Basiu zaletą jeżówek jest to że kwitną całe lato i jesień,tworzą duże kępy więc kwitnienie jest spektakularne

Przyciągają ogrom motyli co dodatkowo dodaje ogrodowi uroku.A jest ich tyle odmian ,w przeróżnych kolorach i o różnej budowie kwiatów,że można wybrać według swojego gustu.Oczywiście gusta są różne i nie każdemu też muszą się podobać

Widziałam je już w rozrośniętych kępach w kilku ogrodowiskowych ogrodach,w różnych zestawieniach, na żywo i mnie zachwycają.Ja mam jedną dwuletnią czerwoną ,kupioną bez nazwy( a szkoda bo bym dokupiła) ,reszta to z minionego lata,z niecierpliwością czekam aż się rozrosną
Sadzonki werbeny dostałam od szefowej Danusi w czasie odwiedzin jej pięknego ogrodu ,jest więc dla mnie pamiątkowa

Miałam ją pierwszy rok i jeszcze nie wiem jak będzie z tym rozsiewaniem u mnie

chciałabym by się rozsiała ,ale ja mam rabaty wysypane korą, wiec na wszelki wypadek jak nie wzejdzie samosiew,jedną sadzonkę wykopałam do donicy ,aby przezimować.
Spodobała mi się za delikatność kwiatu ,nietypowy pokrój dzięki któremu wplata się miedzy inne rośliny.Kwitnie też długo i przyciąga owady
Basiu ,są rośliny w których zakochujemy się od pierwszego wejrzenia,do niektórych przekonujemy się z czasem...,niektórymi się się chyba zarażamy...

, nie mówię już o uzależnieniach!!!