Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 17:45, 23 lut 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Korona piękna, lubię takie dekoracje, czasem też coś nabędę, 2 lata temu miałam szał na ten temat, w tamtym roku się hamowałam
Ciekawa jestem jak cenowo wyglądało, bo ceny są różne czasem wołają drożej jak w sklepie a czasem można ustrzelić okazję
Donice robisz piękne, naprawdę super i sama kleisz te elementy sztukaterii?

No i jeszcze jedno cebuleczki juz widzę zakupiłaś, a ja jesienią nabyłam hiacynty Król Fabiola i jeszcze nie wsadziłam, kiedyś miałam i mi jeden przezimował, a na następny rok nic juz nie było, nie wiesz czy trzeba to wykopywac?

Za tą koronę zapłaciłam 10 zł,myślę że to niedrogo...!?
Czasami uda się coś fajnego tanio trafić,ale nie we wszystkich komisach ,w niektórych wariują z cenami...!
Hiacynty wsadzę do gruntu i niech się dzieje co chce ,najwyżej będą tylko raz i więcej ich nie kupięNie będę się z nimi bawić w wykopywanie.wystarczą mi dalie i mieczyki.
Donice robiłam sama ,eM pociął mi tylko styrodur według mojego zaznaczonego podziału płyty.Listwy styripianowe tnę i kleję sama,sztukaterie odlewam z gipsu ,zrobiłam sobie silikonowe formy z takich drewnianych które zakupiłam pojedyncze sztuki i potem powielone wykorzystuję do zdobienia różnych rzeczy: mebli ,drzwi,pudełek...Kleję fixem uniwersal-tzw.płynny gwóźdź.
anpi 17:47, 23 lut 2019

sierotka napisał(a)
Dzisiaj Pani w Obi powiedziała ,ze ten rodzaj zawilcow zimuje
To kupiłam

Bogusiu!Mam nadzieję że będą zimowały ,a jak nie to się z nimi więcej nie zobaczę Co tam jeszcze fajnego kupiłaś?
anpi 18:12, 23 lut 2019

basia3012 napisał(a)
Aniu, donice cudne. Z czego takie cudowności wykonaliście? Bo chyba nie Ty sama?
I jeszcze powiedz co to jest ten fix, którym pomalowałaś je i czy do betonu też się on nadaje?
A jakież to dalsze malowanie będzie?
Pozdrawiam.

Basiu ,eM jedynie pociął mi płyty styroduru wg. moich wskazówek,na dużej pile,to wyszło równiutkoSyn przytrzymał jak kleiłam,wkręcił takie przytrzymujące śrubki. Resztę kleiłam sama ,listwy styropianowe tez sama zacinałam piłką ręczna na takiej plastikowej przyrżniMiałam wprawę bo docinałam z mężem listwy przy sufitowe, kiedyś A pomazałam takim klejem- fixem uniwersalnym.tzw.płynny gwóźdź,bo ten styrodur z którego robiłam donice,a właściwie są to osłonki w których będą stały donice,ma taką dziurkowana strukturę.Trochę żałuję że nie robiłam z tego gładkiego.Ale myślałam że po pomalowaniu te dziurki dadzą fajny efekt,a teraz mi się to nie spodobało.
Pomalować chcę na taki piaskowy kolor jak np stół i ławy betonowe w ogrodzie.Ale nie jest łatwo uzyskać taki sam efekt.
Nie wiem czy donice nie stracą na wyglądzie,. Takie jak teraz są :szaro białe bardzo mi się podobają ,ale tam gdzie mają stać kompletnie nie pasują mimo że trochę szarości też mam w ogrodzie.Musze uzyskać taki efekt kolorystyczny:

anpi 18:21, 23 lut 2019

dana1s napisał(a)

Wow, cudowne donice.
Aniu możesz mnie naprowadzić na stronę wątku gdzie pokazywałaś jak je wykonać, może i ja coś sklecę

Danusiu,na str.201-203 pokazywałam kolejne etapy ,ale bez szczegółowego wyjaśniania.Teraz trochę wyjaśniałam na 268.Ale jak byś coś chciała dokładniej wiedzieć to pytaj.Dziękuję za pochwały
dana1s 18:40, 23 lut 2019

Dziękuję idę czytać
Miłego wieczoru!
Anda 18:55, 23 lut 2019

Świetne donice, dobra robota
U mnie też się ochłodziło, ale nie aż tak mocno jak u Was.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sierotka 19:03, 23 lut 2019

anpi napisał(a)

Bogusiu!Mam nadzieję że będą zimowały ,a jak nie to się z nimi więcej nie zobaczę Co tam jeszcze fajnego kupiłaś?

Nic więcej tylko to co wrzuciłam na wątek roślinki za ok 2 tyg będą w Obi
Agania 19:35, 23 lut 2019

Piękne masz te donice...też takie chcę
I w tym Twoja twórczość...cudo
Co w nich posadzisz?
Magleska 20:12, 23 lut 2019

Zdolna Kobieta z Ciebie ......jeszcze donic sama nigdy nie robiłam .......

Będą idealne do kąciku biesiadnego....... faktycznie ,fajnie by było podobny kolor uzyskać .........chociaż w tej szarości tez są śliczne
anpi 22:05, 23 lut 2019

dana1s napisał(a)
Dziękuję idę czytać
Miłego wieczoru!

Wieczór jeszcze pracowity,bo pobawiłam się trochę z tym malowaniem donic i dopiero teraz ogarniam dom i gary
Najpierw pomalowałam je na lekko kremowy kolor,potem cappuccino,przecieki,brąz,przecieki i wyszło coś takiego.Niestety było już za ciemno na przymiarkę na dworze jak pasuje do elementów ogrodowych.Będą jeszcze ewentualnie korekty.