Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 19:36, 10 lis 2018

Kwiata nie musisz Zapraszam, bo będzie się działo Oby tylko pogoda była w weekendy

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:38, 10 lis 2018

Cały czas jeszcze zbieram pomidory z namiotu foliowego, a papryka obrodziła jak nigdy i czerwieni się.

Instagram Ogrodowiska
ewsyg 20:06, 10 lis 2018

Danusiu, kwiat musi być, bo cząstka mnie tam na stałe zostanie. Ubóstwiam takie ogrody
sylwia_slomc... 20:11, 10 lis 2018

Pomidorki i papryka, od razu bym leczo robiła, moje chłopaki uwielbiają

Patrz zapierałam się, że dość już cebulowych w tym roku posadzone, a też dziś sadziłam upolowane po pieniądzach wczoraj. I nie wiem co będzie, ale eM dziś trawę kosił bo jednak strasznie od ostatniego koszenia urosła jeszcze....już nie piszę, że to ostatnie koszenie bo nie wiadomo co to będzie z tą pogodą.

Wy jeszcze kosicie czy już raczej nie?

Aaa sadząc cebule przypadkiem trafiłam na wcześniej wsadzone i one rosną bardzo intensywnie już, mam obawy co będzie do wiosny
U nas noce nadal na plusie, a w dzień w okolicy 15 stopni było
Katkak 20:18, 10 lis 2018

Danuś ostatnio udało mi się jeszcze ukorzenić 4 patyczki krzewuszki Wings of fire i zastanawiam się jak ją teraz przechować: czy zadołować w ogrodzie, w zacisznym miejscu, czy zostawić w domu na parapecie? Co radzisz?
Gardenarium 10:39, 11 lis 2018

ewsyg napisał(a)
Danusiu, kwiat musi być, bo cząstka mnie tam na stałe zostanie. Ubóstwiam takie ogrody

Ależ oczywiście, rozumiem to Będę zaszczycona, a nawet może trzeba będzie tabliczki opisywać, ludzie uwielbiają czytać takie pamiątki

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:41, 11 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pomidorki i papryka, od razu bym leczo robiła, moje chłopaki uwielbiają

Patrz zapierałam się, że dość już cebulowych w tym roku posadzone, a też dziś sadziłam upolowane po pieniądzach wczoraj. I nie wiem co będzie, ale eM dziś trawę kosił bo jednak strasznie od ostatniego koszenia urosła jeszcze....już nie piszę, że to ostatnie koszenie bo nie wiadomo co to będzie z tą pogodą.

Wy jeszcze kosicie czy już raczej nie?

Aaa sadząc cebule przypadkiem trafiłam na wcześniej wsadzone i one rosną bardzo intensywnie już, mam obawy co będzie do wiosny
U nas noce nadal na plusie, a w dzień w okolicy 15 stopni było

Leczo robię, albo papryka tylko z cebulą i pieprzem
Cebulowe - hmm, co wczoraj zamówiłam, to kasowałam zamówienie...waham się czy dalej zamawiać czy nie

Trawy od października nie koszę, ale trzeba będzie, bo rośnie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:42, 11 lis 2018

Katkak napisał(a)
Danuś ostatnio udało mi się jeszcze ukorzenić 4 patyczki krzewuszki Wings of fire i zastanawiam się jak ją teraz przechować: czy zadołować w ogrodzie, w zacisznym miejscu, czy zostawić w domu na parapecie? Co radzisz?

Ja też ją mam.
Ja bym zadołowała w zacisznym miejscu w ziemi razem z doniczką, okryć suchymi liśćmi jak złapie mróz.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:23, 13 lis 2018

Ostatnie dni kopałam zawzięcie. Posadziwszy ostatnie cebulowe, dzisiaj znowu nakupiłam nowych Tulipany i narcyzy.
Ot co.

Inne idą w paczce, zamówienie niekompletnie zrealizowane z powodu resztek (brak wybranych odmian).

Będę testować judaszowca.

Będę sadzić ostatnie astry (czy ostatnie - nie jestem pewna).

Zamierzam robić wianek jesienny, materiały są -czasu nie ma. Trzeba się zebrać i sprzątnąć garaż, a na to akurat mam najmniej ochoty

Wczoraj kosiłam trawniki przed zimą (może to ostatni raz?)
Skoszoną trawą ściółkowałam świeżo posadzone cisy żywopłotowe.

Umordowałam się, ale szczęśliwa

Mam nowe nabytki - 3 duże donice, resztki z hurtowni, jedna uszczerbiona więc z dużym rabatem.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:17, 14 lis 2018

Kto wie jaką farba nie odlezie, gdy pomaluję donicę na czarno?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies