Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Judith 22:11, 13 mar 2023

Ja mentalnie wciąż tkwię w zimie… A tu już stokrotki posadzone do donic… Wiola, pędzisz! .
Patrycja_KG_Lu 22:26, 13 mar 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Czyli najlepszy termin po 15 marca
Będę pamiętać
Łatwo zapamiętać - 3 x 15 -
15 marca siać, 15 kwietnia pikować, 15 maja sadzić. Chociaż w ostatnich czasach z racji na pogodę wypadałoby zmienić na 3x20.
darkowa 23:11, 13 mar 2023

Oooo widzę Patrycja , chyba ten sam program oglądałyśmy.
polecam na yt
SylwiaBe 00:07, 14 mar 2023

Cześć, Wiola, czy Twoje hakone rosną w słońcu? Chciałabym kupić, ale chyba właśnie takie, które mi wytrzymają na patelni...
kurczę dziewczyny, ja co roku sieję pomidory w drugi weekend marca i mam fajne plony - dodam, że trzymam je w gruncie, nie mam szklarni ani folii, a potem rozdaję, bo tyle tego mam
P.S. Wiola, odmiana Maskotka jest mi doskonale znana, mam ją co roku, nic się z nią nie dzieje a pomidorków multum na krzaczku, także polecam wysiać jak najbardziej
Wiolka5_7 08:30, 14 mar 2023

Nowa12 napisał(a)
Widziałam że dzieliłaś hakonki. Jest już na to czas? Bo też mam do dzielenia.

Tak już czas, bo one za chwilę ruszą.
Ja nie czekałam na zielone,bo bym je zmasakrowała siekierą

Danusia już dzieliła wczoraj miskanty

Wiolka5_7 08:32, 14 mar 2023

Judith napisał(a)
Ja mentalnie wciąż tkwię w zimie… A tu już stokrotki posadzone do donic… Wiola, pędzisz! .

Za kilka dni wiosna w końcu zresztą pogoda też już wiosenna...budzimy się Judith !

A kwiaty do donic posadziłam później niż rok temu

Wiolka5_7 08:34, 14 mar 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Łatwo zapamiętać - 3 x 15 -
15 marca siać, 15 kwietnia pikować, 15 maja sadzić. Chociaż w ostatnich czasach z racji na pogodę wypadałoby zmienić na 3x20.

Extra!
Fakt łatwo zapamiętać

Myślę, że oba terminy są dobre
Wiolka5_7 08:38, 14 mar 2023

SylwiaBe napisał(a)
Cześć, Wiola, czy Twoje hakone rosną w słońcu? Chciałabym kupić, ale chyba właśnie takie, które mi wytrzymają na patelni...
kurczę dziewczyny, ja co roku sieję pomidory w drugi weekend marca i mam fajne plony - dodam, że trzymam je w gruncie, nie mam szklarni ani folii, a potem rozdaję, bo tyle tego mam
P.S. Wiola, odmiana Maskotka jest mi doskonale znana, mam ją co roku, nic się z nią nie dzieje a pomidorków multum na krzaczku, także polecam wysiać jak najbardziej

Cześć Sylwia

Tak ja mam sporą część hakonek na "patelni". Mam takie : hakonechloa Macra- bezodmianowa, hakonechloa Aureola, hakonechloa Albostriata, hakonechloa Greenhills. Rosną doskonale ,mają nawet po 1 m średnicy

No ja zasieję w ten weekend ,powinno być dobrze

Extra, że kolejne dobre opinie o Maskotce
Czyli dobrą odmianę wybrałam na początek
Pomidorki koktajlowe moje ububione, oby się udały
Makao 10:56, 14 mar 2023

U nas też ta maskotka jest w sklepie. Zastanawiałam się czy sobie nie kupić ale nie zaryzykowałam. Zobaczę jak u Ciebie będzie rosła to może na przyszły sezon wezmę
AnnaCh 11:06, 14 mar 2023

Właśnie sobie przypomniałam, że rok temu z Teneryfy przywiozłam sobie nasiona pomidorów, szklarni w zeszłym roku nie było, to i pomidorów, ale w tym ma być, muszę je odszukać i wysiać Mam nadzieję, że jeszcze będą ok.
Maskotki kiedyś miałam, są fajne