Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

Milka 15:46, 02 lip 2012

Lena napisał(a)
Może u Danusi jeszcze nie kwitnie...ona zakwitają po 8-12 latach -niestety
Na szczęście mój M posadził go odpowiednio wcześnie i nie musiałam czekać tak długo

Ale piękne połączenie i oczywiście zazdroszczę, że twój tulipanowiec kwitł
mój ma 8 lat na pewno i jeszcze nie kwitł, a przecież drzewko juz było spore, czyli muszę czekać
betysia 19:55, 05 lip 2012

Witaj Lenus !!!
oj widze nowe zdjecia,cudne !
i perovska... super!!!
a propo niej 3 tyg temu ucielam 2 czubki ok 10 cm, odcielam tylko gore i wsadzilam do ziemi w ogrodzie obok, bez niczego...i juz puszczaja przyrosty a wiec mozna ja smialo tak szybciutko i bez problemu rozmnazac, proba 100% udana!!!
milego wieczorku, usciski!!!!!
mira 20:03, 05 lip 2012

Leno tak masz pięknie , że pomyslałam że powinien być stworzony jakiś szlak ogrodowy do zwidzania i Twoj ogród na tym szlaku powinien się znaleźć - no w każdym razie ja bym tego miejsca nie odpuściła
bociek 21:29, 05 lip 2012

Hej Lena, ale u Ciebie cudnie Super obsadzenie podkladow I urzekla mnie ta kula na stelazu, nie wiem jak ja inaczej okreslic. Fajna jest
AniaDS 22:35, 05 lip 2012

O, ta kula.. gdzie taką dostać?
betysia 07:16, 06 lip 2012

powodzenia w walce z upalami hihihi nie daj sie Lenka !!!!
buziam
Lena 10:42, 06 lip 2012

[ Vivo bardzo dziękuję za "osobliwości"

Ta główka to "allium sphaerocephalon".

Lena 10:55, 06 lip 2012

Irenko w takim razie w przyszłym roku jest nadzieja że zakwitnie

Betysia dzięki za rade odnośnie Perovskia - skorzystam!!!

Moje wędrują każdego roku po rabatach i z tego powodu jeszcze nie kwitną...ale już ciut,ciut im brakuje

Mira to co napisałaś to dla mnie największy komplement i chętnie zapraszam do siebie - może jak się schłodzi to "Małopolanki " do mnie zapraszam na "bajdurzenie w ogrodzie"

bociek bardzo dziękuję -Aniu a kula na nóżce zdobyta za grosze na giełdzie samochodowej

Betysiu upał osiąga mega temperatury , przez co w ogrodzie pracować się nie chce - do tego "bąki-komary" mnie atakują

Lena 11:10, 06 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)

Martek bardzo dziękuję
Kulki,"stożki" wymagają korekty

A tego miejsc alenko to jakoś uaciebie nie odnotowałam!!! Ale super pomysł na różnicę poziomów i jakie piekne topiary.

Kochani,rady potrzebuję - otóż krąży mi po głowie zmiana tej rabaty...kupiłam cisy po 2zł...
I naszło mnie aby zamiast bukszpanów i lawend wsadzić tam tylko żywopłot z cisa bo: dom jest blisko drogi,jest wysoki i może wizualnie dzięki cisowi złagodnieje.
Dodatkowo zyskam osłonę i piękne tło
Ale czy można jeszcze bukszpany przesadzać?
Raczej tak...

oto maleństwa:

Tu moje "kule cisowe" hihihi

Kupiłam jeszcze trzy sztuki....trzmieliny...tak myślałam do dziś kiedy na etykiecie przeczytałam że to "ligustrum ovalifolium aureum" ... słońce,upał i brak zdrowego myślenia - jednak podoba mi się i myślę o wsadzeniu ich do donic-których brak!

anula_wn 11:23, 06 lip 2012

Lenka, ligustry cudne ! przemarzają, miałam i nie mam koneicznie do donic i chowaj na zimę, bo ma śliczne kwiatuszki co motyle przyciągają

a gdzie leżaczek dla mnie i lody? przecież przybywam