Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

sylwia_slomc... 19:32, 10 lis 2021

Masz pomysł czym cisa i buksy zastąpić???
GorAna 19:42, 10 lis 2021

Danusiu, gratuluję publikacji
To zaszczyt móc oglądać, jak powstaje coś z niczego i przynosi tyle radości
Ja oglądając Twój watek cały czas się uczę....prawie tak jak głowa narodu:
Zostawiam serdeczności
Gardenarium 07:05, 11 lis 2021

Dorii napisał(a)
A ja właśnie zamierzam cisa do ogrodu zaprosić, bo co innego na kulki czy poduchy. Buksy grzyb męczy i ćma choć mam wrażenie że na moją wieś jeszcze nie dotarła. Heh ciężka sprawa bo u mnie glina. Staram się uzdatnić ją ale ile bym dobroci nie sypała to nadal glina.

Na glinie cis nie rośnie, my sypaliśmy pod każdy duży egzemplarz kompost taczkami!!!! - taczkami, a i tak porażka. Na piachu co innego, tam gdzie piach są zielone.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:06, 11 lis 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Masz pomysł czym cisa i buksy zastąpić???

Cisów i bukszpanów nie da się niczym zastąpić, są niezastąpione. Testowałam różne rośliny. W następnym sezonie w Ogrodzie Różanym wracam do bukszpanów. A co, wracam.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:07, 11 lis 2021

GorAna napisał(a)
Danusiu, gratuluję publikacji
To zaszczyt móc oglądać, jak powstaje coś z niczego i przynosi tyle radości
Ja oglądając Twój watek cały czas się uczę....prawie tak jak głowa narodu:
Zostawiam serdeczności

Aniu, zapraszam do nas w sezonie Będzie wiele zmian, mam nadzieję na lepsze jeśli chodzi o aranżacje związane z dekoracjami.

Instagram Ogrodowiska
basia3012 18:58, 11 lis 2021

Gardenarium napisał(a)
U nas kolorowo, jesiennie, ale już niedługo, chryzantemom nie daję więcej jak tydzień, chyba że schowam do szklarni A może schowam właśnie?

Ale pięknie zrobiłaś Danusiu z tymi chryzantemami. Miło dla oka i aż w sercu cieplej od kolorów.
U mnie hakone w donicach już takie blade może zastąpię je chryzantemami? Narobiłaś mi Danusiu apetytu na te chryzantemy. Dziękuję.
Gardenarium 19:22, 11 lis 2021

Pomimo mrozów- ciągle ładnie wyglądają. Kordyliny już posprzątane, ale dzięki kwiatom- chryzantemy bardzo pięknie zdobią wejście do kawiarenki.

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 19:44, 11 lis 2021

Gardenarium napisał(a)

Cisów i bukszpanów nie da się niczym zastąpić, są niezastąpione. Testowałam różne rośliny. W następnym sezonie w Ogrodzie Różanym wracam do bukszpanów. A co, wracam.

Ja po tym sezonie mam na buksy nerwa, nie dość, że ćma z którą trzeci rok walczę to jeszcze grzyb w tym sezonie, wyglądają okropnie
Rumianka 21:12, 11 lis 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja po tym sezonie mam na buksy nerwa, nie dość, że ćma z którą trzeci rok walczę to jeszcze grzyb w tym sezonie, wyglądają okropnie

Mam to samo...już brakuje mi pomysłów na walkę z wszelkim dziadostwem na buksach...(buksy - po kaszebsku, to spodnie...) Na wiosnę muszę zrobić radykalne posunięcie...
Ania111 22:51, 11 lis 2021

Gardenarium napisał(a)
U nas kolorowo, jesiennie, ale już niedługo, chryzantemom nie daję więcej jak tydzień, chyba że schowam do szklarni A może schowam właśnie?

Bajecznie