A czy mogłabyś mi polecić jakąś roślinkę płożącą, która mi się zwiesi z murka oporowego i będzie ladnie kwitła? Na murku oporowym będą panowały dosyc "gorące warunki" bo nagrzewa się kamień od słońca...
Danusia na skarpy sadzi irgę Major ładnie by się prezentował bodziszek Rozanne,ale nie wiem jak on by zniósł nagrzewający się kamień może zapytaj Madzię z Ogród z wilkiem co by Ci poleciła,bo ona ma skarpę w ogrodzie
Irga major daje radę. Ale mi bardziej chodzi, żeby nie zadarniac tylko w jednym miejscu na murku dać coś dekoracyjnego zwisającego. Często tam siadam i chciałabym, żeby coś ładnie kwitło. W tym miejscu za murkiem nawiozlam ziemie i mam łatwy dostęp, mogę podlewać ro miejsce stale. Myślałam nad różą okrywkową lub nad hortensją "uciekająca panna młoda"
Hej Wiolu. Dawno mnie nie było u Ciebie. Super już działasz w ogrodzie. Ja wczoraj byłam na malutkim spacerku i widziałam że u Nas sesleria startuje i stipy też robią się zielone. Wydaje mi się że dobrze by było ja przyciąć bo późniejsze obcinanie nie wpływa dobrze na jej wzrost. Fajnie że już blisko wiosny. Ja chciałam podpytac o odkurzanie rabat? Masz odkurzacz? Sprawdza się na rabatach ?
Cześć Basiu
Tak działam powoli już w ogrodzie
Seslerie będę jutro dalej ciachać bo na nią najwyższa pora a poza tym ocieplenie podają to ruszy na pewno.
Właśnie nie wiem czy stipy już ciąć czy czekać ... Muszę poczytać prognozy pogody
Basiu ja będę odkurzać tylko rabaty i ścieżkę z kamienia.A tam gdzie kora to zbiorę z grubsza rękami tylko źdźbła traw a reszta niech się kompostuje