Sama się nie spodziewałam ,że tak fajnie wyjdą te donice- osłonki.Teraz tylko czekać aż będę mogła wstawić w nie donice z kwiatami.Tak więc następne zdjęcia już w ogrodzie.
Miło się czyta tyle pochlebnych słówTo dopinguje i pozytywnie nastraja
Świetne te donice i nie dość, że piękne to jakie praktyczne. W komodę mogą się błyskawicznie przeistoczyć Nie ważne, że od listopada tworzone. Najważniejsze, że w odpowiednim momencie skończone. Oczami wyobraźni już je widzę w ogrodzie z żonkilami i bratkami przywołującymi wiosnę.
Cieszę, się pracujesz na tematem Jasionki. Mam nadzieje,że się uda.
Czytała u Agi o przebiśniegach. Moja żadna cebulka posadzona na jesień nie wyszła z ziemi
Więc tak nieśmiało pytam - czy załapała bym się też na sadzoneczkę przebiśniegów?
Anitko jak tylko uda mi się dotrzeć na targi(a przebieram już nóżkami...)to i dla Ciebie przebiśniegi się znajdą
Świetnie byłoby Was poznać,bije od Was tyle pozytywnej energii...
To jak się spotkamy to jeszcze raz zrobisz te oczka kota ze Shreka?
Do tych moich donic-osłonek muszę poszukać jakieś zwykłe tzw. doniczki produkcyjne szer. 25x25cm i wysokości do 30cm.Akurat weszły by po dwie.( takie używane,w takich się czasami większe rośliny w szkółce kupuje) Gdybym miała ich więcej ,wtedy mogłabym wcześniej posadzić jeszcze bratki.BO już tulipany mam posadzone w takich podłużnych ,ale to nie był dobry pomysł( i jeszcze białe w dodatku ) ,bo za nimi zostaje pusta luka.A docelowo mają tam rosnąć Kanny,więc też muszę wcześniej wsadzić kłącza do doniczek żeby podpędzić.To same doniczki podrożą mi koszt tych osłonek,jeżeli trzeba by ich było -trzy zmiany
Donice wyszły Ci rewelacyjnie Idealnie pasują do ogrodu i pozostałych mebli. Zdolniacha z Ciebie Nie doczytałam albo przeoczyłam, co planujesz w nich sądzić? Co sądzisz o różach?
Agatajuż się rumienie od tych wszystkich komplementów Mam nadzieje że donice upiększa ogród.
Post wyżej pisałam co planuję posadzić
A co z różami na zimę?Donice raczej będę chciała chować chroniąc je przed warunkami atmosferycznymi.Złożę,jedna na drugiej ,żeby zjamowały mniej miejsca.A róże?Jeszcze martwić się o nie?O nie! Chyba nie dam rady Róże niech sobie rosną w gruncie Choć- nie zaprzeczę-byłoby pięknie
Czy ktoś się jeszcze wybiera na Targi w Jasionce, oprócz osób które się wpisały na tym zalinkowanym wątku?Tam Danusia przekierowuje też na stronę Targów.Zebrała się już fajna grupka chętnych na spotkanie ogrodowiskowe
Milka,sama cieszę się z nich ogromnieJeszcze na pewno pokuszę się na zrobienie kwadratowych na podobieństwo szarego betonu Proste wykonanie,tylko aby styrodur pociąć,a obsługiwać cyrkulatki to ja się raczej nie odważęI trzeba w stosownym czasie napomknąć eMowi