Ale piękne połączenie i oczywiście zazdroszczę, że twój tulipanowiec kwitł
mój ma 8 lat na pewno i jeszcze nie kwitł, a przecież drzewko juz było spore, czyli muszę czekać
Witaj Lenus !!!
oj widze nowe zdjecia,cudne !
i perovska... super!!!
a propo niej 3 tyg temu ucielam 2 czubki ok 10 cm, odcielam tylko gore i wsadzilam do ziemi w ogrodzie obok, bez niczego...i juz puszczaja przyrosty a wiec mozna ja smialo tak szybciutko i bez problemu rozmnazac, proba 100% udana!!!
milego wieczorku, usciski!!!!!
Leno tak masz pięknie , że pomyslałam że powinien być stworzony jakiś szlak ogrodowy do zwidzania i Twoj ogród na tym szlaku powinien się znaleźć - no w każdym razie ja bym tego miejsca nie odpuściła
Irenko w takim razie w przyszłym roku jest nadzieja że zakwitnie
Betysia dzięki za rade odnośnie Perovskia - skorzystam!!!
Moje wędrują każdego roku po rabatach i z tego powodu jeszcze nie kwitną...ale już ciut,ciut im brakuje
Mira to co napisałaś to dla mnie największy komplement i chętnie zapraszam do siebie - może jak się schłodzi to "Małopolanki " do mnie zapraszam na "bajdurzenie w ogrodzie"
bociek bardzo dziękuję -Aniu a kula na nóżce zdobyta za grosze na giełdzie samochodowej
Betysiu upał osiąga mega temperatury , przez co w ogrodzie pracować się nie chce - do tego "bąki-komary" mnie atakują
I naszło mnie aby zamiast bukszpanów i lawend wsadzić tam tylko żywopłot z cisa bo: dom jest blisko drogi,jest wysoki i może wizualnie dzięki cisowi złagodnieje.
Dodatkowo zyskam osłonę i piękne tło
Ale czy można jeszcze bukszpany przesadzać?
Raczej tak...
oto maleństwa:
Tu moje "kule cisowe" hihihi
Kupiłam jeszcze trzy sztuki....trzmieliny...tak myślałam do dziś kiedy na etykiecie przeczytałam że to "ligustrum ovalifolium aureum" ... słońce,upał i brak zdrowego myślenia - jednak podoba mi się i myślę o wsadzeniu ich do donic-których brak!