja również. Fajnie, że planujesz odgrodzić się troszkę od reszty świata. A jak rabata z bonsai? Pozdrawiam