Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Iwona100 21:36, 10 lut 2022

Po Waszych dyskusjach o kuklikach swoje też tylko oczyszczę z brzydszych liści.
Mirka 22:13, 10 lut 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Słoneczko zapowiadają miłej pracy

Dzięki tobie również
Johanka77 23:05, 10 lut 2022

Melduję się na Twoim rozpoczęciu sezonu.
Zazdroszczę słoneczka.

U Ciebie. wiosna jakby 2 tyg do przodu. Zazdro!
U mnie gdzieniegdzie między żwirkiem dopiero zaczyna być widać małe werbenki.
Drakiew dopiero z ziemii wychodzi. Tulipków. tylko czybki widać.
Wiolka5_7 07:54, 11 lut 2022

Mirka napisał(a)

Dzięki tobie również

Dzięki
Wiolka5_7 07:58, 11 lut 2022

Johanka77 napisał(a)
Melduję się na Twoim rozpoczęciu sezonu.
Zazdroszczę słoneczka.

U Ciebie. wiosna jakby 2 tyg do przodu. Zazdro!
U mnie gdzieniegdzie między żwirkiem dopiero zaczyna być widać małe werbenki.
Drakiew dopiero z ziemii wychodzi. Tulipków. tylko czybki widać.

Cześć Asia !

Żeby to słoneczko świeciło codziennie to było by pięknie po południu już zaszło za chmury ,ale za to na weekend zapowiadają słoneczko, więc będzie się fajnie pracowało

Powiem Ci ,że mimo tych -15 co były u mnie rośliny w bardzo dobrej formie tulipany i jedna odmiana czosnków też w fazie czubkowej sprawdzałam fotki zeszłoroczne i rośliny na tym samym etapie
sarenka 11:54, 11 lut 2022

Cześć Wiola, poczytałam,że już coś ostrzygłas w ogrodzie i na weekend szykujesz się żeby ściąć seslerie, w takim razie jeśli padać nie będzie to i ja swoje przytnę. No i dobrze wiedzieć z tym kuklikiem- mam aż 1 sztukę mizerna to mus zadbać o niego żeby przeżył
Wszystkiego dobrego!
Wiolka5_7 12:12, 11 lut 2022

sarenka napisał(a)
Cześć Wiola, poczytałam,że już coś ostrzygłas w ogrodzie i na weekend szykujesz się żeby ściąć seslerie, w takim razie jeśli padać nie będzie to i ja swoje przytnę. No i dobrze wiedzieć z tym kuklikiem- mam aż 1 sztukę mizerna to mus zadbać o niego żeby przeżył
Wszystkiego dobrego!

Cześć Magda
Tak zaczęłam wycinki bylin a jutro planuję ciąć seslerie,bo rok temu miałam już przycięte
Tak kuklików nie przycinamy jak ja to zrobiłam ja mam 2 szt.wiec jak nie przeżyją nie będę płakać

Wzajemnie wszystkiego dobrego ! Miłej pracy jutro
Wiolka5_7 16:25, 11 lut 2022

No to pogodę mam idealną na jutrzejsze przycinanie traw...

Napia 22:01, 11 lut 2022

Ups... w śniegu jednak na przycinanie traw szanse nie będą zbyt duże. U mnie z kolei szykuje się słoneczny dzień i ogrodowe prace pierwszy raz w tym roku Musze się pilnować, by nie przesadzić
A'propos reklam - mnie się wyświetlają trawy, krzewy i róże

Chciałam Cię zapytać o trawę - tworze nową rabatę i na brzegu, pewnie w drugiej linii będą rozchodniki i chciałabym coś do nich dobrać - albo przed albo pomiędzy. Rabata jest położona w pełnym słońcu, polecałaś seslerię, ale nie wiem, jak się sprawuje. Haconlechonę z kolei mam w innym miejscu i tutaj bym jej ni chciała, bo słońce przypala jej listki
Wiolka5_7 07:55, 12 lut 2022

Napia napisał(a)
Ups... w śniegu jednak na przycinanie traw szanse nie będą zbyt duże. U mnie z kolei szykuje się słoneczny dzień i ogrodowe prace pierwszy raz w tym roku Musze się pilnować, by nie przesadzić
A'propos reklam - mnie się wyświetlają trawy, krzewy i róże

Chciałam Cię zapytać o trawę - tworze nową rabatę i na brzegu, pewnie w drugiej linii będą rozchodniki i chciałabym coś do nich dobrać - albo przed albo pomiędzy. Rabata jest położona w pełnym słońcu, polecałaś seslerię, ale nie wiem, jak się sprawuje. Haconlechonę z kolei mam w innym miejscu i tutaj bym jej ni chciała, bo słońce przypala jej listki

Tak dziś odpada...trawy zasypane .Niby słoneczko ale zimno, rano -1.Od poniedziałku cały tydzień ciepły, więc wyskoczę po trochu,bo dzień już dłuższy
Miłej pracy zatem
U mnie też rośliny się wyświetlają

Ja do rozchodników polecam Ci seslerię jesienną.Ona lubi te same warunki co rozchodnik więc pasuje idealnie.