Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

GabiK 11:47, 24 maj 2013

Tosiu, konsekwentnie w miarę moich możliwości. Za dużo jest fajnych rzeczy, żeby się katować i odmawiać sobie wszsystkiego w imię konsekwencji.
Liczby gatunków nie zwiększam, kolorów się trzymam, ale nie wytrzymałabym np. z dwiema odmianami żurawki.
GabiK 11:51, 24 maj 2013

Ociu, róż wyszedł do ogrodu z salonu.
Widzę w sklepach, że róż teraz coraz modniejszy, coraz łatwiej dostać takie dodatki. Jak się za bardzo rozpanoszy, trzeba będzie coś wymyśleć innego.
Pszczelarnia 12:27, 24 maj 2013

Gabiku, jesteś! Oczywiście. Systematycznie robię mu kanciki wokół. Jest. Trwa na posterunku.
GabiK 12:53, 24 maj 2013

To może jesienią się pojawimy. Mówiłaś, że najpiękniej.

Przyjeżdżasz na święto róż?
butterfly 14:55, 24 maj 2013

Gabi, u Wieloszki napisałaś o cisach na pniu - pochwalisz się gdzie takie cuda widziałaś?
Margarete 15:28, 24 maj 2013

GabiK- dawno nie zagladałam do twojego lustrzanego ogródka, ale wiosna widze w pełnym rozkwicie, podoba mi sie u ciebie i te nowoczesne w formie dodatki do ogrodu- mysle o meblach , donicach i teraz jeszcze ławka. a gdzie trawiaste głowy poztawiłaś ? a moze czuprynki im jeszcze nie porosły i czekaja gdzies w kąciku ? Fajny ten twój nieduzy ogrodek, tyle w nim pieknych roslin ale nie jest tak "naćkane" a cały ogród taki zgrabny, kompaktowy.
GabiK 16:16, 24 maj 2013

Butterfly, w takiej szkółce koło mnie, nie mają strony. Brałam tam cisy na żywopłot w zeszłym roku. Wszystkie rosną. Tylko wtedy to była połowa czerwca - resztki miał, a teraz cisów żywopłotowych wszędzie wysyp. Szkoda, że wtedy nie starczyło dużych na całość.

Margarete, głowy miały nasadzenia wiosenne, bratki, stokrotki, ateraz szykuję im letnie. Będą wędrować. Zimę przestały w miejscu funkii, teraz są pod cisem na pniu przy lustrze, a zaraz wrócą pod lusto, jak tulipany zetnę.
Wiosna to dopiero w tym tygoniu wybuchła. Zdjęcia są z 8 maja, wiele roślin ledwo się zieleni, teraz wszystko kipi. A jeżówki to krzaczory.

Pszczelarnia 16:19, 24 maj 2013

GabiK napisał(a)
To może jesienią się pojawimy. Mówiłaś, że najpiękniej.

Przyjeżdżasz na święto róż?

Kiedy jest? Jest? Teraz to ciężko z czasem.

Jesień jest bajeczna.
butterfly 19:00, 24 maj 2013

GabiK napisał(a)
Butterfly, w takiej szkółce koło mnie, nie mają strony. Brałam tam cisy na żywopłot w zeszłym roku. Wszystkie rosną. Tylko wtedy to była połowa czerwca - resztki miał, a teraz cisów żywopłotowych wszędzie wysyp. Szkoda, że wtedy nie starczyło dużych na całość.

Gabi, a dokładniejsze dane ? Adres i telefon?
Bo pojadę do brata na chrzciny do Warszawy i jakby były takie fajne jak piszesz to bym wzięła...
A orientujesz się jakiej wysokości były?
popcorn 19:30, 24 maj 2013

Footki! Pokazesz jezowki krzaczory? moje ledwo ledwo po zimie :/

pozdrawiam!