Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 18:22, 08 lis 2021

Zadołuję w polu w zacisznym miejscu, mam już 3 chryzantemy fajne, białą, żółtą, rózową i brązową. Cztery

Instagram Ogrodowiska
Bodziszek711 19:08, 08 lis 2021

Dobry wieczór.

Nieustannie oglądam i podziwiam.

Temat róż mnie wyrwał z cienia ) , bo uwielbiam.
Moje sprawdzone :" rhapsody in blue"- długo kwitnie ,zdrowa , kolor niebanalny; wspomniana ascot; pomponella- teraz mam w wazonie jej kwiaty a już listopad; gipsy boy- efekt" wow " lecz nie powtarza kwietnienia.
Z tych ww. najbardziej nr1, wszystkie cechy in plus.

Pozdrawiam serdecznie i dalej wiernie cicho kibicuję i.. napawan się przy okazji pięknymi widokami.
Kasia
Pszczelarnia 20:36, 08 lis 2021

Milka napisał(a)

Danusiu, czy znasz sposób, jak skarlić te marcinki? Od dołu łysieją, pokładają się, no i mączniak je łapie?

Ireno, to pewnie aster Marie Ballard - on nie łapie mączniaka z reguły (potrzebuje przewiewu i słońca - w cieniu wylegnie). Łysienie od dołu bywa normalne. Można im w maju zrobić chelsea chop - przyciąć od góry wierzchołkowe pędy, będą niższe i zakwitną też później troszkę.
w_zaczarowan... 10:27, 09 lis 2021

Polecam różę Raymond Blanc (DELnado), piękny łososiowy róż, nie choruje i kwitnie jeszcze w listopadzie
Milka 07:29, 10 lis 2021

Pszczelarnia napisał(a)

Ireno, to pewnie aster Marie Ballard - on nie łapie mączniaka z reguły (potrzebuje przewiewu i słońca - w cieniu wylegnie). Łysienie od dołu bywa normalne. Można im w maju zrobić chelsea chop - przyciąć od góry wierzchołkowe pędy, będą niższe i zakwitną też później troszkę.

Ewa, akurat na słonku są, zrobiłam cięcie konkretne, czyli około 10cm nad ziemią zostawiłam, a i tak osiągnęły ten sam rozmiar.
Milka 07:30, 10 lis 2021

Gardenarium napisał(a)
Zadołuję w polu w zacisznym miejscu, mam już 3 chryzantemy fajne, białą, żółtą, rózową i brązową. Cztery

Ja 2 ładne doniczkowe do ziemi wsadziłam, ciekawe czy wiosną ruszą.
tulucy 09:33, 10 lis 2021

Gardenarium napisał(a)

Powoli zaczynam żegnać się z cisem.

To mnie pociesza. Ja się z nimi nigdy nawet nie witałam, przynajmniej nie oficjalnie i świadomie. Mam natomiast mnóstwo siewek prawdopodobnie cisa od sąsiadów - dzieło ptaszorów. Na razie je przesadzam pod płot, niech sobie rosną, może jaki żywopłot kiedyś z tego będzie. Choć mój m ich bardzo nie lubi
Gardenarium 15:30, 10 lis 2021

Ja z kolei lubię, ale mnie denerwują za bardzo

Instagram Ogrodowiska
Milka 16:33, 10 lis 2021

Ciebie cis, a mnie buksy.
Dorii 17:34, 10 lis 2021

A ja właśnie zamierzam cisa do ogrodu zaprosić, bo co innego na kulki czy poduchy. Buksy grzyb męczy i ćma choć mam wrażenie że na moją wieś jeszcze nie dotarła. Heh ciężka sprawa bo u mnie glina. Staram się uzdatnić ją ale ile bym dobroci nie sypała to nadal glina.