Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 12:45, 03 paź 2018

To prawda glina jest dobra tylko trzeba ją rozluźnic piaskiem i wzbogacić w materię organiczną....niestety ja mam glinę z podglebia, więc się nie cieszę...bo jak sucho to skała a jak za mokro to woda stoi...
DorKa 12:54, 03 paź 2018

Wiola wracam z wątku o szałwii i widzę ,że masz z nią doświadczenie Powiedz mi czy mogę spokojnie podzielić na wiosnę tegoroczne sadzonki ? Posadziłam na nigrowej 5 sztuk i jak tak patrze to za mała ta 'plama " Nie pamiętam jaka to odmiana więc pomyślałam,że podzielę. Da radę ?
Wiolka5_7 13:48, 03 paź 2018

DorKa napisał(a)
Wiola wracam z wątku o szałwii i widzę ,że masz z nią doświadczenie Powiedz mi czy mogę spokojnie podzielić na wiosnę tegoroczne sadzonki ? Posadziłam na nigrowej 5 sztuk i jak tak patrze to za mała ta 'plama " Nie pamiętam jaka to odmiana więc pomyślałam,że podzielę. Da radę ?

Oczywiście,ze mozesz podzielić wiosną
Ja tak sobie namnożyłam
Wiosną gdy pokaza się małe listki to wykop sobie i nożem rach ciach na pół czy na cztery powodzenia
DorKa 14:07, 03 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Oczywiście,ze mozesz podzielić wiosną
Ja tak sobie namnożyłam
Wiosną gdy pokaza się małe listki to wykop sobie i nożem rach ciach na pół czy na cztery powodzenia

super dzięki Wiola!
Wiolka5_7 14:09, 03 paź 2018

DorKa napisał(a)

super dzięki Wiola!

Bardzo proszę
Dragonka 09:09, 09 paź 2018

Cześć Wiolu, przybiegłam popatrzeć na Twój ogród, ale kawał roboty odwaliłaś! Świetny ten Twój przed-ogródek, od razu zachęca do wejścia, to kuliste drzewo to jakieś iglaste jest? Wybacz ja laikiem jestem totalnym
a czy z tyłu ta kępa kwiatów to nie kosmosy przypadkiem? Te znam i uwielbiam, tak chciałam bardzo je mieć a wysiałam w tym roku sama a okazało się, że Teściowa pomyliła nasiona i wzeszły cytrynowe aksamitki
Kasiolaaa 09:29, 09 paź 2018

hehehe dobre to z tymi cytrynowymi aksamitkami
Wiolka5_7 18:56, 09 paź 2018

Dragonka napisał(a)
Cześć Wiolu, przybiegłam popatrzeć na Twój ogród, ale kawał roboty odwaliłaś! Świetny ten Twój przed-ogródek, od razu zachęca do wejścia, to kuliste drzewo to jakieś iglaste jest? Wybacz ja laikiem jestem totalnym
a czy z tyłu ta kępa kwiatów to nie kosmosy przypadkiem? Te znam i uwielbiam, tak chciałam bardzo je mieć a wysiałam w tym roku sama a okazało się, że Teściowa pomyliła nasiona i wzeszły cytrynowe aksamitki

Cześć
Trochę roboty było,ale warto było się pomeczyć,żeby być zadowolonym
Dziekuję,za miłe słowa
To kuliste to jakaś kosodrzewina na pniu,ale nie pamiętam dokładnie odmiany....
A ta kępa kwiatow to jeżówki Southern belle uwielbiam je bo kwitną już 4 miesiąc bez przerwy,aż do mrozów
Kosmosy też bardzo fajne ...ale numer z tymi aksamitkami
Wiolka5_7 18:57, 09 paź 2018

Kasiolaaa napisał(a)
hehehe dobre to z tymi cytrynowymi aksamitkami

No dobre
Wiolka5_7 18:14, 10 paź 2018

Wyczyszczone ręcznie 12 szt. Szmaragdów....masakra nie mówiąc ile jeszcze zostało... oczywiście ten susz przekopię na tych rabatach....

Myślę,czy wiosną nie zakupić odkurzacza do liści i nim te tuje czyścić,bo ręcznie nie ma opcji wyczyścić 98 szt....wrrr
I myslę także ,że na przyszly rok kupimy wąż kropelkowy i podłączymy chociaż prowizorycznie pod kran i zrobimy nawadnianie,bo po tym suchym roku, tuje mają bardzo dużo suszu...