Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

Matka 09:33, 16 paź 2011

Leno witaj w niedzielny poranek, kurcze fajne te fotki przymrożonych roślinek-jutro przed pracą(chyba o 6tej)wyskoczę i popstrykam

Mata-też zrywałam i też byłąm przerażona widokime pod!!!założyłam o tym wątek, czytałaś?

mata to same zło!oczywiście tam gdzie rosną rośliny, bo tam gdzie nie, np. żwirowy placyk bez nasadzeń-to czemu nie!
Sebek 10:23, 16 paź 2011

Ładnie wyglądają te zmrożone rośliny, a agro fuuuuu
bozena72 21:09, 17 paź 2011

...a już pamiętam urzekły mnie Twoje tulipany i czosnki piękne )
Lena 11:44, 18 paź 2011

bozena72 napisał(a)
Witaj Lena jestem pod wrażeniem Twoich pieknych tulipanów - pewnie jest jakaś zasada ich pielęgnacji żeby były tak piękne ?

Ja w tym roku otrzymałam w prezencie b.dużo cebul z holandii od kuzynki wiem że nie powinnam ich sadzić wiosną ale zasadziłam i o dziwo zakwitła jedynie 1 szt. pięknej bordo lilii no i bardzo takie nieokazałe ze 3 szt. tulipanów dosłownie po jednym kwiatku takim lichym (

W tym roku mam nadzieje że zrobiłąm to prawidłowo sadzenie mam za sobą zastanawiam się tylko czy te zasadzone wiosną przetrwały w podłożu i czy jest szansa że zakwitną wiosną??

Pozdrawiam i będę wdzięczna za porady w kwestii tulipanów )

Dziękuję i witam u mnie

Myślę że zakwitną pięknie twoje wiosenne tulipany a zasada jest taka,że sadzimy jesienią do żyznej,przepuszczalnej ziemi żeby zdążyły się ukorzenić-a wiosną podziwiamy efekty prac jesiennych

Potem powinno się wykopać cebulki po przekwitnięciu i zasuszeniu liści , przechować w suchym miejscu i od września sadzimy ponownie.Tak się robi ze względu na zachowanie macierzystego wyglądu tulipana.

Zazdraszczam holenderskiej dostawy
ewaglen 23:16, 21 paź 2011

ewaglen 23:17, 21 paź 2011

Potwierdzam Piękne!!!
Bogdzia 15:01, 22 paź 2011

Byłam u Ciebie przed zarejestrowaniem i zaraziłam się czosnkami. Potem nie wiedziałam gdzie one były, a dziś znów je znalazłam.Inne rośliny też mi się podobają ale czosnki najładniejsze. Pozdrawiam.
Pszczelarnia 10:02, 25 paź 2011

Witaj Leno, przeczytałam cały wątek. Ogród bardzo ładnie się prezentuje. Miła różnorodność roślin, materiałów i kształtów. I spotkania się odbywają!
A ta donica z bratkami piękna! Ja ją nazywam renesansową. Prześladuje mnie jej piękno i ostatnio wreszcie znalazłam w GS ogrodniczym małego miasteczka . W przyszłym roku posadzę w nich jakieś dekoracyjne warzywa.
Pozdrawiam serdecznie.
Lena 15:50, 25 paź 2011

EWAGLEN dziękuję
Bogdzie cieszę się że trafiłaś i dziękuję za miłe słowa-aczkolwiek mam względem "ogrodowiskowych"ogrodów niezły misz-masz
Ewo dziękuję a donicę mam od teściowej i ma pewnie 20,30 lat a może i więcej-aż zapytam
Moja mam też taką posiada
Ogród "leży odłogiem" i nic się w nim nie dzieje ,za to w mojej głowie istna burza pomysłów-tylko kto je zrealizuje???
Póki co zmykam do fryzjera..hihihi
Pozdrawiam
Joaska 15:59, 25 paź 2011

Własnie dzięki Ogrodowisku wiem że napewno maty p/chwastom u mnie nie będzie (mąż się cieszy bo kasy na to nie wydam) to co sie dzieje z roślinami pod nią jest poprostu okropne!
A rok temu uważałam że to taki super wynalazek, cyk na ziemie położyci i problem z chwastami znika!
Ile lat u Ciebie leżała ta mata w ofrodzie? tak z ciekawości sie pytam.