Bardzo fajny jest ten schodkowy układ radat. Ach jak ja zazdroszczę ci tej przestrzeni do planowania. Jestem ciekawa miskantów z jeżówkami i baronami. Moje ML i Gracek nie kwitną ale ja z pełną premedytacją je pod tym względem wybrałam i jeszcze w półcieniu posadziłam, aby były mniejsze. Choć jak patrzę na Memory u dziewczyn to zachwycają te srebrne pióropusze i chciałbym taki. Pomyłki są niestety wszędzie. I z trawami i z różami.
Ten buk bardzo mi się podoba, on dorasta do 3 metrów ma szerokości i od dołu już się rozwidla. Jeżeli chcesz przerwy między drzewami to pewnie co 4 metry je warto posadzić. Gdybym miała gdzie pewnie bym wsadziła mimo mszycy.
Ten schodkowy układ wyszedł z przymusu , bo tuje lecą po skosie i rabata w lewym roku byłaby bardzo głeboka...ale szczerze to tak lepiej mi się podoba
Ml i Gracki mam i bardzo lubię i chcę je powtórzyć w tej części
Memory jest boski jak kwitnie,ale nie mam miejsca na niego w tym planie....pomyłki są i będą niestety...
Te buki też już mam na rabacie z hortensjami i to moje ukochane drzewa
Raz pryskane na mszycę i spokój...i mimo tego je mam,bo są piękne
Dziś wyplewiłam kawałek wytyczonych rabat i zachwycona jestem widłami amerykańskimi ,są boskie....lekko się kopie,ziemia jest spulchniona i wychodzą całe korzenie....super!