Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 14:02, 29 cze 2024

Marcin89 napisał(a)
Z tego wszystkiego zapomniałem pochwalić nową rabatę, a czytam na bieżąco przecież. Wiadomo, że mi się podoba! Kamień dopełnił całości.

W ogóle zamówiłem sobie kocimiętki Cat's Pajamas i Cat's Meow. Potrzebuję trochę mniejsze, mniej pokładające się. Ty którąś z nich albo obydwie masz

Fajnie, że Ci się podoba mi też! dzięki!

A gdzie zamawiałeś? Napisz mi na priv bo chciałabym kupić jeszcze tą pierwszą mam ją i jest prześliczna

Ciekawe jak ta druga będzie rosła ,bo też się nad nią zastanawiam. Bo chciałabym wymienić tą Six hill na coś mniejszego
Marcin89 14:06, 29 cze 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Fajnie, że Ci się podoba mi też! dzięki!

A gdzie zamawiałeś? Napisz mi na priv bo chciałabym kupić jeszcze tą pierwszą mam ją i jest prześliczna

Ciekawe jak ta druga będzie rosła ,bo też się nad nią zastanawiam. Bo chciałabym wymienić tą Six hill na coś mniejszego
Zrobię zdjęcia sadzonek i wstawię u mnie. Pierwszy raz tam zamówiłem, bo jest promocja akurat. Aż się boję, co dostanę.

No i priv Ci też napiszę
LIDKA 16:27, 29 cze 2024

Marcin dawaj linka prosze.

Na zapomnianym koncie mam pare zł to akurat coś moge zakupić ,
Marcin89 16:45, 29 cze 2024

LIDKA napisał(a)
Marcin dawaj linka prosze.

Na zapomnianym koncie mam pare zł to akurat coś moge zakupić ,
Proszę

https://plumeria.sklep.pl/_blog/339-Plumeria_-_kwiat_zakochanych.html

Póki co nie wiem jaka jakość sadzonek. Kocimiętki są za około 9 zł w doniczce C1.

Promocja na kocimiętki jest jeszcze przez 5 dni. Moje rośliny powinny być we wtorek, to będzie widać, co przyszło.

Pierwszy raz u nich biorę, dlatego nie ręczę za jakość sadzonek. Zresztą nigdy nie wiadomo przy zakupach on line.
ElzbietaFranka 11:24, 30 cze 2024

Wiola czytam u Iwonki, że udało ci się ukorzenić gaure. Jak to robisz. Bo mam sadzonek dosyć sporo ale z takiej wysokiej gaury jak fontanna.
Mam też gaury mniejsze te jeszcze siewek nie mają i chętnie bym zrobiła z nich sadzonki.
nicol21 12:18, 30 cze 2024

Pięękna przemiana. Za rok będzie busz. no i bzyki z tej rabaty dużo bardziej skorzystają niż z pięknego trawniczka. No ale ten był cudny - ale jak mówisz - pielęgnacją, nawożenie, woda.... no i czas na to wszystko.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ElzbietaFranka 13:10, 30 cze 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Fotki kiepskie bo robione w pełnym słońcu
Na żywo ładniej

Czy na pierwszej focie po prawej wyżej to różowe to Gaura różowa? Jeżeli tak to jak ona się nazywa. Które to sadzonki (30 szt) o których pisałaś już nie wiem u kogo.
Pokaż je.

Też bym trawnik zlikwidowała, ale musiałabym się wynieśc z domu wojna by była. Masz rację hektolitry wody, ale cała frajda trzymać sikawkę i podlewać strażak bez ognia .

Jeszcze na drugiej to bodziszek max...? Unie już okwitł.

Bardzo ładnie wszystko wyszło, ale roboty co nie miara.
Dzisiaj to Afryka.
Wiolka5_7 13:40, 30 cze 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Wiola czytam u Iwonki, że udało ci się ukorzenić gaure. Jak to robisz. Bo mam sadzonek dosyć sporo ale z takiej wysokiej gaury jak fontanna.
Mam też gaury mniejsze te jeszcze siewek nie mają i chętnie bym zrobiła z nich sadzonki.

Elu ja przyciełam szczytowe pędy z gaury ,oberwałam od dołu liście i wsadziłam do ziemi.
Potem pilnowałam podlewania.
Potem jak wytworzyły korzonki ,przesadziłam do doniczek.

No i mam za darmo 20 szt

Kasya 13:47, 30 cze 2024

To podobnie jak lawenda się ukorzenia
Fajnie, nie pomyślałabym
Wiolka5_7 13:53, 30 cze 2024

nicol21 napisał(a)
Pięękna przemiana. Za rok będzie busz. no i bzyki z tej rabaty dużo bardziej skorzystają niż z pięknego trawniczka. No ale ten był cudny - ale jak mówisz - pielęgnacją, nawożenie, woda.... no i czas na to wszystko.

Tak piękna
Fajnie, że Ci się podoba Dzięki Nicol!

Tak myślę, że będzie buszzzz
Trawnik był cudny ,bo ciągle przy nim coś robiłam

Drugi trawnik teraz już wygląda gorzej ,bo podsechł a w tym czasie nowa rabata wygląda doskonale z minimum opieki ,więc mam porównanie

Zamówiłam jeszcze linię kroplującą i będę montować po niedzieli na nowej rabacie, więc rabata będzie wymagała minimum pracy