Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

UrszulaB 14:09, 19 sty 2019

Od kilku dni "siedze" w Twoim ogrodzie. Cudny!
anpi 14:25, 19 sty 2019

No tak Urszulo w ogrodzie jest gdzie posiedziećbo na spacery to dość mały jest,chyba że takie w kółko.
Cieszę się że Ci się podoba.A ty masz swój ogródek?
gogo 14:47, 19 sty 2019

Aniu, wstawiłam zdjęcia moich hortensji, listki są mniejsze, ale są.
Może zapytamy Danusię, w Bukszpanowym miała hortensje w doniczkach.
basia3012 19:20, 19 sty 2019

Aniu, miałam okazję otrzymać sadzonki werbeny patagońskiej ale odpuściłam sobie ze względu na to, że unikam roślin rozsiewających się. Ale widzę, że masz ją w piwnicy więc zapytam. Co jest takiego w werbenie, że tyle osób ją ma w swoich ogrodach? Może głupie pytanie ale ciekawią mnie zalety tej rośliny. Może jeszcze skuszę się na nią.
basia3012 20:01, 19 sty 2019

Aniu, i to samo pytanie o jeżówki. Przepraszam, może głupie ale trudno.
anpi 00:24, 20 sty 2019

Basiu zaletą jeżówek jest to że kwitną całe lato i jesień,tworzą duże kępy więc kwitnienie jest spektakularnePrzyciągają ogrom motyli co dodatkowo dodaje ogrodowi uroku.A jest ich tyle odmian ,w przeróżnych kolorach i o różnej budowie kwiatów,że można wybrać według swojego gustu.Oczywiście gusta są różne i nie każdemu też muszą się podobaćWidziałam je już w rozrośniętych kępach w kilku ogrodowiskowych ogrodach,w różnych zestawieniach, na żywo i mnie zachwycają.Ja mam jedną dwuletnią czerwoną ,kupioną bez nazwy( a szkoda bo bym dokupiła) ,reszta to z minionego lata,z niecierpliwością czekam aż się rozrosną

Sadzonki werbeny dostałam od szefowej Danusi w czasie odwiedzin jej pięknego ogrodu ,jest więc dla mnie pamiątkowaMiałam ją pierwszy rok i jeszcze nie wiem jak będzie z tym rozsiewaniem u mniechciałabym by się rozsiała ,ale ja mam rabaty wysypane korą, wiec na wszelki wypadek jak nie wzejdzie samosiew,jedną sadzonkę wykopałam do donicy ,aby przezimować.
Spodobała mi się za delikatność kwiatu ,nietypowy pokrój dzięki któremu wplata się miedzy inne rośliny.Kwitnie też długo i przyciąga owady

Basiu ,są rośliny w których zakochujemy się od pierwszego wejrzenia,do niektórych przekonujemy się z czasem...,niektórymi się się chyba zarażamy..., nie mówię już o uzależnieniach!!!
gosika67 10:58, 20 sty 2019

Aniu piękna fotka ostatnia, tj, werbena? Zobacz jak ładnie komponuje się z bielą.Tak trzymaj i nie zmieniaj nic , Twój ogród zawsze kojarzy mi się z ażurową bielą, ma tyle delikatności.
marba 12:57, 20 sty 2019

UrszulaB napisał(a)
Od kilku dni "siedze" w Twoim ogrodzie. Cudny!

Wcale mnie to nie dziwi, bo ogród Ani jest wyjątkowy, niepodobny do innych, niepowtarzalny.
Aniu, piękne te Twoje jeżówki, a te z różowo- zielonymi płatkami skradły moje serce.
SlonecznyOgrod 13:52, 20 sty 2019

anpi napisał(a)
Dario przepraszam,byłam z czasem i internetem na bakier,a potem wyleciało mi z głowy Dobrze że się przypomniałaś,już poszła wiadomość.
Sama przez brak internetu jeszcze wszystkich odcinków nie oglądałam,a w telefonie kiepsko oglądać,nawet pisać nie lubię.
Mówisz o Hortensjowym,Bogdzi ? Wątek znam,podziwiam ogród,ale nie pamiętam czy oglądałam filmik. Ten spis skopiowałam ,aby po kolei wszystkie obejrzeć A po tych wiatrach ,gdzieś podział mi się internet,a dach śliski i nie da się sprawdzić anteny

Wszystko ok, dzięki.
Już prawie wszystkie odcinki obejrzałam, no Bogdzi to ze 3 razy.

Obejrzałabym dożo więcej z chęcią gdyby Ogrodowiskowcy się zgłosili do programu. Tyle pięknych ogrodów. Ale są też przepiękne ogrody w Mai i chętnie bym im się jeszcze przyjrzała ale nie ma ich na O.
gogo 14:38, 20 sty 2019

Werbena mi się podoba, ale jest dla mnie za wysoka.
Chyba, że wygospodaruję miejsce dla jakiegoś wyższego miskanta i wtedy by mi pasowała.
W zarośniętym ogrodzie obok mnie rośnie w chaszczach czerwona werbena, co roku jest.
Chętnie bym ją przygarnęła, ale tam są żmije i za nic nie wejdę.
Chyba, że właścicielka w końcu coś skosi, wtedy kto wie?