Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Anda 10:34, 05 lut 2019

Jest wątek na temat mączki bazaltowej na forum
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mikina34 10:38, 05 lut 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

(...) Fajnie,że popierasz mój wybór niech tylko hakone wypuści listki i okroję te swoje kępy na sadzonki

Tez mam ochotę skubnąć jakieś ździebełka może jakieś się oddzieli od matki to zrobię nową kępkę. Mam też hakone macra całkiem zielone, szybciej się chyba rozrasta, tez piękna

Odpowiedziałam u siebie, ale napisze jeszcze rwaz, jak znajdziesz sadzonki to kup tę szałwię Caradonna jest piękna, u mnie nie ma w szkółkach sadzonek niestety nad czym mocno ubolewam.
Wiolka5_7 11:17, 05 lut 2019

mikina34 napisał(a)

Tez mam ochotę skubnąć jakieś ździebełka może jakieś się oddzieli od matki to zrobię nową kępkę. Mam też hakone macra całkiem zielone, szybciej się chyba rozrasta, tez piękna

Odpowiedziałam u siebie, ale napisze jeszcze rwaz, jak znajdziesz sadzonki to kup tę szałwię Caradonna jest piękna, u mnie nie ma w szkółkach sadzonek niestety nad czym mocno ubolewam.

To skubnij sobie
Też mam zieloną macrę,ale to młodziaki kupione w zeszlym roku latem, więc jeszcze nie ma z czego skubać

Caradonnę widziałam w zeszłym roku u siebie w szkółce...ciekawe czy i w tym będzie,hmmm... jak nie to internet zostaje
mrokasia 11:37, 05 lut 2019

Ja też posadziłam w zeszłym sezonie kilka sadzonek zielonej hakone, zobaczymy jak będzie u mnie rosła.
A szałwię mam w wielu miejscach w ogrodzie. Co prawda Caradonny nie mam tylko inne odmiany ale uwielbiam je .
Wiolka5_7 11:42, 05 lut 2019

mrokasia napisał(a)
Ja też posadziłam w zeszłym sezonie kilka sadzonek zielonej hakone, zobaczymy jak będzie u mnie rosła.
A szałwię mam w wielu miejscach w ogrodzie. Co prawda Caradonny nie mam tylko inne odmiany ale uwielbiam je .

Świetnie... podobno ta zielona rośnie szybko, zobaczymy
Też mam szałwię,tylko taką średniej wysokości..a muszę mieć wysokoką,żeby zza hakone było widać a Caradonna piękna jest
mrokasia 12:09, 05 lut 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Świetnie... podobno ta zielona rośnie szybko, zobaczymy
Też mam szałwię,tylko taką średniej wysokości..a muszę mieć wysokoką,żeby zza hakone było widać a Caradonna piękna jest

Tylko te wysokie odmiany to lubią się pokładać. Ja mam Ostfriesland (wysoka, fioletowa), przeniosłam ją w zeszłym sezonie na frontową rabatę, gdzie ma pełne słońce i dość sucho i znacznie mniej się pokładała niż na poprzedniej miejscówce, gdzie miała półcień. A już miałam na nią nerwa i chciałam wywalać. Zobaczymy jak będzie w tym roku.
Wiolka5_7 12:46, 05 lut 2019

mrokasia napisał(a)

Tylko te wysokie odmiany to lubią się pokładać. Ja mam Ostfriesland (wysoka, fioletowa), przeniosłam ją w zeszłym sezonie na frontową rabatę, gdzie ma pełne słońce i dość sucho i znacznie mniej się pokładała niż na poprzedniej miejscówce, gdzie miała półcień. A już miałam na nią nerwa i chciałam wywalać. Zobaczymy jak będzie w tym roku.

Ale dziewczyny mówią,że akurat Cardonna się nie pokłada moja będzie od strony południowej, więc słońca będzie miała dużo
Możliwe,że twoja się pokładała właśnie dlatego,że była w półcieniu
mrokasia 12:55, 05 lut 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Ale dziewczyny mówią,że akurat Cardonna się nie pokłada moja będzie od strony południowej, więc słońca będzie miała dużo
Możliwe,że twoja się pokładała właśnie dlatego,że była w półcieniu

Też tak słyszałam o Caradonnie . A im więcej słonka tym lepiej .
Wiolka5_7 13:29, 05 lut 2019

mrokasia napisał(a)

Też tak słyszałam o Caradonnie . A im więcej słonka tym lepiej .

Zgadzam się
mikina34 14:35, 05 lut 2019

mrokasia napisał(a)

Ja mam taką wysoką różową i właśnie gdyby nie podpory z jeżówek i rozplenic to leżałaby jak długa ale już mi dziewczyny zapodały te niższe i sztywniejsze odmiany różowej, będę szukać