Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

kasia_wer 22:15, 02 wrz 2013

Witajcie.
Mam pytanie co do donic z płyty OSB
Zrobiłam taką i właściwie już polakierowałam impregnatem do drewna i nie bardzo mam jak pomalować tą folią w płynie.
Czy ktoś ma taką donicę bez tej folii? Jak przetrwała zimę i inne warunki atmosferyczne?
Pozdrawiam
gierczusia 19:05, 04 wrz 2013

Dzizas ... Ja nawet nie wiedziałam ,że jest coś takiego jak folia w płynie ... Może Gabik pomoże
kasia_wer 23:13, 04 wrz 2013

Ja też nie wiedziałam . Właśnie się dowiedziałam, czytając ten temat - dlatego pytam co i jak i czy da się przeżyć bez tej folii
GabiK 10:08, 05 wrz 2013

Kasiu,
folia w płynie była dla ułatwienia. Czymś musisz płytę zaizolować - możesz takim smołowatym preparatem, możesz się bawić w przypinanie zwykłej folii. Ważne, żeby coś było - a co wybierzesz, to kwestia wygody i dostępności.
Taka folia w płynie jest w każdym markecie. Myślę, że na impregnat do drewna możesz ją położyć - ona jest taka gumowata, na pewno się przyklei.
U nas na płycie jest folia w płynie, potem styrodur (cieplejszy i łatwiejszy w obróbce niż styropian) i zwykła folia, posklejana na łączeniach taśmą klejącą, żeby nie przepuszczała.

Na razie skrzynie się sprawdziły - wyglądają jak nowe, roślinom też wygodnie.
Gabisia 14:04, 07 wrz 2013

ana_art napisał(a)
Przesyłka dotarła?
ściana sama w sobie ładna jednak wydaje mi się że trochę gryzie się z lustrem...

Mam podobne wrażenie, że te dwa elementy konkurują ze sobą.
Czy miejsce np. na przeciwko ławeczki nie wyeksponowałoby jej bardziej?
A ściana jest śliczna
ana_art 20:18, 07 wrz 2013

Gabisia napisał(a)

Mam podobne wrażenie, że te dwa elementy konkurują ze sobą.
Czy miejsce np. na przeciwko ławeczki nie wyeksponowałoby jej bardziej?
A ściana jest śliczna
dokładie o to mi chodziło... mi np bardzo podoba się i ściana wodna i lustro, ale ze względy na to że nie da się upchnąć (tzn teoretycznie można ) obu elemenów w moim ogrodzie wybrałam ścianę. Jak dla mnie za dużo się tam dzieje do tego różny rozmiar i rama, no ale to tylko moje odczucia... być może jak rośliny podrosną będzie inny odbiór.
Mila 10:42, 08 wrz 2013

Wpadłam z sąsiedzką wizytą, a tu takie zmiany. Żurawki są niesamowitych rozmiarów, aż nieprzyzwoicie piękne. No a ściana wodna hmmmm będzie szumiąco
Pozdrawiam
gierczusia 14:22, 10 wrz 2013

Dzięki za info w kwestii folii w płynie ... Od razu mądrzejsza jezdem
bociek 17:09, 15 wrz 2013

Hej Gabi, odciskam palucha, ale widze, ze Ty tez malo czasowa jestes

Pozdrawiam
gierczusia 20:38, 15 wrz 2013

GabiK nam gdziesik uciekła ... Wracaj do nas , bo tęsknimy