Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

jolanka 21:17, 29 cze 2018

Ale cudny ten rudzik
U mnie mnóstwo teraz młodych ptaszkow lata po ogrodzie. Czasami tak bardzo różnią się od rodziców, ze dopiero jak uda mi się zrobic zdjęcie to rozpoznaję szukając w internecie czy albumach kto zacz
gogo 22:55, 29 cze 2018

Witaj, pięknym, czarodziejskim ogrodzie, piękne ptaki czują się bezpieczne i siadają na palcu. U mnie w pomieszczeniu gospodarczym gniazdują jaskółki dymówki i kopciuszki, ale nie da się ich oswoić. Ale bardzo lubię ich świergot i wieczorne loty nad podwórkiem, wygląda jakby się bawiły w berka.
AgataM 23:37, 29 cze 2018

Gratuluję stóweczki I życzę kolejnych tak samo pięknych odsłon ogrodu
Pozdrawiam
anpi 23:57, 29 cze 2018

anka_ napisał(a)
Rany ale cuuuudne maluchy.
Zawsze jak patrzę na te biało pomalowane drewno to żałuję że u siebie brąz dałam.

Mieliśmy niezły ubaw jak pierwszy raz wyleciały z gniazda i próbowały nieudolnie latać po tarasieA wcale się nas nie boją ,dają się brać w rękę
A drewno zawsze można przemalować i tak trzeba co jakiś czas odnawiać,zabezpieczać od nowa
Moje duże pergole w tamtym roku były tikowe,czy jakieś takie
Ale jak już człowieka weźmie na biel...nawet mój RM (oswajany pomału małymi bielonymi elementami np. skrzyneczka)...już nie protestuje ,myślę,że się przyzwycził i akceptuje.

anpi 00:06, 30 cze 2018

anabuko1 napisał(a)
Ale fajnie Aniu uchwycilas rudzika.
I jeszcze rodzinka. Super.
I u mnie bywa często na pergoli siada.może też gdzieś na w pobliżu gniazdo.

U mnie kolejny już rok rudziki wiją sobie gniazdko na tarasie i ogród jest pełen ich świergotu.Czasami wydaje mi się że Rudzik specjalnie blisko mnie lata jak coś robię w ogrodzie i świergoli.Tylko nie wiem czy dla towarzystwa,czy mnie wygania że swojego terytorium,ale raczej przyjaźnie jest nastawiony
anpi 00:08, 30 cze 2018

sierotka napisał(a)

anpi 00:13, 30 cze 2018

jolanka napisał(a)
Ale cudny ten rudzik
U mnie mnóstwo teraz młodych ptaszkow lata po ogrodzie. Czasami tak bardzo różnią się od rodziców, ze dopiero jak uda mi się zrobic zdjęcie to rozpoznaję szukając w internecie czy albumach kto zacz

Ja też nie skojarzyła bym jakie to pisklę ,gdybym nie znała jego rodziców
Kasiek 00:16, 30 cze 2018

Swietna sesja rudzikowa, cofnelam sie jeszcze raz by ja obejrzec, fajnie to pokazujesz
anpi 00:23, 30 cze 2018

AgataM napisał(a)
Gratuluję stóweczki I życzę kolejnych tak samo pięknych odsłon ogrodu
Pozdrawiam

Dziękuję,będę się starała,żeby były piękne,na ile czas pozwoli

anpi 00:45, 30 cze 2018

gogo napisał(a)
Witaj, pięknym, czarodziejskim ogrodzie, piękne ptaki czują się bezpieczne i siadają na palcu. U mnie w pomieszczeniu gospodarczym gniazdują jaskółki dymówki i kopciuszki, ale nie da się ich oswoić. Ale bardzo lubię ich świergot i wieczorne loty nad podwórkiem, wygląda jakby się bawiły w berka.

To taka dodatkowa mała radośćPomijając fakt ,że ptaszki upodobały sobie moją nowiuśką pergolę -dzwon, którą próbuję ujarzmić budleję i traktują ja jako Toi toi,wygodnie sobie na niej siadają i... mam upstrzone liście budlei ...na biało...myślą chyba, że skoro lubię biel...to nie będę miała nic przeciwko...