Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiaan 19:52, 12 kwi 2022

Wiolu zajrzyj do mnie please, mrzucilam fotkę seslerii bo jakas taka marna.
Wiolka5_7 20:15, 12 kwi 2022

Już lecę
ElzbietaFranka 20:51, 12 kwi 2022

U mnie trawka jeszcze koloru pustyni. Rok temu o tej porze miałam zrobiona wertykulację a teraz ze względu na mokrą murawę nie da się zrobić.

Ja też uważam, że białe najładniejsze. Na tle ciemnej cieni dobrze świeca bielą.

A ty wiesz Wiola dzisiaj zaglądam na ciemierniki jeszcze 2 szt mam na balkonie patrzę a tu mszyce zielone żerują. Już opryskałam.

DariaB 20:56, 12 kwi 2022

Hej Wiola bywasz u mnie a ja u Ciebie chyba jeszcze nie byłam, wstyd. Zachwycam się Twoją rabatą ze ŚŚ, knuję jak zrobić u siebie podobną Nie dziwię się,że ratowałaś ciemierniki bo są śliczne.
Wiolka5_7 21:09, 12 kwi 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie trawka jeszcze koloru pustyni. Rok temu o tej porze miałam zrobiona wertykulację a teraz ze względu na mokrą murawę nie da się zrobić.

Ja też uważam, że białe najładniejsze. Na tle ciemnej cieni dobrze świeca bielą.

A ty wiesz Wiola dzisiaj zaglądam na ciemierniki jeszcze 2 szt mam na balkonie patrzę a tu mszyce zielone żerują. Już opryskałam.

Ten mój trawnik na foto to roczniak ,więc nie wertykulowałam i po nawozie i wodzie ładnie już wygłąda. Na drugim po zabiegu zrobiłam dosiewkę więc jeszcze trochę aby wyglądał dobrze

Tak białe świecą z daleka

No patrz tym robalom to przymrozki nie przeszkadzają,wrr!
Wiolka5_7 21:12, 12 kwi 2022

DariaB napisał(a)
Hej Wiola bywasz u mnie a ja u Ciebie chyba jeszcze nie byłam, wstyd. Zachwycam się Twoją rabatą ze ŚŚ, knuję jak zrobić u siebie podobną Nie dziwię się,że ratowałaś ciemierniki bo są śliczne.

Hej Daria

Rabaty że Śs mam dwie, każda inna

Pewnie Ci chodzi o tą przy podjeździe też bardzo ja lubię,za chwilkę Śs zakwitnie białą chmurką

Knuj knuj

Tak ciemierniki są śliczne ,zachwycają teraz bardzo
DariaB 21:21, 12 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Hej Daria

Rabaty że Śs mam dwie, każda inna

Pewnie Ci chodzi o tą przy podjeździe też bardzo ja lubię,za chwilkę Śs zakwitnie białą chmurką

Knuj knuj

Tak ciemierniki są śliczne ,zachwycają teraz bardzo

Dokładnie tą przy podjeździe. U siebie też widziałabym śś przy podjeżdzie, a drugą przy tarasie. Dzisiaj biegałam znowu ze sznurkiem i szpilkami po ogrodzie dzięki temu już prawie mam zarys rabat w drugiej części ogrodu. Śś mam dwie i żal mi ich bo stoją biedulki wciśnięte pod ogrodzenie, a one zasługują na to, żeby być gwiazdami jutro wrzucę u siebie efekty biegania.
Wiolka5_7 21:26, 12 kwi 2022

DariaB napisał(a)

Dokładnie tą przy podjeździe. U siebie też widziałabym śś przy podjeżdzie, a drugą przy tarasie. Dzisiaj biegałam znowu ze sznurkiem i szpilkami po ogrodzie dzięki temu już prawie mam zarys rabat w drugiej części ogrodu. Śś mam dwie i żal mi ich bo stoją biedulki wciśnięte pod ogrodzenie, a one zasługują na to, żeby być gwiazdami jutro wrzucę u siebie efekty biegania.

Też mam jedną przy podjeździe a druga przy tarasie

Tak koniecznie je wyeksponuj
Brzozowadzie... 09:19, 13 kwi 2022

Cześć Wiolu
Piekne te ciemirniki.
A wiesz, ja zimą wolę białe, bo już pod koniec listopada zaczynają kwitnąć, więc te posadziłam pod oknem w sypialni, zeby zimą pozwalały mi przetrwać a orientalne mam na przeciwko okna w kuchni i je uwielbiam wiosną, gdy promienie słońca przez nie przeświecają, wtedy na te białe prawie nie patrzę Dla mnie więc one pełnią swoje funkcje w zupełnie innym czasie. Ściskam Cię serdecznie i cichaczem zaglądam.
DariaB 10:30, 13 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Też mam jedną przy podjeździe a druga przy tarasie

Tak koniecznie je wyeksponuj

Wiolka, a ile masz miejsca przeznaczone na śś? Z tego co czytałam to one nawet do 5m szerokości dorastają? Nie brudzą Ci kostki owocami? Ja owocki lubię i zbieram