Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

patrycja 19:11, 04 kwi 2018

To żesz się napracowała
anpi 19:59, 04 kwi 2018

sierotka napisał(a)
Lo matko wolniej Aniu bo co to bedzie dalej zapracujesz sie
Udziec super mniam mniam

Muszę wykorzystać tych kilka wolniejszych dni po świętach bo potem praca nie pozwoli mi podziałać na dworze A przecież oprócz prac sprzątających czekają przyjemniejsze...Muszę choć część planu wdrożyć-wytyczyć zarys rabat.Zrobić część nasadzeń ,szczególnie chciałabym zaaranżować w koło placyka biesiadnego.
A pewnie niedługo przyślą róże a jeszcze nie zdecydowałam gdzie stanie altana różana.Chłopaki zalewają słupki pod płot.Dopiero jak on stanie będziemy kombinować z różanką.
A ty Bogusiu pewnie jeszcze chwilkę czekasz, aż się roślinki zahartują i ziemia będzie cieplejsza na sadzenie.Bo u Ciebie to jeszcze sprzątania za wiele nie ma?
anpi 20:03, 04 kwi 2018

patrycja napisał(a)
To żesz się napracowała

Jestem na pełnych obrotach w ogródku, bo mam czas do końca tygodnia . A potem praca i tylko z doskoku.A plany są obszerne...
Dziękuję za odwiedziny
Zana 00:08, 06 kwi 2018

Aniu, przydreptałam z rewizytą i jak tylko zobaczyłam ceglany murek na pierwszej stronie, to już czułam, że zagoszczę tu na stałe. Murek, łączki, ciurkadełko, dodatki - widać, że pięknie Ci w duszy gra. Kuchenka zrobiona przez Ciebie mnie powaliła, jest genialna. Mała kuchareczka musi być zachwycona.
Będę zaglądać.
sierotka 07:50, 06 kwi 2018

anpi napisał(a)

Muszę wykorzystać tych kilka wolniejszych dni po świętach bo potem praca nie pozwoli mi podziałać na dworze A przecież oprócz prac sprzątających czekają przyjemniejsze...Muszę choć część planu wdrożyć-wytyczyć zarys rabat.Zrobić część nasadzeń ,szczególnie chciałabym zaaranżować w koło placyka biesiadnego.
A pewnie niedługo przyślą róże a jeszcze nie zdecydowałam gdzie stanie altana różana.Chłopaki zalewają słupki pod płot.Dopiero jak on stanie będziemy kombinować z różanką.
A ty Bogusiu pewnie jeszcze chwilkę czekasz, aż się roślinki zahartują i ziemia będzie cieplejsza na sadzenie.Bo u Ciebie to jeszcze sprzątania za wiele nie ma?

Witaj Aneczko u mnie jeszcze mokro ,ale jadę jutro tam dwóch panów umowionych na jutro na rabate i inne prace ,wiesz niby nic nie ma a prac jest trochę jeszcze niedokończonych z ub roku :0 a dochodzą nowe .W przyszłym tygodniu wywożę rosliny i sadzę dosyć wynoszenia wnoszenia brrr Ja lubię mieć czysto na działce i po za nią ,tak troche społecznie dla gminy ha ha
anpi 21:49, 08 kwi 2018

AgataM napisał(a)
Ale z Ciebie obrotna Kobitka...

Oj tam, oj tam...wszystkie jesteśmy obrotne...
anpi 22:04, 08 kwi 2018

lindsay80 napisał(a)
wchodzę właśnie Aniu, Twoimi magicznymi drzwiami do ogrodu

Dobrze, że jeszcze stron mało, przed snem sobie przejrzę co działasz.
A na razie chwalę wiosenne dekoracje.

Dzięki za pochwały. To może wstawię też skromne tegoroczne bo się mocno przeterminują. Więcej świątecznych wstawię pewnie w przyszłym roku ,bo co tam teraz jaja i zajączki jak już kwiaty ruszyły
anpi 23:01, 08 kwi 2018

Zana-anula witam!Lubię ze starego robić nowe - a raczej inne, zawsze to taniej i niepowtarzalnie i jaka satysfakcja...
anpi 23:15, 08 kwi 2018

Moja wczesna wiosna wygląda tak:
anpi 23:36, 08 kwi 2018

Wprawdzie aranżacja placyku biesiadnego dopiero w fazie przemyśleń, ale okolicę uprzątnęłam i wstawiam ku pamięci dla późniejszego porównania. Niestety trawnik uległ trochę dewastacji, ale też przy okazji równamy teren.

Jak tylko krokusiki przekwitną kształt tej rabatki ulegnie przeróbce wg planu Andy .