Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Anda 07:22, 10 lis 2018

Danusiu, serdecznie dziękuję za te 9 lat. Również wiele sie tu nauczyłam Podziwiam za ten wkład, cierpliwość i niezmiennie cieszę się, że założyłaś Ogrodowisko.
Wasza Nowa Anglia jest cudowna.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasiek 17:11, 10 lis 2018

Gardenarium napisał(a)
Stresy są, ale jak tam pojadę, to wszystko odpuszcza i jakby inny świat.

I tego świata życzę Ci jak najwięcej, wychodząc zaś z niego, nie zamykaj bramy - by jak najszybciej znów tam powrócić
Też dziękuje, za odwagę i świadectwo tego, że chcieć znaczy móc
Sebek 17:47, 10 lis 2018

Gardenarium napisał(a)
Na tyłach czyli przy płocie w tej rabacie - posadziłam samodzielnie 50 cisów. Nawet mnie noga nie zabolała od kopania dołów Cisy - siewki.

Ja w czwartek dorwałem cebule na promocji i dziś miałem sadzić, a tu choróbsko okazalo się szybsze oby dobra pogoda się utrzymała - dla Was w końcu to tez dłuższy sezon 50 cisów? Wow
Rumianka 18:37, 10 lis 2018

Danusiu, te Piękne 9 lat, które podarowałaś Ogrodowisku, wrócą do Ciebie ze zdwojoną mocą dobra Sporo podróżujesz i widzisz, w jak wielu ogrodach jest odcisk Twojej serdeczności, fachowej porady i serca...Twoja bezinteresowne rady i pomoc są dla nas czymś naprawdę pokrzepiającym, są darem, który podajesz nam na swojej spracowanej dłoni... Cenię Cię ogromnie, bo masz jeszcze inne obowiązki poza pracą zawodową, a znajdujesz jeszcze czas dla nas _ ogrodowych laików, by zaszczepić w nas miłość do roślin, byśmy też mogli przyczynić się, poprzez nasze ogrody,do upiększania otaczającego nas świata... Dużo zdrówka życzę i dziękuję pięknie za Ogrodowisko .
eVka 19:10, 10 lis 2018

Mój ogród też jest autorstwa Danusiowego, tak.pośrednio oczywiście. Bez O. nic by.nie było... dalej chwasty. Dziękuję
Gardenarium 19:19, 10 lis 2018

Jakże Wam dziękuję za te pokrzepiające wpisy Bardzo są potrzebne, bo przecież napędzają dalej do pracy.

Te dwa ostatnie mgliste dni nie napawały optymizmem, bo kocham słońce.
Sadziłam dzisiaj czosnki, tulipany i narcyzy oraz małe iryski.
Podziwiałam kropelki wody na prosie, ślicznie wyglądały.

Miałam też wizytę przyjaciółki Z herbatką w dłoni krok po kroku szłyśmy i podziwiałyśmy spłowiałe kolory jesieni, ustalałyśmy co rozmnożę wiosną, aby się z przyjaciółką podzielić.

To wspaniałe chwile, pomimo tej marnej pogody - dały wiele radości nam obu.

Witek z kolei dzisiaj zalewał beton na fontannę przed oranżerią. Niedługo zdejmie rusztowanie i będę mogła zobaczyć jak to będzie wyglądać

Generalnie mam na razie rozkopane gdzieniegdzie, ale też nadal zwożę rośliny i sadzę
Jesień jest mega piękna, nie wiedziałam że tak awansuje w moim rankingu

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:22, 10 lis 2018

Sebek napisał(a)

Ja w czwartek dorwałem cebule na promocji i dziś miałem sadzić, a tu choróbsko okazalo się szybsze oby dobra pogoda się utrzymała - dla Was w końcu to tez dłuższy sezon 50 cisów? Wow

Ja też dorwałam przeceny, oczywiście już wsadzone.

Sebku, teraz 50 cisów, a przedtem było 100 Witek urabia teren, a ja załatwiam "wypełnienie"

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:26, 10 lis 2018

Kupiłam spory oczar odmiany 'Feuerzauber' - posadzę blisko ławki, żeby ładnie pachniało. To mój pierwszy oczar w gruncie, miałam kiedyś w donicy, ale "poszedł" do sąsiadki, teraz mogę jedynie podziwiać przez płot Dlatego mam swój.

Instagram Ogrodowiska
Basilikum 19:26, 10 lis 2018

Danus kochana jestes dziwczyny juz wszystko napisaly
ewsyg 19:29, 10 lis 2018

Danusiu, na głowie stanę, a w przyszłym roku przyjadę obejrzeć te cudeńka. Oczywiście z jakimś kwiatem.