Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

16:36, 08 maj 2018
tez mam plan posiac dzis ogórki ...ale jest taka susza ze masakra

podlewam wszystko jak leci juz 3 tydzień
popcorn 18:38, 08 maj 2018

Kurczę Justynko... tu tak lało że pomidory mi leżały na ziemi, to samo czosnki... Nie podlewam dobrych parę dni bo wszystko nasiąknięte! Nast epną chmurę przeganiam do Ciebie!
19:39, 08 maj 2018
popcorn napisał(a)
Kurczę Justynko... tu tak lało że pomidory mi leżały na ziemi, to samo czosnki... Nie podlewam dobrych parę dni bo wszystko nasiąknięte! Nast epną chmurę przeganiam do Ciebie!

to czesty przypadek ...juz sie przyzwyczaiłam do tego ze u ciebie leje w Skawinie leje a u mnie ....tu u nas taki mikroklimat robi Skawa i Wisła.

ale masz skutecznosc duza w przeganianiu bo pada ))) ...fajny gesty deszczyk ...nawet 3 dni mógły padać ...na póltorej rydla mam beton ...a nizej nie kopałam ...to nie wiem ile tego gruntu trzeba nawodnic
popcorn 07:51, 09 maj 2018

U nas wczoraj lało znowu. A ja latałam w tym deszczu mimo błyskawic i rozsypywałam azofoskę. Skutecznie zmokłam ale nawóz rozpuszczony jupi!

miłego dnia!
popcorn 08:43, 10 maj 2018

Wczoraj kolejna burza... szczerze, to deszczu jest aż nadto. Moje biedne pomidory nie moga się ogarnąć, wiecznie brudne z błota i przygięte do ziemi :/ czosnki to samo.
Reszta w miarę ok... heh
AgataP 08:48, 10 maj 2018

popcorn napisał(a)
Wczoraj kolejna burza... szczerze, to deszczu jest aż nadto. Moje biedne pomidory nie moga się ogarnąć, wiecznie brudne z błota i przygięte do ziemi :/ czosnki to samo.
Reszta w miarę ok... heh

U mnie w końcu też popadało, nie solidnie ale tak by rośliny się napiły. W prognozie widzę, że teraz będzie więcej opadów i nieco chłodniej.
Bynajmniej u nas
popcorn 12:39, 10 maj 2018

Agatko, pozdrawiam!

Właśnie sobie humor poprawiłam.

Upolowałam bilet do Mediolanu, 3 noclegi, 165 zł w obie strony, lecę na pizzę i połazić

słonko świeci, pomidory wyglądają dobrze Dziś posadzę dynie i ogórki dosieję, bo mi w doniczkach nie wykiełkowały wcale.
AgataP 17:12, 10 maj 2018

popcorn napisał(a)
Agatko, pozdrawiam!

Właśnie sobie humor poprawiłam.

Upolowałam bilet do Mediolanu, 3 noclegi, 165 zł w obie strony, lecę na pizzę i połazić

słonko świeci, pomidory wyglądają dobrze Dziś posadzę dynie i ogórki dosieję, bo mi w doniczkach nie wykiełkowały wcale.

Upoluj i dla mnie zjemy razem
popcorn 19:24, 10 maj 2018

Kurczę może rzeczywiście wybierzemy się na ten babski wyjazd? Tu mam już towarzystwo a promocje są krótko i znikają... Co byście chciały? Azja chyba odpada w tym roku, muszę oszczędzać, zamykają moją firmę jeszcze kilka miesięcy i nowa praca i nie wiem czy kiedykolwiek będzie mnie jeszcze stać na Azję

Końcem sierpnia bym się chętnie gdzieś wybrała, tydzień, młodą chcę wziąć. Ktoś jeszcze? Gruzja może?

Tu dzisiejsze moje miejsce pracy. Posadziłam ledwo żywą jagodę kamczacką i porzeczkę czarną. Zrywam trawnik będą ogórki. Za parę dni

popcorn 19:26, 10 maj 2018

Rodgersja jest boska o tej porze roku