Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 12:54, 17 wrz 2018

DorKa napisał(a)
ja tam lubię te kwiatostany niby gracka

Ja nie mówię,że nie lubię... bo obydwa mi się podobają
anna_t 14:51, 17 wrz 2018

ale ogromne te rabaty! będzie szał
Wiolka5_7 16:28, 17 wrz 2018

anna_t napisał(a)
ale ogromne te rabaty! będzie szał

Oby Aniu
Wiolka5_7 16:29, 17 wrz 2018

effka napisał(a)

I moje

inka74 17:03, 17 wrz 2018

Bardzo fajny jest ten schodkowy układ radat. Ach jak ja zazdroszczę ci tej przestrzeni do planowania. Jestem ciekawa miskantów z jeżówkami i baronami. Moje ML i Gracek nie kwitną ale ja z pełną premedytacją je pod tym względem wybrałam i jeszcze w półcieniu posadziłam, aby były mniejsze. Choć jak patrzę na Memory u dziewczyn to zachwycają te srebrne pióropusze i chciałbym taki. Pomyłki są niestety wszędzie. I z trawami i z różami.

Ten buk bardzo mi się podoba, on dorasta do 3 metrów ma szerokości i od dołu już się rozwidla. Jeżeli chcesz przerwy między drzewami to pewnie co 4 metry je warto posadzić. Gdybym miała gdzie pewnie bym wsadziła mimo mszycy.
Wiolka5_7 18:05, 17 wrz 2018

inka74 napisał(a)
Bardzo fajny jest ten schodkowy układ radat. Ach jak ja zazdroszczę ci tej przestrzeni do planowania. Jestem ciekawa miskantów z jeżówkami i baronami. Moje ML i Gracek nie kwitną ale ja z pełną premedytacją je pod tym względem wybrałam i jeszcze w półcieniu posadziłam, aby były mniejsze. Choć jak patrzę na Memory u dziewczyn to zachwycają te srebrne piuropusze i chciałbym taki. Pomyłki są niestety wszędzie. I z trawami i z różami.

Ten buk bardzo mi się podoba, on dorasta do 3 metrów ma szerokości i od dołu już się rozwidla. Jeżeli chcesz przerwy między drzewami to pewnie co 4 metry je warto posadzić. Gdybym miała gdzie pewnie bym wsadziła mimo mszycy.

Ten schodkowy układ wyszedł z przymusu , bo tuje lecą po skosie i rabata w lewym roku byłaby bardzo głeboka...ale szczerze to tak lepiej mi się podoba

Ml i Gracki mam i bardzo lubię i chcę je powtórzyć w tej części
Memory jest boski jak kwitnie,ale nie mam miejsca na niego w tym planie....pomyłki są i będą niestety...
Te buki też już mam na rabacie z hortensjami i to moje ukochane drzewa
Raz pryskane na mszycę i spokój...i mimo tego je mam,bo są piękne
Wiolka5_7 18:08, 17 wrz 2018

Dziś wyplewiłam kawałek wytyczonych rabat i zachwycona jestem widłami amerykańskimi ,są boskie....lekko się kopie,ziemia jest spulchniona i wychodzą całe korzenie....super!
inka74 18:19, 17 wrz 2018

A czym pryskalas? Pytam bo chodzi buk za mną
Wiolka5_7 18:31, 17 wrz 2018

inka74 napisał(a)
A czym pryskalas? Pytam bo chodzi buk za mną

Mospilanem bo działa dłużej niż np.Decis
sarenka 19:11, 17 wrz 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Dziś wyplewiłam kawałek wytyczonych rabat i zachwycona jestem widłami amerykańskimi ,są boskie....lekko się kopie,ziemia jest spulchniona i wychodzą całe korzenie....super!

Też je mam i jak tylko wróciłam z zebrania w szkole poleciałam kopać nimi właśnie bo muszę zrobić miejsce choć na jedną Danica.