Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

koliber 21:22, 22 lut 2019

Aniu, doczytałam u Ciebie, że Basia właśnie Jest jej wpis jako pierwszy na tej stronie, w którym o tym pisze (tzn. już na poprzedniej stronie )

Czy padał śnieg w nocy to nie wiem, ale jak wstałam rano to było już lekko przyprószone i cały czas padało A potem wyszło słoneczko i było już o niebo lepiej Noc ma być mroźna
anpi 22:57, 22 lut 2019

Na prośbę Bogusi

Betka 23:10, 22 lut 2019

Aniu u mnie było biało ale i jakoś tak zimno może przez wiatr brrrr. Ja kupiłam lilie 2 opakowania takie lekko różowe a jakie wyjdą to się okaże. Planuję je w doniczkach posadzić żeby szybciej wyszły. Ciekawe czy zda to egzamin?
anpi 23:25, 22 lut 2019

Beatko, w tamtym roku też tak wcześniej sadziłam lilie do doniczki,ale raczej już w marcu i kwitły wcześniej
basia3012 23:37, 22 lut 2019

Dziewczyny, ale ja niewinna. , ja tylko czubki ogrodówek ścięłam. Same suche kwiaty.

A z tymi gracillimusami to nie wiem czy ja dobrze rozumiem ale poprawcie mnie jeśli coś żle. Więc tak: są piękne, nie są ekspansywne, nie rozłażą się po ogrodzie. Po kilku latach są dużą kępą pięknych traw. Kępa jest mocna, trudna do podzielenia, jak również do wykopania. Ale można to jednak wykonać. Czy tak jest z tą trawką?
Pozdrawiam ciepło.
anpi 23:49, 22 lut 2019

O widzisz Basiu,a już byś odpowiednie szkolenie z cięcia ogrodówek dostała
A z Grackiem ,to myślę,że dobrze myślisz
Też pozdrawiam cieplutko ,bo się zimno zrobiło jak nie wiem co...!
sierotka 06:38, 23 lut 2019

anpi napisał(a)
Na prośbę Bogusi

To nowość Aniu nie hylo ich nie znam tych kwiatuchow ale piękne co to ten biały ???
sierotka 06:38, 23 lut 2019

Aniu na Kolejowej ? juz poczytałam ,nie zimujące w ogrodzie to ich wada
Ja jednak muszę mieć te zimujące

koliber 06:42, 23 lut 2019

basia3012 napisał(a)
Dziewczyny, ale ja niewinna. , ja tylko czubki ogrodówek ścięłam. Same suche kwiaty.

A z tymi gracillimusami to nie wiem czy ja dobrze rozumiem ale poprawcie mnie jeśli coś żle. Więc tak: są piękne, nie są ekspansywne, nie rozłażą się po ogrodzie. Po kilku latach są dużą kępą pięknych traw. Kępa jest mocna, trudna do podzielenia, jak również do wykopania. Ale można to jednak wykonać. Czy tak jest z tą trawką?
Pozdrawiam ciepło.

Dokładnie tak Basiu Zostaw ją w spokoju A jak będziesz chciała ją kiedyś podzielić to zleć to facetowi Ja tak zrobię
anpi 10:34, 23 lut 2019

Bogusiu ,niby te hiacynty powinny przezimować
Błonczatka pójdzie do donicy,a zawilce posadzę do gruntu w koszyczku i na zimę wyjmę .Albo zostawię na próbę,bo w sumie to u mnie zimuje jeden taki podobny anemon,który też miał nie zimować